Çay ağacı yağı antifungal özelliği sayesinde vajinal mantar tedavisinde evde kullanılabilecek yöntemler arasında yer alır. Probiyotik takviyeler, mantar ve diğer vajinal mantar gibi enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur. Kekik yağı, antifungal bileşenleri sayesinde vajinal mantar için kullanılabilir.
Yoğurt: Yoğurt, vajinal mantar enfeksiyonlarına karşı doğal bir tedavi olarak bilinir. Vajinal bölgeye uygulanan doğal yoğurt, enfeksiyonu gidermeye ve kaşıntı ve yanma hissini hafifletmeye yardımcı olabilir. Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağı, vajinal mantar enfeksiyonlarına karşı doğal bir antifungal ajandır.
Vajinal Mantar Nasıl Tedavi Edilir? Kısa süreli vajinal mantar tedavisi için, doktorun tavsiyesine göre üç ila yedi gün boyunca antifungal bir ilaç almak genellikle bir mantar enfeksiyonunu temizler. Antifungal ilaçlar kremler, merhemler, tabletler ve fitiller olarak mevcuttur.
Böylece vücuttaki iltihaplanan bölgelerin iyileşme süreci ekinezya çayı tüketilerek hızlandırılabilir. Vajinal mantar, idrar yolu enfeksiyonu gibi özellikle kadınların sıklıkla karşılaştığı rahatsızlıklarda vücudu destekler. Cilt sorunlarının tedavisinde ekinezya çayının olumlu etkisi söz konusudur.
koku ve kaşıntı için sirkeli suyun iyi geldiğini gösteriyor. olacaktır. maya enfeksiyonlarını önlemek için önerilir. yalnızca doktor tavsiye ederse, dikkatli kullanılmalıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Sonuç olarak, vajinal mantarın doğal bitkisel tedavileri için denenen tedavi seçenekleri oldukça uzundur. Üstte sözü edilen yayın ışığında elma sirkesi vajinal mantar enfeksiyonlarının tedavisinde faydalı olabilir ve denenebilir.
Aynı zamanda yağlar cilt ile doğrudan temas etmemeli bir pamuk yardımı ile sürülmelidir. Vajina mantarı enfeksiyonu için 3-4 damla yabani kekik yağı ile birlikte 1-2 damla hindistan cevizi yağı karıştırılarak kullanılabilir.
Vajinal ve ağız mantar enfeksiyonları üzerinde oldukça etkilidir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu ve Vajina Mantarı için Uygulanması
İç çamaşırları yıkanırken yıkama suyuna eklenen birkaç damla nioli yağı tedavi ve hastalıkların yinelemesinin önlenmesi için etkili olacaktır. Nioli yağı direkt olarak iç çamaşırına birkaç damla damlatılarak da kullanılabilir.
Vajinal enfeksiyonlar genellikle bakteri veya parazit kaynaklı oluştuğundan, tedavide sıklıkla antibiyotiklerden yararlanılır. Antibiyotikler ağızdan tablet ya da kapsül şeklinde alınabileceği gibi, lokal uygulanan formlarda da olabilir. Viral etkenlere bağlı görülen vajinitlerde antiviral ilaçlar kullanılır.
Bu, özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir. Uygulama yolu ve metodu: Hastalıklı deri bölgesine haricen sürerek uygulayınız.
Elma Sirkesi Banyosu: Elma sirkesinin anti-bakteriyel özelliği vajinadaki kötü koku oluşumuna karşı etkilidir. Elma sirkesi banyosunu şu şekilde uygulayabilirsiniz: 200 ml yani yaklaşık normal bir su bardağı suya 2 çay kaşığı doğal elma sirkesi karıştırarak genital bölgenizi bu su ile yıkayabilirsiniz.
Vajinal kandida enfeksiyonlarının en sık karşılaşılan belirtileri vajinal akıntı ve kaşıntıdır. Vajinal akıntıların süt kesiği ve peynirimsi (peynir kesiği) görünümde olması tipik bir özelliğidir. Süt veya peyni kesiği şeklindeki akıntılar kıvamlarından dolayı bazen akıntı şikayetine neden olmayabilirler.
Itrakonazol ve Flukanozol türü ilaçlar en sık olarak reçete yazılan mantar ilaçlarıdır. Oral yolla alınan antimikotik ilaçlar kana karışarak vajinal doku içinde mantar hücrelerini yok etmektedir. Eğer dış genital alanda da tahriş söz konusu ise antimikotik cilt kremleri de tedaviye eklenebilir.
Cinsel ilişki nedeniyle enfeksiyon hastalıklarından ve hamilelikten korunmak için prezervatif gibi koruyucu yöntemler kullanılması gerekir. Vajinal bölgeyi mümkün olduğu kadar kuru tutmak önemlidir. Ter, adet kanı, akıntı gibi sıvılarla temas eden ve ıslanan çamaşırların sık aralıklarla değiştirilmesi gerekir.
Bir pamuk yardımıyla mantar enfeksiyonu olan bölgeye Hindistan cevizi yağını sürün ve uzun süre kalmasını bekleyin. Cildin bu yağı emdiğini ve kaşıntının giderildiğini fark edebilirsiniz. Ortalama 3 gün boyunca aynı yöntemi gün içinde sık sık deneyebilirsiniz.
Dolayısıyla sarı kantaron yağının vajinal enfeksiyonların tedavisinde güvenli bir şekilde kullanılabileceğini söylemek mümkündür.
Antibakteriyel Etkiye Sahiptir
Mikropların üreme hızını düşürmesinin bir diğer faydalı yanı da kişinin daha kısa sürede iyileşmesinin yönünü açmasıdır. Yaralarda, yanıklarda ve hatta vajinal enfeksiyon gibi durumlarda dahi kantaron yağı içeren merhemleri kullanmanın oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.
Yağ doğrudan iç çamaşırına da damlatılabilir. Bu biçimde 1-2 damladan daha fazla kullanımı önerilmez. Yağın vajina ile doğrudan temasından kesinlikle kaçınılmalıdır, tahrişe neden olabilir.
Limon kekiği demir açısından zengindir, ayrıca C, D ve B vitaminleri içerir. Limon kekiğindeki uçucu yağ, antioksidan ve antiseptik özellikler sağlayan doğal bileşikler içerir. Limonlu kekik çayı, dekonjestan ve gevşetici özellikleri nedeniyle çocuklara genellikle solunum yardımı olur.
Antiviral etkisi ile sağlık için oldukça yararlı olan kekik çayı faydaları şunlardır: Soğuk algınlığı ve grip semptomlarını iyileştirir. Öksürüğe iyi gelir. İltihap söktürücüdür.
Damıtılmış kekik suyu mide ağrısı , sindirim sorunlarının iyileşmesine fayda sağlar, dağ kekiğinden damıtma kekik suyu vücuttaki mikropları temizler, kadınların adet günlerini daha rahat geçirmesini sağlar. Damıtılmış kekik suyu mide üşütmelerinde doğal ilaç olarak kullanıldığı bilinir.
Kekik çayı antibakteriyel, antimikrobiyal ve mantara karşı direnç özelliği taşır. Kekik bitkisindeki ana yağlardan timol, vücutta antiseptik rol oynar. Karvakrol yağı ise yine vücuttaki iltihaba iyi gelir.
Kekik çayı bağışıklık sistemini güçlendirmeye, antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerden korumaya ve adet ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca öksürük, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının semptomlarını hafifletmeye de yardımcı olabilir.
Düzenli hijyen uygulamak, kokulu akıntının azalmasına yardımcı olabilir. Pamuklu iç çamaşırlar tercih ederek vajinanın hava almasını sağlayın. Parfümlü sabun, duş jeli, losyon gibi ürünler kullanmaktan kaçının. Vajinal sağlığı desteklemek için probiyotik takviyeler veya yoğurt tüketimi faydalı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri