Uzunköprü Sınır Kapısı Ülkemizin Yunanistan'a açılan Demiryolu Sınır Kapısı'dır. Bu sınır kapısı da özellikle demiryolunu kullanan turistler tarafından kullanılmaktadır. Türkiye'nin Bulgaristan'a açılan ikinci sınır kapısıdır. Bu sınır kapısı ayrıca tır gümrüğüne de açık olarak faaliyet göstermektedir.
Gümrük idaresi sınırdan yaklaşık 10 km içerde olan Uzunköprü Tren İstasyonu'nda bulunmaktadır. Uzunköprü Türkiye'nin Yunanistan'a tren bağlantısı olan tek Gümrük Kapısıdır. Yunanistan tarafında Python Gümrük Kapısı bulunmaktadır.
Uzunköprü Sınır Kapısı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yer alan Türkiye – Yunanistan arasındaki demiryolu gümrük/sınır kapısıdır. 4 Eylül 1953 tarihinde hizmete girmiştir. Sınır kapısı, İstanbul-Sirkeci – Pythion demiryolu hattı üzerinde yer almakta olup, İstanbul-Sirkeci Garı'na 280,962 km (174,6 mi) uzaklıktadır.
Uzunköprü, Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Ergene Nehri üzerinde, Osmanlı Devletinin altıncı padişahı Sultan II. Murat döneminde, Mimar Muslihiddin tarafından, 1427-1443 yılları arasında inşa edilmiştir.
Arda, Tunca ve Ergene nehirleri Meriç nehrine Edirne' de katılmaktadır. (Meriç 185, Ergene 72, Tunca 56 km. ve Arda 300 metre' dir.) Toplam (6) Gümrük Kapısı mevcut olup bunlardan (2) si demiryolu , (4) Karayolu gümrük kapısıdır özellikle Kapıkule gümrük kapısı araç yoğunluğunun en fazla olduğu gümrük kapısıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Sınır ticaretine kapalı olan kapı, Edirne kent ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Uzunköprü Sınır Kapısı Ülkemizin Yunanistan'a açılan Demiryolu Sınır Kapısı'dır. Bu sınır kapısı da özellikle demiryolunu kullanan turistler tarafından kullanılmaktadır. Türkiye'nin Bulgaristan'a açılan ikinci sınır kapısıdır.
Coğrafya. Edirne, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nin Trakya yakasında yer alan, doğuda Kırklareli ve Tekirdağ, güneyde Çanakkale ve Ege Denizi, batıda Evros (Yunanistan) ve kuzeyde Hasköy (Bulgaristan) ile çevrili ildir.
Bu bölgeye Sultan II.Murat büyük bir köşk yaptırmıştır. Sultan II. Murad zamanında Rumeli'de kurulan ilk Türk şehri olan Uzunköprü, “Ergene” şehri adıyla kurdurulmuş, şehrin yanından geçmekte olan Ergene Nehrinden dolayı, Kanuni Sultan Süleyman dönemine kadar bu adla anılmıştır.
Sadece bu yöreye has olan beyaz yahni, kaşarlı köfte, Uzunköprü köftesi, kayısılı kuzu, domates dolması ve yer elması çorbası ile nektarili fincan tatlısı gibi yemek ve tatlı çeşitlerinin yanında Balkanlar'a has ciğer kapama, Arnavut ciğeri, Edirne ciğeri, lahana aşı, akıtma, kıvrım böreği, pırasa pidesi, gül ve ...
Türkiye'nin önemli gümrük kapılarından birisi olan İpsala Sınır Kapısı geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenlemelerle oldukça rahat ve çağdaş bir görünüme kavuştu. Pazarkule Sınır Kapısı Türkiye'nin Yunanistan'a açılan ikinci sınır kapısıdır. Pazarkule Sınır Kapısı genellikle günübirlik geçişlerde kullanılan bir kapıdır.
Edirne - Uzunköprü otobüs yolculuğu ortalama 1s civarındadır. Ancak bu iki şehir arasındaki 47 km mesafeyi en hızlı otobüs ile 1s civarında gidebilirsiniz.
Suriye-Türkiye sınırı, Suriye ile Türkiye arasındaki 877 km'lik kara sınırıdır. Batıda Akdeniz'den başlar ve doğuda Irak sınırıyla kesişen noktada sona erer. İki ülke sınırı hem Suriye'nin hem de Türkiye'nin en uzun sınırıdır.
Edirne, Türkiye'nin Edirne ilinin merkezi olan şehir. Marmara Bölgesi'nin Trakya kesiminde, Yunanistan ve Bulgaristan sınırında yer almaktadır. Edirne, 1363'ten 1453'e kadar Osmanlı İmparatorluğu'nun başkentiydi. 2020 sayımına göre toplam nüfusu 180.901'dir.
Hakkâri'nin Çukurca İlçesinde bulunan Üzümlü Sınır Kapısı'nda yapılan gümrük binalarının tamamlanmasıyla birlikte Irak'a pasaportlu geçişler başladı.
Uzunköprü'de en fazla yetiştirilen ürünler buğday, arpa, çeltik ve ayçiçeğidir. Sebzeler arasında en fazla do-mates, sakız kabağı, patlıcan, patates, taze sogan, kuru sarımsak, ıspanak ve pırasa üretilmektedir. Az olarak turp, marul, taze sarımsak ve havuç üretilir.
Edirne'nin en meşhur ve en lezzetli yemeği şüphesiz ki ciğer tavadır. Ciğer sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan bu yemek, şehre gelen turistlerinde ilgisini çekiyor. Edirne de ciğer satılan restoranlarda mutlaka köfteye de yer verilir.
2018 yılı Aralık ayı sonu itibariyle açıklanan ilçemiz nüfusu geçtiğimiz yıl 61.900 iken bu yıl 61.485 kişi olarak açıklanmıştır. Bu kişilerden 19.130 kişi köylerde kayıtlı olup 42.255 kişi merkezde kayıtlıdır. İlçemiz nüfusunun 30.859 kişisi erkek, 30.626 kişisi bayan nüfusuna aittir.
Dünyanın en uzun köprüsü: Danyang-Kunshan Köprüsü
Danyang-Kunshan Grand Köprüsü Çin'in Jiangsu eyaletinde yer alan 167 kilometre uzunluğunda bir köprüdür. Yangtze Nehri Deltası'ndaki Pekin-Hong Kong-Makao Yüksek Hızlı Demiryolu hattı üzerinde yer alıyor.
Edirne gazetesinin Ekim 1902 tarihli sayısında, Uzunköprü'nün onarımı başlığı altındaki sadeleştirilen haberi şöyledir: “1901 yılında olan su baskınında, Uzunköprü'nün eski mimarisine bağlı kalınarak yıkılan üç gözü, iki göze çevrilerek yeniden onarılmasına başlanmıştır.
Dünyanın en uzun köprüsü Çin'de Shandong bölgesinde olup, 3 şehri birbirine bağlamaktadır. İsmi Qingdao Haiwan Köprüsü olan yapı tam 42 kilometredir. Üç şehri birbirine bağlayan köprü 2 farklı ekibin çalışmalarıyla 2006 yılından beri inşa ediliyordu.
Edirne'nin en gözde ve güzel ilçesi: Lalapaşa.
Edirne'nin ekonomik yapısı ağırlıklı olarak tarım sektörüne dayanmaktadır. Bununla birlikte ilin Avrupa'yı İstanbul ve Ortadoğu'ya bağlayan yol üzerinde olması, ilde tarım dışı etkinliklerin de gelişmesini sağlamıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri