Vajina demişken, TikTok'ta son dönemde popüler olan bir akım var; vabbing. Vabbing kadınların vajinal akıntılarını parmaklarıyla parfüm olarak uygulamalarına verilen ad.
Beyaz sirke, kokuları 'nötralize etme' ve kokuya neden olan proteinleri yıkma gücüne sahiptir. Bir banyo suyuna yarım fincan beyaz sirke ve tuz ekleyin ve birkaç dakika için vajina bölgenizi bu bölgede tutun. Bu süreçte, vajina pH seviyesi normale geri dönecek ve kokularınız yok olacaktır.
Vajina için kullanılan sabun ve parfüm içerikli temizlik ürünleri de uzun vadede vajinanın bakteri florasına zarar vermektedir. Vajina sağlığı için tuvalete gittikten ya da cinsel birliktelikten sonra vulvanın (vajinanın dışındaki gözle görülebilen kısım) temiz suyla yıkanması ve kurulanması yeterlidir.
Küvetin içine ılık su ve biraz elma sirkesi ekleyin ve kendinizi en az yarım saat bekletin. Bu yöntem ile kokuya sebep olan toksinler ve bakteriler yok olacaktır. Ayrıca, vajinal floranın asidik kalitesini geri kazandıracak yüklemek için yardımcı olacak ve daha fazla koku olmayacaktır.
Vajinadan balık kokusunun gelmesinin nedeni gardnerella enfeksiyonudur. Gardnerella enfeksiyonun diğer adı bakteriyel vajinosisdir. Bakteriyel vajinosis vajen florası bozulduğunda ortaya çıkar. Cinsel ilişki sırasında veya normal zamanda vajinadan kokmuş balık kokusuna benzer koku gelir.
İlgili 36 soru bulundu
Vajina Kokusu Erkekleri Rahatsız Eder Mi? Vajina kokusu, her erkeği farklı şekilde etkileyebilir. Bazı erkekler için vajina kokusu doğal bir şey olarak kabul edilirken, diğerleri için rahatsız edici olabilir.
Her kadının kendine özgü bir vajina kokusu vardır ve bu doğaldır. Bu koku beslenme tipine, sigara kullanımına, stresli bir yaşama ve menstrual döngünün dönemine göre farklılık gösterebilir.
Mantar ve bakteryel sorunlarla seyreden koku ve akıntıya neden olabilir. Vajinanın sadece ılık suyla temizlenmesi önerilir. Vajinal şampuan kullanacak kişilerin ise haftada iki defa bol su ile durulayarak kullanmalarını önerilir.
Sağlıklı bir vajinanın tipik kokusu en iyi “misk” gibi olarak tanımlanabilir. Vajinanın hafif, misk benzeri kokusu da normaldir. Gerçekten de araştırmalar, bu kokunun kısmen, cinsel çekiciliği artırabilen ve doğurganlık hakkında ince ayrıntıları iletebilen feromonlara bağlı olduğunu ileri sürmektedir.
Yumurtlamayı gösteren bu akıntı, tam yumurtlama gününde yumurta akı kıvamında, çekince uzayan, sümüksü ve şeffaf bir görünüm alır. Bu akıntı spermlerin vajina ve rahim ağzından kolayca geçerek yumurtayı bulabilmesi için yardımcı olmaktadır.
Semenin (meni) kokusu prostat bezinin salgıladığı spermin oksidasyonundan dolayı "at kestanesi çiçeği" gibi koktuğu düşünülüyor. Semen sitrik asit, serbest amino asitleri , früktoz , enzimler, fosforil, prostaglandin , potasyum ve çinko içerir.
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur.
sağlıklı vajina pis kokmaz. kendine has özel buruk bir kokusu olur. asla pis kokmaz. fiziksel akıntılar da temizdir pis kokmaz. sadece ter ile akıntı birleşirse biraz pis kokar ama iğrenç derecede değil.
Sperm veya Prezervatif Alerjisi
Prezervatiflerde, vajinal kayganlaştırıcılarda ve nemlendiricilerde bulunan kimyasallar vajinanın hassas cildini tahriş edebilir ve yanmaya neden olabilir. Bu, vücudun normal salgılarının pH'ındaki bir değişiklikten kaynaklanmaktadır.
Vajinada unutulmuş, ilerletilmiş bir yabancı cisim ve tamponlar zamanla enfekte olarak kötü kokuya neden olur. İlişki sırasında vajina içinde kalmış bir prezervatif ya da prezervatif parçası da kötü koku nedeni olabilir. Rahim ağzı yarası ve kanseri durumlarında da kötü koku olabilir.
Bakımllı ve temizliğine özen gösteren her kadının kokusu da lezzeti de aynıdır.. Taze erik tadı ve kokusu değişmez.. Ancak temizliğe özen göstermeyen kızlarda kokularda lezzetlerde keskinleşir.. İdrar , ter ve vajina sıvısı kaldıkça her geçen saniye bakteri üretir ve kokuyu keskinleştirir.
Bunun için vajinal bölgede kullandığınız tampona 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 4 damla çay ağacı yağını damlatarak tamponu vajinal bölgenize takın. Günde en az 1 saatten bir haftada her gün deneyebilirsiniz. Elma Sirkesi Banyosu: Elma sirkesinin anti-bakteriyel özelliği vajinadaki kötü koku oluşumuna karşı etkilidir.
Vajina darlığı belirtileri. Tam bir cinsel birleşmenin olamaması, ağrılı cinsel birliktelikler, jinekolojik muayenede spekulum takamamak veya ultrason probu yerleştirememek vajina darlığının genel belirtilerindendir. Bazı hastalar bunu muayene esnasında öğrenmektedirler.
Diğer bir vajinal akıntı türü ise pembe akıntıdır. Pembe akıntı, genellikle hafif bir kanama veya lekelenmenin belirtisi olabilir. Menstrüel döngünün başlangıcında veya sonunda ortaya çıkabilir ve hormonal değişikliklerle ilişkilendirilebilir.
Vajinal gençleştirme, siğil ve kondilom tedavileri, G noktası büyütme, klitoris duyarlılığının artırılması, genital bölge renk açma tedavileriyle birlikte orgazm aşısı ile cinsel istek artırıcı işlemler ameliyatsız yöntemlerle yapılabilir.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları daralır mı? Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Denemeye bağlı olarak cinsel ilişkiye girilememesi durumunda kadınlar öncelikle vajinismus olduğunu düşünür. Bu durumda öncelikle bir kadın doğum uzmanına başvurarak detaylı bir araştırma yapılması gerekir. Fiziksel bir problem olmaması durumunda çiftlerin diğerinden kaynaklı yada psikolojik bir sorun olabilir.
Kadınlarda aşırı cinsel ilişkinin herhangi bir tehlikesi yoktur.
Evet, sperm kokar. Spermin kokusu at kestanesi çiçeğine benzetilir. Eğer erkek bireyin üreme yollarında bir enfeksiyon oluşursa daha farklı, ekşimsi bir koku oluşabilir.
özellikle taşak bölgenizi bir sefer sabunladıktan sonra durulayıp ikinci sefer sabunlamak daha etkili bir sonuç verecektir. dördüncü öneri: eğer gün içinde terlerseniz duş almasanız da iç çamaşırınızı değiştirmelisiniz. beşinci öneri: bu biraz deneysel. duştan sonra taşaklarınıza deodorant sıkmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri