Vefat eden kişi (muris) adına olan aboneliğin iptali ve o aboneliğe ait güvence bedelinin iadesi, mirasçıların tamamı tarafından veya bu konuda vekâleten temsil eden kişi tarafından yapılabilir.
Vefat eden şahısın yakınlarınca (Mirasçılarınca) veraset ilamı, vukuatlı nüfus kayıt örneği veya ölüm belgesi ile şahsen Müşteri Hizmetleri Merkezlerimize abonelik sonlandırma başvurusu yapılması durumunda abonelik tahliye başvurusu alınabilmektedir.
Vefat Eden Kişinin Aboneliğini Kimler İptal Edebilir? Vefat eden kişinin elektrik aboneliğini veraset ilanında bulunan mirasçılar kapatabilir. İptali ile birlikte güvence bedelinin iadesi tüm mirasçılar veya temsil eden bir kişi tarafından yapılabilir.
İyi çalışmalar. Miras hukukunun temel prensibi olan külli halefiyet ilkesi gereği eğer müvekkiliniz mirasçılar mirası reddetmemiş iseler mirasbırakanın taraf olduğu abonelik sözleşmesi gereği elektrik kullanım bedelini ödemek zorundadırlar.
Vefat eden sözleşme sahibine ait güvence bedeli nasıl iade ediliyor? Tahliye sürecinin tamamlanması halinde veraset ilamı ve muvafakatname (Tüm varislerin onayını içeren, 250 TL üstü ise noter onaylı şekilde) ile birlikte hizmet noktalarımıza gelerek güvence bedeli iade süreci için başvuruda bulunabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Geri kalan miktarı müşteri hesabına yatırır. Vefat eden kişinin doğalgaz aboneliği nasıl devredilir? Vefat eden bireyin veraset ilanında yer alan kişiler doğalgaz aboneliğini sonlandırma ya da devir işlemini gerçekleştirme hakkına sahiptir. Güvence bedeli de mirasçılara ya da temsil eden kişiye aktarılmaktadır.
İşlemleriniz tamamlandığında eski elektrik aboneliği de otomatik olarak iptal olur. Vefat etmiş bir kişi adına olan elektrik aboneliği, veraset ilanıyla belirtilen ilgili mirasçılar tarafından iptal edilebilir.
* Abonelik başvurularında adres uyuşmazlığı söz konusu olması halinde Numarataj belgesi idarece talep edilebilir. * Başvuruya konu iş ve işlemler vefat eden kişi adına yapılıyor ise Veraset İlamı getirilmelidir. * Başvuruya konu iş ve işlemler vekâleten yapılıyor ise Vekâletname evrakı getirilmelidir.
Ölen kişinin kredi borcu, yasal mirasçılarına geçer. Miras devir işlemleri tamamlandıktan sonra söz konusu borç artık doğrudan yasal mirasçıların şahsi borcu sayılır. Bu nedenle ölen kişinin borcu geri ödenir.
Abonelik iptalini yapmak istediğiniz firmayı seçtikten sonra "abonelik sorgula" kısmına tıklayınız. Karşınıza bir ekran daha açılacaktır. Bu ekranda "fesih başvurusu yap" bölümü bulunur. Bu bölüme tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Doğalgaz aboneliğinin devredilmesi için nüfus cüzdanı, tapu ya da kira kontratı fotokopisi, binaya ait tesisat numarası ile birlikte ilinizin doğalgaz dağıtım şirketine gitmeniz gerekmektedir.
1- BTK'nın e-Devlet platformunda bulunan 'Abonelik Fesih Başvurusu' sayfasını açın. 3- e-Devlet'te oturum açtıktan sonra açılan listeden aboneliğinizi iptal etmek istediğiniz şirketi seçin.
Sözleşme sonlandırma işleminiz için size en yakın hizmet noktamızdan, 444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizden, Online Hizmetler Merkezimiz üzerinden, Enerjisa Mobil üzerinden ya da e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.
Elektrik iptali başvurusunda bulunabilmeniz için abonelik sahibi kişinin e-devlet hesabına girmeniz gerekir. Başka kişilerin üstünde bulunan abonelikler, üçüncü şahıslar tarafından kapatılamaz. Bu sebeple elektrik abonesinin e-devlet hesabından işlem yapmaya özen göstermenizde yarar bulunur.
Vefat eden abonenin internet aboneliğini devir almak isteyen kişi mirasçılar arasında yer almalıdır. İnternet hattını devralmak isteyen kişi ile tüm varisler belirtilen kanallara başvurur. Devir almak isteyen abonenin ölen kişi adına veraset ilanını sunması gerekir.
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.
Kişinin hayat sigortası yoksa borç, vefat eden kişinin yasal varisine kalır. Yasal varis veya varisler, kişiye ait tüm mal, mülk ve menkul kıymetleri miras olarak alırken aynı zamanda borcu da üzerine alır.
213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 12.nci maddesinde; Ölüm halinde mükelleflerin ödevleri, mirası reddetmemiş kanuni ve mansup mirasçılarına geçer.
Mirasçıların, miras bırakanın vergi borçlarından sorumluluğu 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu m.12'de düzenlenmiş olup ölüm halinde mükelleflerin ödev ve yükümlülükleri, mirası reddetmemiş yasal ve atanmış mirasçılarına hisseleri oranında geçecektir.
Turkcell, Vodafone ve Avea gibi GSM operatörü kuruluşlar da ölen kişiye ait telefon hatlarını mirasın paylaşımı gibi görüyor ve kapatmak için veraset ilamının alınmasını bekliyor. Veraset ilamı olmadan hattı kapatma yoluna gitmiyor.
Suyu kullanan kişinin aboneliği kendi adına alması gerekmektedir. Su aboneliği isim değişikliği için gerekli belgeler konut ve iş yeri olarak ikiye ayrılmaktadır.
Vefat durumunda şirketimizin uygulamakla yükümlü olduğu Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'nun kararları gereğince ölüm belgesi hattın kapatılması için yeterlidir.
Uyardığımız kullanıcı aboneliği üzerine almazsa, elektriği kesiliyor ve kesmebağlama ücretinin beş katı kadar (198 TL) ceza kesiliyor” diye konuştu.
Elektrik aboneliği üstüne alma başvurusu şeklinde yapılan bu işlem ile yeni abonelik yapılabileceği gibi abonelik devri de yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri