Bir uygulama programlama arayüzü (API) anahtarı, talebi yapan uygulama veya kullanıcıyı tanımlamak için API tarafından kullanılan benzersiz bir koddur.
Sohbet aracı kurulum sayfasından API key'inizi öğrenebilirsiniz. API key, her sohbet aracı için üretilen benzersiz bir değerdir. Infoset, sohbet aracınızı bu key sayesinde diğerlerinden ayırt eder. Sohbet aracınızın API key değerini sohbet aracı kurulumu penceresindeki kurulum kodundan öğrenebilirsiniz.
API'ler, iki yazılım bileşeninin belirli tanımlar ve protokoller aracılığıyla birbiriyle iletişim kurmasına olanak tanıyan mekanizmalardır. Örneğin, meteoroloji müdürlüğünün yazılım sistemi, günlük hava durumu verilerini içerir.
API ( Application Programming Interface )
Chrome, Firefox, HTML, macOS, Youtube, MailChimp, Twitter, HubSpot, Facebook, Google, WordPress, DigitalOcean, Grav, Nginx, Ubuntu, Android, jQuery, ...) sahip olduğu yeteneklere izin verilen sınırlandırmalar dahilinde dışarıdan erişilebilmesini sağlayan bir arayüzdür.
Belirlenen API Key ve şifre ile Authentication oluşturulduktan sonra istemci örneğin HTTP isteği yaparken Header ve gövdeye API Key'i ekleyerek göndermelidir. Bu key sayesinde istemcinin kimliği tanımlanır ve daha önceden Authentication sağlandığı için güvenli bağlantı sağlanarak talep ettiği veriler istemciye açılır.
İlgili 44 soru bulundu
Google Cloud Platform Console'a erişin ve bir hesap oluşturun veya var olan bir hesapla giriş yapın. Konsolda bir proje oluşturun veya var olan bir projeyi seçin. Açılan ekranda Create Credentials > API Key tıklayınız. Açılan ekrandaki API Key'i kopyaladıktan sonra “Anahtarı Kısıtla” butonuna tıklayınız.
Trendyol API Anahtarı Nedir? Trendyol API anahtarı, Trendyol API servisi aracılığıyla satıcıların Trendyol mağazalarını kendi e-ticaret sistemlerine bağlayarak ürün yönetimi, stok takibi, fiyat güncellemesi, sipariş yönetimi, fatura oluşturma gibi işlemlerini tek panelden yapmalarına olanak sağlayan bir araçtır.
API, “Uygulama Programlama Arayüzü” anlamına gelir. Basit bir ifadeyle API, yazılım geliştiricilerin uygulama oluşturmak ve diğer yazılım uygulamalarıyla etkileşim kurmak için kullandıkları bir dizi protokol, yöntem ve araçtır.
Özel güvenlik bilgileri (APIS) ülkelerin yolculardan uçuştan önce ya da uçuş sırasında havayolu firması tarafından alınmasını istediği pasaport bilgileri ve kişisel bilgilerdir.
API, yani uygulama programlama arayüzü, uygulama yazılımları arasında verilerin biçimlendirilmiş şekilde aktarılmasını sağlar. Birçok servis, tüm kullanıcıların servisle içerik alışverişi yapmasını sağlayan herkese açık API'lar sunar. http:// URL'lerini kullanarak İnternet üzerinden çalışan API'lara web API denir.
API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü'nün kısaltmasıdır. WhatsApp gibi bir uygulamayı her kullandığınızda, her anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzda hava durumunu her kontrol ettiğinizde bir API kullanıyorsunuz.
API (Application Programming Interface), farklı uygulama yazılımlarının birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan "Uygulama Programlama Arayüzü" anlamına gelmektedir. API, Müşterilerin/Üçüncü parti kuruluşların kendi uygulamalarından Banka yazılımına erişim imkanı sunmaktadır.
API'lar genellikle HTTP (Hypertext Transfer Protocol) üzerinden iletişim kurarlar. Bu, API isteklerinin ve yanıtlarının web sunucuları arasında aktarılmasını sağlar. API istekleri, HTTP metodları (GET, POST, PUT, DELETE vb.) kullanılarak yapılır.
Öncelikle bir proje olusturmaniz istenecektir. Proje adini girip olustur tusuna bastiktan sonra Menü -> API ve Hizmetler -> Kimlik Bilgileri seçimleri ile devam edin. Açilan ekrandan Kimlik Bilgisi Olustur -> API Anahtari seçimi yapiniz. Olusturulan API anahtari herkese açik olarak gelir.
API testinin en kolay yolu tek bir request (istek) veya bir response (cevap) ya da response setini tek bir endpoint üzerinden test edebilmektir. Integration Testing (Entegrasyon Testi): Entegrasyon testi, API'lerin dahili veya üçüncü taraf sunucuların merkezinde olduğu durumlarda, en sık gerçekleştirilen testlerdendir.
API (Application Programming Interface) iki uygulama arasındaki bağlantıyı ve erişimi sağlayan bir yazılım aracıdır. API sayesinde birbirine bağladığınız iki uygulamanın özelliklerinin birbirinde kullanılması, bilgi transferi yapılması sağlanır.
İnternete bağlandığınız cihazın gizli IP adresini ise kullandığınız platforma bağlı olarak öğrenebilirsiniz. Windows kullanıcıları Komut İstemi sistemine ''ipconfig'' yazarak hem cihazın hem de internet bağlantısı modeminin IP adresini kolaylıkla bulabilir.
Hangi Dil ve Framework
Bir API projesi için programlama dili tercihim PHP veya Python olur.
API (Application Programming Interface) farklı uygulamaların birbirleriyle etkileşime girmesini ve veri alışverişi yapmasını sağlayan ara yazılımdır. API, bir uygulamanın özelliklerini geliştirmek ve işlevselliğini artırmak veya süreçleri otomatik hale getirmek için kullanılır.
API çalışma prensibi şu şekilde sıralanabilmektedir: Cep telefonundan bir uygulama kullanıldığında, uygulama öncelikte internete bağlamakta ve verileri sunucuya göndermektedir. Ardından sunucu bu verileri alarak yorumlamakta, gerekli işlemleri yapmakta ve telefonunuza tekrar göndermektedir.
Business Profile Application Programming Interface (API), büyük ve teknoloji hakkında bilgi sahibi işletmeler ile üçüncü tarafları temsil eden geliştiriciler için tasarlanmıştır. İşletme Profili verilerini yönetmek üzere uygulama yazmak isteyen geliştiricilerin Business Profile API için kaydolması önerilir.
Mağazanızı oluşturduktan sonra “Hesap Bilgilerim” sekmesine girerek “Entegrasyon Bilgileri” kısmını açın. Bu kısmı açtıktan sonra sayfada bulunan satıcı ID, API KEY ve API Secret bilgilerini görebilirsiniz.
API Entegrasyonu, firmaların API servisleri aracılığıyla Trendyol mağazalarını kendi e-ticaret sistemlerine bağlayarak ürün aktarımı, stok ve fiyat güncellemesi, sipariş işlemleri, fatura gönderimi, müşteri soruları ve muhasebe işlemleri gibi bir çok işlemi yapmasına olanak sağlayan entegrasyon biçimidir.
Pasif ürünler sekmesine tıklayarak, durum filtresi alanından Kilitliler filtresini seçmelisiniz. Kilidini açmak istediğiniz ürünü bulmalı ve durum alanında bulunan "Ürün Kilidini Kaldır" butonuna tıklamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri