İnternet Şifresi, İnternet Bankacılığı'na girişte kullandığınız 8 haneli harf ve rakamlardan oluşan bir koddur. Şifrenizi unutmanız durumunda Şifre Al, Vakıfbank Şubeleri ya da 0850 222 0 724 Telefon Bankacılığı aracılığı ile yeni şifre alabilirsiniz.
Hem alışverişlerde hem de ATM'lerde kullanacağınız şifrenizi almak için SIFRE yazıp bir boşluk bırakarak Bankomat Kart numaranızı 5724'e SMS olarak gönderebilir, Bankamız ATM'lerinden, VakıfBank Şubesi'nden veya 0850 222 0 724 Müşteri İletişim Merkezini arayabilirsiniz. 5724'e gönderilen kısa mesajlar tüm operatörlerin ...
SMS Şifre, İnternet Bankacılığı'na giriş aşamasında ve belirli tutarın üzerindeki işlemlerde, cep telefonunuza gönderilen ve rakamlardan oluşan tek kullanımlık şifredir. Her SMS Şifre, sadece bir defa kullanılabilir, ikinci bir kez kullanıcının kendisi ya da başka bir kişi tarafından kullanılamaz.
Aktivasyon sonunda belirlediğiniz 6 haneli Dijital Şifre'niz ile Cep İmza'yı kolay ve güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Dijital Şifre nedir? VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Cep İmza uygulamasında kullanılan tek bir şifredir.
Şifre Al'ı kullanabilmek için Bankomat ya da kredi kartınızın olması yeterli. Tek yapmanız gereken sitemizde bulunan Şifre Al tuşuna tıklayarak açılan pencerede sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde girmek. Siz de Şifre Al kullanın, vakit kazanın. *Sadece bireysel müşterilerimiz, Şifre Al hizmetini kullanabilir.
İlgili 44 soru bulundu
İnternet ya da mobil telefonu üzerinden işlem yapmak için uygulamaya girişte kullanılan şifre. Banka internet şubesi ilk defa kullanılacağı zaman alınır. Müşteri ya da bankanın istediği zamanda değiştirilir. Bankacılık şifresi, çağrı merkezi sesli ya da görüntülü aranarak alınır.
Müşterisi olunan bankanın şubesine giderek bireysel müşteri temsilcisi ile görüşerek internet bankacılığı için şifre almak istendiği belirtilebilir. Kişiden alınan bilgiler doğrultusunda (TC kimlik numarası, müşteri numarası vb. gibi) bankaya kayıtlı cep telefonuna tek kullanımlık şifre gönderilecektir.
Dijital Şifre Nedir? Dijital Şifre tüm dijital kanallarımızda geçerli, 6 haneli ve tamamen sayılardan oluşan (numerik) bir şifredir. Henüz Dijital Şifre'nizi almadıysanız; Mobil ve İnternet Şubemizde yer alan “Anında Şifre” menüsünden kart bilgileriniz ile hemen alabilirsiniz.
İnternet Bankacılığı'nı kullanmak artık çok kolay!
Şifre Al'ı kullanabilmek için Bankomat ya da kredi kartınızın olması yeterli. Tek yapmanız gereken sitemizde bulunan Şifre Al tuşuna tıklayarak açılan pencerede sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde girmek. Siz de Şifre Al kullanın, vakit kazanın.
Akıllı Şifre* ailesinden biri olan "Akıllı SMS", İnternet Şubesi'na giriş ve işlem onaylama sırasında cep telefonunuza "Tek Kullanımlık Onay Şifresi" gönderme sistemidir. Akıllı SMS tarafından üretilen beş haneli ve tek kullanımlık bu şifreleri, siz ya da bir başkası ikinci bir kez daha kullanamaz.
Müşteri İletişim Merkezi, Şubelerimiz, ATM ve SMS kanalıyla şifre alınabilmektedir. SMS ile şifre almak için SIFRE yazıp, boşluk bırakıp, Bankomat Kart numaranızı 5724'e SMS göndererek alabilirsiniz.
Cep İmza'yı kullanmak için uygulamayı telefonunuza yükledikten sonra “Aktivasyon” adımlarını takip etmeniz yeterlidir. Aktivasyon işleminde belirlediğiniz 6 haneli Dijital Şifre ile hem Cep İmza'yı hem de VakıfBank Mobil Bankacılık uygulamasını kolayca ve güvenli bir şekilde kullanabileceksiniz.
Eğer sahip olunan kartın mevcut şifresi hatırlanmıyorsa banka şubesine gitmek gerekiyor. Şahsen yapılması gereken başvurunun ardından sorun giderilir. Kimlik gösterilerek banka çalışanları yardımı ile yeni bir kart ya da yeni bir şifre almak mümkün olur.
SIFRE yazıp, kartınızın son 4 rakamını aralarında boşluk bırakarak 4440'a SMS gönderdikten sonra telefonunuza gelecek aramada talep ettiginiz 4 haneli şifreyi tuşlayabilirsiniz.
Şifre Alma/ Şifre Değiştirme
Şifre unutulduğunda VakıfBank Kurum Kart Web Portal'dan veya Şubelerimizden kayıtlı cep telefonuna SMS olarak yeni şifre gönderilebilmektedir. Kart hamili SMS şifreyi kullanabilir veya dilerse ATM'den değiştirebilir.
En yakın şubemize başvurabilir, İnternet bankacılığı hizmetini kullanabilir, VakıfBank Mobil hizmetini kullanabilir, 0850 222 0 724 VakıfBank Müşteri İletişim Merkezini arayabilirsiniz.
vakıfbank bankamatik kartlarının şifreleri 5 hanelidir. güvenliğe abanmışlar, şube açmayı unutmuşlar. vakıfbank şubesi ara ki bulasın. alışveriş merkezlerinde, duraklarda, meydanlarda yanyana duran atmler olur, bunların içerisinde çoğu zaman vakıfbank atmsi yoktur.
Adresinize gönderilen fiziki Click kartınızın üzerinde sadece Adınız ve Soyadınız yer alır. Kartın üzerinde kart numarası, son kullanma tarihi ve CVV bilgileri yer almaz. Kart bilgilerinize Mobil Bankacılık ve İnternet Bankacılığı kanallarımızdan ulaşabilirsiniz.
Geçici şifrenizi, sırasıyla, “SIFRE”, kart numaranızın son 4 hanesini, doğum yerinizi ve kartınızın güvenlik kodunun ilk iki hanesini aralarında birer boşluk bırakarak SMS ile 4402'ye göndererek öğrenebilirsiniz.
SIFRE yazıp kartın son 6 hanesi, kartınızın arkasındaki güvenlik kodunun ilk 2 hanesini aralarında boşluk bırakıp 3340'a gönderebilirsiniz.
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın internet sitesinden derlenen bilgilere göre iyi seçilmiş bir şifre için, sayı ve harf dışında özel karakterler ve boşluklar da kullanılması ve en az 8 karakterden oluşması tavsiye ediliyor.
Dijital güvenlik oldukça önemli ve bu konuda uzmanlar hep uzun ve karışık şifreler almayı önerir. Buna rağmen ATM'lerde kullanılan banka veya kredi kartlarının şifreleri 4 hanelidir.
Uzun süredir bankaların mobil ya da internet bankacılığı uygulamaları üzerinden para transferi, fatura ödemeleri, kredi işlemleri ve daha birçok farklı finansal çözüm sunulabiliyordu. 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren, şubeye gitmeden, uzaktan banka müşterisi olmak ve hesap açmak da mümkün hale geldi.
Akıllı telefon veya tablet bilgisayar gibi bir mobil cihazı kullanarak müşterilerinin uzaktan finansal işlem yapmalarını sağlar. İnternet bankacılığının aksine, bu amaç için finansal kurum tarafından sağlanan uygulama ve yazılım kullanır. Dijital bankacılık da bir mobil bankacılık türüdür.
Bir tek telefonla internet şifresi alınabildiği gibi, ankesörlü telefonlarla dahi telefon bankacılığı yapılabiliyor. Oysa sizin belirlediğiniz en fazla üç adet telefon numarası ile telefon bankacılığı yapılabilmeli. Ör. ev, iş, cep telefonu. Banka bu numaraları gördükten sonra size işlem yetkisi verebilmeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri