VDOB No: Firma Kayıt Tipi alanından “Kamu Kurumu”, “Döner Sermaye İşletmesi” ve/veya “Esnaf Odasına Kayıtlı Firma” seçimlerinden biri yapıldığında görüntülenir. Vergi kimlik numarasının yazılacağı alandır.
Küresel Yer Numarası (GLN) almak isteyen hekim,eczane, hastane ve ilaç sarf eden diğer merkezler, başvuru dilekçesi ve nüfus cüzdan fotokopisi ile İl Sağlık Müdürlüğü Tıbbi Cihaz ve Eczacılık Birimine başvuruda bulunur.
Ecza1'in imkânlarından kamu ve özel sektörde çalışan eczacılar, Eczacılık bölümünde mezun olanlar ve ecza depoları faydalanabilir. Bu sebeple GLN numarası ve kullanıcı adı ile üye olunmaktadır.
GLN Numarası, her eczaneye özel, 13 karakter uzunluğundaki uluslararası yer numarasıdır. İl Sağlık Müdürlükleri'ne yapılan başvurunun ardından, eczacının belirttiği mail adresine “kullanıcı tanımlama mesajı” gelecektir. Bu mesaj ile bildirilen GLN Numarası kaydedilmelidir.
GLN NUMARASI NE KADAR SÜREDE ALINIR? Barkod Numarası başvurunuz yapıldıktan sonra Barkod Kurumu tarafından gerekli incelemelerden sonra en geç 5 ila 7 iş günü içerisinde barkod numaranız onaylanmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Küresel Lokasyon Numarası nedir? GLN, ticaret ortaklarıyla iletişimin verimliliğini artırmak ve ilgili ticaret ortaklarının yanı sıra tüketicilere de değer katmak için tasarlanmıştır. Küresel Lokasyon Numarası (GLN), tedarik zinciri tarafları ve/veya lokasyonlarına ait 13 basamaklı bir numaradır.
GLN veya Küresel Lokasyon Numarası, fiziksel, yasal, operasyonel ve dijital varlıkların tanımlanmasını sağlar. GLN'ler, bir GS1 Firma Öneki, referans numarası ve kontrol basamağından oluşan sabit uzunluktaki 13 haneli sayılardır. Tüzel kişiler (firmalar, şubeler, bankalar.) elektronik olarak emir alır ve gönderir.
kimlik numarası ve e-nabız şifresiyle ya da e-devlet ile bu sisteme giriş kolaylıkla gerçekleşmektedir. Reçete numarası da e-nabıza giriş yapılarak öğrenilebilir. Reçetelerim kısmında tüm reçeteler vardır ve numaraları da yazmaktadır.
SORU 10) ELEKTRONİK REÇETE NO NEDİR? CEVAP 10) E-reçetelerin oluşturulduğu sağlık hizmet sunucusu tarafından MEDULA sistemine kaydedilmesi sonrası MEDULA sistemi tarafından her bir e-reçete için üretilen numaraya Elektronik Reçete No denir.
Renkli Reçete Sistemi e-reçete kodu 8 hanelidir. HBYS ve AHBS sisteminde entegre olmayan hekimler önceden olduğu gibi matbu reçete yazmaya devam edeceklerdir.
GLN numarası hakkında ayrıntılı bilgi TOBB'den edinilebilir.
GTIN ve GLN birbirinden ayrı tanımlama numaralarıdır. GLN firma lokasyonlarını GTIN firmanın ticari ürün gruplarını tanımlamasında kullanılır. GLN Numarası alabilmek için Gs1 Türkiye Vakfı İktisadi üyeliği oluşturmak gerekmektedir.
GS1 Barkod Sistemi (eski adıyla EAN-UCC Sistemi), GS1 Sisteminin bileşenlerinden biridir. Ticari ürünlerin, yerlerin, taşıma birimlerinin ve demirbaşların standart olarak tanımlanmasını ve bilgi sistemlerine otomatik olarak aktarılmasını sağlayan, barkod teknolojileri temelli küresel veri ve uygulama standartlarıdır.
GLN Numarası (Küresel Lokasyon Numarası) kelimelerinin baş harflerinden oluşan GLN, lokasyonların bilgi sistemlerindeki veritabanlarında tutulan tanımlayıcı bilgilerine ulaşmak için erişim anahtarı olarak kullanılır.
İTS kullanıcı adı ve şifrenizi http://itsportal.saglik.gov.tr/its_os/ adresinden “Şifremi Unuttum” basarak şifrenizi yenileyebilir ya da “Yeni Kullanıcı” butonuna basarak yeni kullanıcı oluşturabilirsiniz.
o Elektronik Başvuru Sistemi (EBS) (http://ebs.titck.gov.tr) üzerinden de firma kayıt başvurusu yapılması gerekmektedir. o Başvurular elektronik olarak alınmakta olup fiziki olarak evrak gönderilmesine gerek yoktur. Firmalar ÜTS'ye VEDOP ve MERSİS kaynaklı olarak kayıt yapabilirler.
reçetelerde görürsünüz ya; örnek reçete: rp. buradaki (d) harfi "donne" (lat. veriniz), (b) harfi "bouse" (lat. kutu) anlamlarını taşır. aradaki (i) ise roma rakamı ile yazılmış 1'dir.
Kırmızı reçete, uyuşturucu madde muhteviyatına sahip ilaçları kapsamaktadır. Ağır seviyedeki psikiyatrik hastalar, ileri düzeyde kanser hastası olanlar gibi ihtiyaç sahibi kişilere yazılan kırmızı reçete, hastalık durumuna göre hekimler tarafından yazılabilmektedir.
B grubu reçeteler A ve C grubu reçetelere dahil olmayan reçetelerden oluşmaktadır. Dolayısıyla A ve C grubu reçete gruplarını iyi tanımak gerekmektedir. B grubu reçeteler 2022 yılında mavi renkteki SGK ve eczane reçete kutusu içinde yer almaktadır.
•Reçetede hekime, hastaya ait bilgiler ile eczacıya hitaben yazılmış kısımlar bulunur. •Reçetenin başlıca dört kısmı vardır: •Başlangıç (superskripsiyon) •Yazılış (inskripsiyon) •Yapılış (subskripsiyon) ve •Kullanış şekli (instruksiyon)'dir. Bu kısım R, Rp, H, Pr veya P harflerinden birisi ile gösterilir.
Reçete detayında “Kutu Resmi” ne tıklayarak ilacınızın kutu resmini görüntüleyebilirsiniz. Sadece e-Nabız mobil uygulamasında ekleyebileceğiniz “İlaç Hatırlatmalarım” bilgilerini buradan görebilirsiniz.
Reçetem Sistemi ile ilgili tüm içeriklere recetem.titck.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.
Barkod Numarası Nereden Alınır? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), barkod numaraları ile ilgili yetkili resmî kuruluştur. Dolayısıyla barkod numarası almak için bu kuruluşa bağlı bir hizmete başvurmanız gerekir. Önceden barkod başvuruları için Milli Mal Numaralama Merkezi (MMNM) kullanılıyordu.
Barkodlar tek boyutlu (1D) ve 2 boyutlu (2D) olarak çeşitlere ayrılmaktadır. Bunlardan en yaygın olarak kullanılanları EAN, EAN8, EAN13, UPC, Code 39, Code 93 ve Code 128'dir. Bunların yanısıra Codabar ve PDF 417 barkodları da uygulamada kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri