Kanama için ped kullanınız, vajina içi tampon kullanmayınız. Dikişler genellikle kendiliğinden eriyen dikişlerdir. 1 haftadan sonra düşebilirler. Bundan önceki dikiş atılmaları için doktorunuza haber veriniz, kontrol etmek gerekebilir.
Normal Doğum Sonrası Dikişler Ne Zaman Düşer? Normal doğum sonrası dikişler genellikle 1 ila 2 hafta içinde kendiliğinden düşmeye başlar.
Kendiliğinden eriyen dikişler kullanıldığı için alınması gerekmez. Bir süre sonra kendiliğinden iyileşecektir. Bu iyileşme genelde 6 haftaya geçmez.
Normalde ortalama 6 hafta içinde eriyen bu dikişlerin bazen erime süresi uzayabilir, erime sürecinde hafif kahverengi-pembe bir akıntı ortaya çıkabilir. Bazen dikişlerin bir bölümü tuvalette veya banyoda ele gelebilir ya da iç çamaşırınıza düşebilir.
Vajinal doğum yaptıysanız vajen girişindeki dikiş yerlerinde normalden fazla ağrı, şişlik, kızarıklık, sertlik olup olmadığını kontrol ediniz. Bu bölgeyi her tuvalet sonrasında size önerilen antiseptik sıvılar ile temizleyiniz. Dikişlerinin genellikle kendiliğinden eriyen türde olup alınması gerekli değildir.
İlgili 16 soru bulundu
Koit'in 7-8. gününe doğru hymen vagina kenarına çekilerek nedbeleşmeye başlar ve böylece yırtığın kenarları çevrenin mukozası ile aynı görünüşü kazanır. Şu halde bir hymen yırtığı 5-8 günde tamamen nedbeleşerek iyileşir. İyileştikten sonra artık bu yırtığın kaç günlük olduğunu söylemeye olanak yoktur.
Normal doğum sonrası birinci günden itibaren 1,5 ay ayakta duş şeklinde banyo yapılır.. Normal doğum sonrası 1,5 ay cinsel ilişkiye girilmez. Doğum dikişlerinin üzerine bir hafta süre ile günde iki defa gazlı bez ile baticon ile pansuman yapılır. kendiliğinden erir.
Gerilme direnci 2 haftada %30'a düşer, 3 haftada kaybolur. 90-120 günde hidrolize olur.
İdeal nemli ortamda iyileşme daha hızlı gerçekleşir ve yara izi oluşma riski azalır. İdeal nemli ortamda iyileşme hızlanır ve ve ideal nem, kabuk ve çatlak olusumunu engelleyerek derinin en iyi düzeyde iyilesmesini saglar ve yara izi kalma riskini azaltır.
Yara çevresinde inflamasyonun (yangı) belirtileri olur. Bunlar; kızarıklık, deri renginde pembe-kırmızı renk değişiklikleri, yara çevresinde ödem, ağrı ve artmış deri ısısıdır. Bunların olmaması yara iyileşmesi açısından olumsuz göstergelerdir.
Her ne kadar lohusalık 40 gün sürer dense de kadının vücudunun tamamen doğum öncesi döneme dönmesi 6 ayı bulabilmektedir. Vajina çok hızlı bir iyileşme yeteneğine sahiptir; doğumdan sonra 40 gün içinde doğum dikişleri iyileşmekte, vajina eski yapısını kazanmaktadır.
Vajinal genişlik normalde 2-3 cm iken normal doğum sırasında vajina yaklaşık olarak 14-15 cm genişliğine ulaşmaktadır. Normal doğum sonrası vajina şekli, doğumdan kısa bir süre sonra eski şeklini almaya başlarken sezaryen doğumdan sonra vajina bölgesinde genişleme yok denecek azdır.
Doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra, bu dokular kendini toplar ve cinsel yaşam başlayabilir. Sezaryen ile doğumda ise vagen dokusunda herhangi bir hasar oluşmadığından, lohusalık kanamasının aktifliğini yitirdiği 3. haftadan sonra, cinsel birleşme çiftlerin isteğine bağlı olarak sakıncasızdır.
CanTe. İçerde kalan kısımlar kuvvetle muhtemel eriyecektir, o diktikleri ipimsi şey eriyor zaten bir süre sonra. Bu sebeple içerdekiler ne olur diye korkmayın.
Ayrıca doğum sonrası oluşabilecek kabızlığın giderilmesine de yardımcı olur. Dikiş yaralarının hızlı iyileşmesi için günde en az 8 bardak su içmek uzmanlar tarafından önerilmektedir. Doğum sonrası iyileşmeyi hızlandırmak için doktor önerisi dahilinde masaj yapılabilir.
Sezaryen Dikişleri Ne Zaman İyileşir? Doğumdan 5 gün sonrasında dikişleriniz alınabilir; ancak dikiş izlerinin iyileşmesi 4-6 haftayı bulabilmektedir.
Erimeyen dikişler ameliyattan 5-6 gün sonra doktorunuz tarafından alınır. Eriyen dikişlerin ne tamamen kaybolacağı ise kullanılan dikişin çeşidine (kalınlığına, malzemesine) bağlıdır. 3 ayda düşebilen dikişler olabildiği gibi 2 haftada eriyebilenler de vardır.
5 ) Dikişin açılması (patlaması)
Ancak çok az da olsa, açıklık büyük olması halinde, o bölgeye yeniden bir kaç dikiş atılmasına ihtiyaç duyulabilir. Cilt kesisi yapılan alanda yara kenarları bitişik görünmüyorsa ve aradan cilt altı sarı doku kendini gösteriyor ise ve sıvı geliyorsa o zaman açılma olduğu anlaşılabilir.
Protein, yaradaki zarar görmüş dokuların yenilenmesine yardımcı olur. İyileşme sürecine yardımcı olmak istiyorsanız normalden daha çok protein almanız gereklidir. Bu, günde 2-3 porsiyon protein anlamına gelir ve her porsiyon en az 2-3 parça et içerir (1 fincan fasulye veya 2 çorba kaşığı fıstık ezmesi alternatiftir).
Sezeryan Doğumda Kaç Kat Kesilir? Sezeryan doğum ciltten başlanarak toplam 8 tabaka kesilmektedir. Kesilen bu tabakalar doğum sonrasında tekrar dikilerek kapatılır.
Ameliyat ipliği emilebilir durumda ise genellikle poligaktin veya katgütten yapılırlar. Katgüt sütürleri doğaldır (genellikle koyun veya keçi olmak üzere hayvanların bağırsaklarındaki kolajenden yapılan filamentler), Poligaktin sütürleri ise sentetiktir.
Dikişler alındıktan sonra yara iyileşmesinin devam etmekte olduğu unutulmamalıdır. Keside kötü iz oluşmasını engelleyebilmek için steroidli pomadlar 6-18 ay süre ile masaj yaparak kesi bölgesine uygulanabilir. Bazı durumlarda steroid enjeksiyonu, bası giysisi, silikonlu gel sheet kullanımı önerilebilir.
- Enfeksiyon riski varsa Rif ampül, bactroban krem, fucidin kremler pansuman, - Ağrı hisseden ve derin kesisi olan hastada vaginorm. krem veya madegassol krem.
Vaginal doğum sonrası dikişleriniz ortalama bir hafta içinde iyileşir. Bu bölgenin temizliği için 1 litre kaynamış ve sonradan soğutulmuş suya 1-2 kapak Batikon konularak hazırlanan antiseptik solüsyon ile perineal bölge günde iki kez temizlenmelidir.
Epizyotomi Kesilerinin Türleri Nelerdir? Normal doğum dikişleri olarak da bilinen epizyotomi kesilerinin iki türü vardır: Orta hat (medyan) epizyotomi kesisi. Bu kesi, vajinal açıklıktan anüse doğru dikey olarak yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri