Venüs'ün bir günü bir yılından daha uzundur. Yani Venüs kendi ekseni etrafında bir tam turunu tamamlamadan Güneş etrafındaki bir turunu tamamlar. Venüs'ün bir yılı 225 Dünya gününe eşit iken, bir günü 243 Dünya günüdür.
Venüs'ün kendi etrafında dönmesini tamamlaması Dünya günü olarak yaklaşık 243 gün sürer. Fakat Güneş'e çok yakın olmasından dolayı bir yıl daha çabuk geçer ve 225 Dünya günü sürer. Kendi etrafında ve Güneş'in etrafında dönme süreleri birbirine yakın olduğu için Venüs'ün bir günü Dünya'dakinden farklıdır.
Dünya 1 yıl = 365 gün. Mars 1 yıl= 686 gün. Jüpiter 1 yıl = 4333 gün. Satürn 1 yıl = 10.755 gün.
Bu küçük gezegen, Dünya'ya göre kendi etrafında daha yavaş döner. Bu yüzden bir gün Merkür'de daha uzun sürer. Merkür'ün bir günü Dünya'nın yaklaşık 59 gününe eşittir. Fakat bunun yanında Güneş'e en yakın gezegen olmasından dolayı (gitmesi gereken mesafe daha kısadır) bir yıl Merkür'de 88 Dünya gününe eşittir.
Mars'ın Güneş'ten ortalama uzaklığı yaklaşık 230.000.000 km (1,5 AU), yörünge süresi ise 687 Dünya günüdür. Mars günü Dünya gününden biraz daha uzun olup, tam olarak 24 saat, 39 dakika ve 35,244 saniyedir. Bir Mars yılı 1.8809 Dünya yılıdır, yani Dünya zaman birimiyle tam olarak 1 yıl, 320 gün ve 18,2 saattir.
İlgili 40 soru bulundu
Jüpiter'de gün uzunluğu 0.42 Dünya gününe, yani 10 saate eşittir.
Yörünge ve Dönüş Hareketleri
Neptün'ün kendi etrafındaki 1 turu (1 Neptün Günü) yaklaşık olarak 16 Dünya saati sürmektedir. 1 Neptün yılı ise yaklaşık 165 Dünya yılına (60.190 Dünya gününe) tekabül etmektedir.
Satürn, Dünya'dan 1.2 milyar kilometre uzaktadır bu da 8 yıllık bir yolculuk demektir.
Yani Venüs kendi ekseni etrafında bir tam turunu tamamlamadan Güneş etrafındaki bir turunu tamamlar. Venüs'ün bir yılı 225 Dünya gününe eşit iken, bir günü 243 Dünya günüdür. 243 gün Venüs'ün kendi ekseni etrafında 360 derecelik tam bir dönüş yapması için geçen süredir.
Dünya ve diğer gezegenlerin aksine kendi etrafında ters yöne (doğudan batıya) doğru döner. Uranüs'ün bir günü 17 saatten biraz fazladır. Tam olarak 17 saat 14 dakika sürer. Bir yılı ise Dünya'nın 84 yılına eşittir.Uranüs'ün bilinen 27 uydusu vardır.1781'de William Herschel tarafından Büyük Britanya'da keşfedilmiştir.
Satürn tıpkı Jüpiter gibi bir gaz devidir ve çoğunlukla hidrojen ve helyumdan oluşur. Yoğun bir atmosferi vardır.Satürn halkaları ile meşhurdur. Bu gezegen aralarında boşluklar olan 7 tane halkaya sahiptir.Satürn'de 1 gün, 10.7 saat sürer. 1 Satürn yılı, 29 Dünya yılına eşittir.
NASA'nın Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü ve diğerleri, Venüs'ün geçmişte 2 milyar yıla kadar sığ bir okyanusa sahip olabileceğini ve bu suyun hacminin dünyadaki kadar olabileceğini kabul etti. Şu anda, Venüs'te bilinen tek su az miktarda atmosferik buhar (20 ppm) formundadır.
Venüs gezegeni 465 derecelik yüzey sıcaklığı, 2 km okyanus suyuna denk 90 atmosfer basıncı ve sülfürik asit yağmurlarıyla kesinlikle bugün hayata elverişli değil.
Ortalama güneş zamanı 12 saatlik ortalama Güneş'in saat açısıdır. Günümüzde, diğer gözlemler ve diğer galaksilerde konumlanan ışın kaynaklarının günlük hareketinin çok uzun temel alan interferometresinden matematiksel olarak oluşturulan UT1 zaman skalasıyla farkına varılır.
Neptün şimdiye kadar sadece Voyager 2 tarafından ziyaret edildi.
Güneş sistemindeki en uzun gün Venüs'te yaşanır. Kendi ekseni etrafındaki bir turunu 243 Dünya gününde tamamlar. Güneş etrafındaki bir turunu ise 225 Dünya gününde tamamlayan Venüs'ün bir günü bir yılından daha uzun sürer.
Plüton'da gün dönümlerinde yüzeyin dörtte biri aydınlıkken kalan kısım karanlıktır; dörtte üçü aydınlıkken ise dörtte biri karanlıktır. Gezegendeki bir yıl 248,3 Dünya yılına karşılık gelir, yani Plüton'un Güneş'in etrafındaki dönüşü yaklaşık 248 Dünya yılı sürer.
Mars'ta henüz sıvı hâlde su bulunamadı. Yüzeyde sıvı suyun olmadığından neredeyse eminiz.
Yani ışık hızının yüzde 99,9'u kadarlık bir hız ile 1 saat boyunca hareket edersek dünyadakiler için 22,36 saat (neredeyse 1 gün) geçiyor. Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir.
JÜPİTER'DE YAŞAM İHTİMALİ
Güneş sisteminin en büyük gezegeninde yaşam mümkün demek için henüz erken. Ancak gezegenin bulutlarında yeterli su aktivitesi ve doğru atmosfer koşullarının olduğu belirtiliyor.
NASA arşivine göre keşfettiğimiz çapı en büyük gezegen 2014 yılında keşfedilen HD 100546 b gezegenidir. Bu gezegenin yarıçapı yaklaşık olarak Jüpiter'in yarıçapının 6.9 katı olduğu tahmin ediliyor. Bu büyüklükte bir gezegenin nasıl yıldız olamayışı ise hala açıklanamamış durumda.
Jüpiter bir gaz devidir, bu yüzden katı bir yüzeyi bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri