Liseyi bitirenlerin giriş derecesi 13, giriş kademesi 3, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir.
Devlet Memurları Kanunu'na göre memurlar hak edilmiş derece/kademelerinin üç derece yukarısı ve üç derece aşağı kadrolarına atanabilmekteler. Yani maaş aldığınız dereceniz 6/1 olmuş ise, Kurumunuz sizi üçüncü derece kadroya atayıp yeşil pasaport almanızı sağlayabilir.
Diyelim ki, üçüncü derece kadroya atanmak istiyorsunuz, en az sekiz yıl hizmetiniz olması gerekiyor. Bu sekiz yılın hesabına yalnızca memuriyetiniz değil, başka şeyler de giriyor. Örneğin askerlik süreniz (hem kısa hem de uzun dönem askerlik) de buna dâhil.
Her yıl 1 tane kademe ilerlemesi yapılır. 3 yılın sonunda ise 1 derece ilerlenir. Derece dik, kademe ise yandır. Derece ilerlemesi; memurun bulunduğu hizmet sınıfı içinde bir üst dereceye geçmesidir. Memurların derece yükselmesinin şartları DMK m.68'de düzenlenmiştir.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
İlgili 29 soru bulundu
Taşeron kadroda düzenleme (4A, 4B, 4C kadro nedir?)
SGK kapsamında olanlara 4 A'lı denmektedir. B) grubu olarak adlandırılan kadrolar ise, kamu personel seçme sınavının ardından ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan ve başka her hangi bir sınava girilmeksizin göreve başlanılan kadrolardır.
Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.
657 sayılı Kanun'un 43 üncü maddesinde; Maaş hesaplamasına ilişkin derece ve kademe cetveli yer almaktadır. Bu ek göstergeler, ilgililerin belirtilen sınıf ve görevlerde bulundukları sürece ödemelere esas alınıp, terfi bakımından kazanılmış hak sayılmaz.
İlkokulu bitirenlerin giriş derecesi 15, giriş kademesi 1, yükselebilecek derecesi 7, yükselebilecek kademe son kademedir.
Kademe; derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan, memurun aylığındaki ilerlemedir. Memurun kademe ilerlemesinin yapılabilmesi için; Bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması Bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması şartları aranır.
– 1.,2. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan diğer kamu görevlilerine, Devlet memuru ve kamu personeli farklı şeyler mi derseniz, bu madde, devlette kadrolu olmayan, ancak sözleşmeli çalışan personeli ifade ediyor.
İstihdam edilecek sözleşmeli personel bakımından Devlet Memurları Kanunu'nun 4B maddesi 3+1 modeline göre yeniden düzenlenecek. Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra kamuya giren sözleşmeli personel, 3 yıl görev yaptıktan sonra memur kadrolarına atanacak.
Kimler Hususi (Yeşil ) Pasaport Alabilirler? 1- TBMM Eski Üyeleri ve Eski Bakanlar, 2- Kadro derecesi 1,2 ve 3. derece olarak çalışan veya bu kadro derecesinden çalışmakta iken EMEKLİ olan devlet memurları.
KADRO DERECESİ: Devlet memurunun atanmış olduğu kadroya bağlı olan unvan derecesidir. SINIF: Devlet memurlarının bulundukları unvanları birbirinden ayırmak ve hizmet durumlarını ifade etmek için farklı kategorilere göre belirlenmesidir.
657 sayılı Kanunun 36 maddesi çerçevesinde lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinden memuriyete başlamakta ve 3 üncü derecenin son kademesine kadar yükselebilmektedirler.
1- Bir derece 15 Ocak 2016'da görevde bulunan kamu personeline verilecek. Ayrıca bu tarihten önce emekli olanlarda 1 dereceden yararlanacak. 2- Düzenleme, 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek. 3- Bir derecenin yürürlüğe girmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç olmayacak.
En yüksek Devlet memuru, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanıdır. En yüksek Devlet memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına, Başbakanlık Müsteşarına, mülga mevzuat hükümlerinde kadrolarına bağlı olarak öngörülmüş mali ve sosyal hak ve yardımlar kapsamındaki ödemeler aynı usul ve esaslar çerçevesinde yapılır.
Derece, bir çemberin 360'ta birine karşılık gelen açı birimidir. Derecenin askatları dakika ve saniyedir.
Devlet memurunun bulunduğu derecede kademe ilerlemesi yapması, yürüttüğü görevin önem ve sorumluluğunda değiştirmezken aylık göstergesini ise artırmaktadır.
Emekliye 3 kademeli artış
7.500 TL ile 10.000 TL arasındaki maaşlar 1. kademe, 10.000-15.000 TL arasındaki maaşlar 2. kademe, 15.000 TL'nin üzerindeki emekli maaşları ise 3. kademe olarak değerlendirilecek ve buna göre seyyanen artış gerçekleştirilecek.
Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.
Devlet Memurları Kanununun 64'üncü maddesinde yer alan hüküm gereğince, kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelere mecburi olarak sürekli görevle atanan memurların, burada geçirdiği her iki yıl için bir kademe verilmektedir.
Bu hükümler ışığında; 16.06.2023 tarihinden önce Bakanlık Öğretmen kadrolarında göreve başlayan hiçbir öğretmen iki yıla bir kademe hakkından faydalandırılmayacaktır.
Üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir. Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200'üne kadar ödül verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri