Doğalgaz vanası boru ile paralel yani boru ile aynı hizada ise açık konumdadır. Vana üzerinde bulunan (A) açık (K) harfi ise kapalı demektir.
Vanayı kapatmak için kolu mile dik olarak çevirin. Kelebek vana kapalıysa, kol mile paralel olmalıdır. Açıksa, yatay olacaktır. Bir kelebek vana takarken, gövdeyi diğer boru elemanlarının üzerinde tuttuğunuzdan emin olun.
Vanayı Kontrol Edin: Petek vanalarının üzerinde çoğu zaman açma kapama yönü yer alır. Eğer bu bilgilendirme yoksa vanayı saat yönünün tersine çevirin.
Doğalgaz vanası doğalgaz sayacının ve genellikle kombinin yanında bulunmaktadır. Ocağınız da doğalgazlı ise ocağın yanında da gaz vanası bulunmaktadır. Doğalgaz vanası daireye gaz gelmesine yardımcı olan doğalgaz borusunun üzerinde yer alan bir vanadır.
Su saatinin önünde, daireye giriş vanası olarak bilinen su vanası sağ tarafa sıkılarak kapatılır. Saat yönünde çevrilerek vana kapatılır. Sol tarafa yani saat yönünün tersine çevrildiğindeyse açılır.
İlgili 43 soru bulundu
Su vanası saat yönünde suyu keser. Yani vanayı soldan sağa doğru çevirdiğinizde suyunuz kesilecektir. Tam tersi durumda, yani vanayı saat yönünün tersine çevirirseniz de su açılacaktır. Vanayı kullanarak suyun seviyesini de ayarlayabilirsiniz.
Küresel vana açma kapama yönü olarak genellikle saat yönünde açma, saat yönünün tersinde kapanma olarak üretilir. Vanayı açıp, kapatmaya çalışırken boşa dönme hissediyorsanız veya tecrübe ediyorsanız üretici ile kısa zamanda iletişime geçmelisiniz demektir.
En çok merak edilen konular içerisinde kombi su doldurma vanası açısından hangi yönde çevrilmesi gerektiği geliyor. Bu doğrultuda doldurma musluğu olarak da bilinen yapı saatin tersi yönünde çevrilmelidir. Bu yapıldığı vakit kombiye su basma işlemi gerçekleştirilir ve 1 bar basıncının üstüne çıkma durumu sağlanır.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
Ocak vanasını evinizin ısısı 5 derecenin altına düşmeyeceği için yanında bulunan vanadan kapatabilirsiniz. Donmaya karşı tehlike olmayacak zamanlarda doğalgaz vanasını kapatmanızda bir sakınca yoktur.
Her petekte sıcak su girişi ve su çıkışı olacak şekilde iki vana olur. Bu vanalardan sıcak su girişi genellikle üstte yer alır. Kalorifer petek vanalarının ikisi de altta ise sağdaki sıcak su girişi, soldaki ise su çıkışıdır.
Sözleşme fesih işlemlerizi; şubelerimize gelmeden İGDAŞ web sayfasından Online olarak feshedebilirsiniz. Online Fesih İşlemleri için tıklayınız! Ayrıca E-Devlet, İGDAŞ Mobil Uygulaması, OİM ve Alo 153 Çağrı Merkezi aracılığı ile de Sözleşme Fesih İşleminizi yapabilirsiniz.
Doğalgaz vanaları, gaz akışını düzenlemek, yönlendirmek ve kontrol etmek için kullanılan önemli cihazlardır. Bu vanalar, çeşitli geçiş yollarını açarak, kapatarak veya kısmen kapatarak gazın akışını yönetir.
Doğalgaz vanasını kapatmak için peteklerin her birinin vanasını ayrı ayrı kapatmak yerine ana noktadan işlemi tamamlayabilirsiniz. Ana doğalgaz vanaları genellikle dış kapıya yakın bir noktada bulunur. Üzerinde açık ve kapalı işaretleri bulunur.
7/24 hizmet veren Doğal Gaz Acil 187 ekipleri bildirilen adrese giderek verilen ihbarı en kısa sürede değerlendirerek müdahalede bulunur.
Daire İçerisinde Kaç Adet Doğalgaz Vanası Bulunmaktadır? *** Dairelerde genellikle ocak ve kombi yanında bulunan bunun dışında kapı dışında bulunan 3 adet doğalgaz vanası bulunmaktadır. Kapı dışında bulunan vana ana vana olarak bilinmektedir. Fakat ocağınız doğalgaza bağlı değil ise 2 adet vana bulunmaktadır.
Kombinin üzerinde bulunan sıcak su ayarı düğmesi saat yönünde çevrildiğinde sıcaklık artar, aksi yönde çevrildiğinde ise sıcaklık azalır. Yani su sıcaklığını arttırmak için sıcak su ayarı düğmesi saat yönünde çevrilmelidir.
Kombiyi kış moduna getirin
Kombilerde Yaz Modu, Kış Modu ve Kapalı Mod (Stand -By) olmak üzere genellikle 3 farklı kullanım konumu (seçeneği) vardır. Bu konumlar kombinin kontrol paneli üzerinde bulunan basma butonu veya çevirmeli düğmelerle ayarlanabilmektedir (Bkz. Kullanma Kılavuzu).
Cevap: Kombinin 0 barda çalışması demek kritik değer olan 1 ve 3 aralığında olmaması anlamına gelir. Dolayısıyla bu durum basınç ya da bar düşüklüğü olarak tanımlanabilir. Kombinizdeki su basıncının düşmesi ile cihazınıza ya da kalorifer tesisatına zarar gelmez ancak kombi muhtemelen çalışmayı durdurur.
Çünkü sular gitmesine rağmen tesisat içinde su bulunmaktadır. Fakat su kesintilerinde kombiler her zaman tesisat içinde bulunan su bitene kadar çalışır.
Kombiye su basmak için kombi altında su takviye musluğu bulunur. Kombinin altına bakarsanız bu musluğu görebilirsiniz. Musluğu saat yönünün tersine çevirirseniz, kombi basıncının yükseldiğini fark edeceksiniz. Kombi basıncı, ideal olan 1,5 – 2 bar seviyesine gelince musluğu kapatınız.
Peteklerin bütün vanaları, daha doğru bütün vanalar (istisnalar hariç) sola, yani saat yönünün tersine çevrilerek açılır. Vanayı kapatmak için ise sağa, yani saat yönünde çevirerek kapatabilirsiniz. Reglaj ayarı yapılırken, üst vanadan veya alt vanadan ayarlama çokta fark eden bir durum değildir.
Vanaların çalışma prensibi çok basittir fakat çok etkili bir sistemdir. Vana açıksa eğer, akışkan olan madde yüksek basınçtan alçak basınca doğru hareket eder. Fakat vana kapalıysa bu akıntı durur. Bunun yanında boru içinde ters yönde akışı engellemek için de vananın içinde çoğunlukla bir engel vardır.
Termostatik petek vanaları kadran 0'ı gösterecek şekilde saat yönünde döndürülerek kapatılır. Vana kapağında vida varsa bir tornavida yardımıyla vidayı gevşeterek saat yönünde ters çevirin. Unutmayın ki kilitli vanalar, çevrilmeye çalışıldığında hiçbir şeye etki etmeyen kapaklara sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri