Vernikli ahşabı Cadence akrilik boya ile boyayabilirsiniz. Cadence akrilik boya, vernikli ahşap dahil tüm yüzeylere zımpara gerektirmeden uygulanabilir. Yüzeyleri iyi derecede tutar. Vernikli dolap, vernikli ayakkabılık, vernikli sehpa gibi bir mobilyayı kolayca akrilik boya ile boyayabilirsiniz.
Eğer vernikli bir yüzey üzerinde çalışacaksanız Cadence Akrilik Boya çeşitlerinden kullanırsanız direkt uygulama yapabilirsiniz. Dilerseniz yüzey üzerinde önceden kalan verniği kağıt zımpara yardımıyla temizleyebilirsiniz. Temizlediğiniz ve pürüzlerden arındırdığınız yüzeye uygulama yapabilirsiniz. Tercih sizin.
Zımpara yapmadan boya yapmak için astar çekilmesi gerekir. En doğru astar, boyanız ile aynı cins olan astardır. Bir mobilyayı akrilik boya ile boyamak istiyorsanız akrilik astar, yağlı boya ile boyamak istiyorsanız sentetik astar, selülozik boya ile boyamak istiyorsanız selülozik astar kullanmak doğrudur.
Zımparasız Mobilya Hangi Boya ile Boyanır? Zımparasız mobilya akrilik su bazlı boya çeşitleri ile boyanarak, en iyi sonucu verebilir. Zımparasız mobilya boyama işlemi yüzey alanın maddesine göre değişiklik göstermektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Eskitme Hangi Boyayla Yapılır? Mobilya eskitme tekniğini uygularken akrilik gibi su bazlı boyalar ve yağ bazlı boyalar kullanılıyor. Akrilik boya, yağlı boyanın aksine kısa sürede kuruyor ve kokmuyor. Ayrıca darbelere karşı dayanıklı bir boya türü.
Evinizde dekorasyon adına farklı bir hava yaratmak için eskitme mobilya boyama iyi bir tercih olacaktır. Ahşap mobilyalarınızdan dilediğinizi, dilediğiniz renge boyayarak sadece size ait özel yapılmış mobilyalara sahip olabilirsiniz. Eskitme tekniği, yeni mobilyalar almaktan daha eğlenceli olacaktır.
Su bazlı olmayan bütün boyalarla vernikli veya verniksiz bütün ahşap kapılarınızı duvar boyasıyla boyayabilirsiniz. Bunun için su bazlı olmayan duvar boyası seçtiğinizden emin olmalısınız. Bunun için akrilik boyalar uygundur.
Boyama işlemi sırasında çok fazla kat uygulanmaması, Yüzey bir kat daha boyanacaksa öncelikle uygulanan boyanın tamamen kurumasıdır. Koyu renkli yüzeyler, daha açık bir renge boyanacaksa kat kat uygulama yapmak yerine astar kullanılması gerekmektedir. Bu sayede fırça izinin kalması engellenmiş olacaktır.
Ekstra İnce Zımpara Kağıdı: genellikle boya veya vernik katları arasında kullanılır. 240, 320 ve 400'lükleri çok ince olarak adlandırılırken, 600'lüğe kadar olanlar ise ekstra/süper ince olarak adlandırılır ve parlatma işleri için en uygun olanlar da bunlardır.
Vernikli ahşap yüzeyleri koruyucu boyalar ile boyayabilmek mümkündür. Bu ahşap koruyucular yüzeyler üzerinde mat ve parlak bir görünüm oluşturur. Kullandığınız mobilyaların yapısında ceviz, kiraz ve meşe renklerine ait vernik varsa bu rengin aynısından boyamak oldukça kolay olabilmektedir.
Su bazlı genel maksatlı akrilik boyalar. Yağlı boyalar. Sadece vernikli ahşap koruyucular için üzerlerinde boya bulunmamalıdır. Ahşap sağlam olmalı veya önceden vernikli ahşap koruyucu ile boyanmış olmalıdır.
Su bazlı boya ile ahşap boyanır mı? Su bazlı olmayan tüm boyalarla vernikli veya verniksiz şekilde ahşabı boyaması yapabilirsiniz. Bunun için ilk önce su bazlı olmayan bir duvar boyası seçtiğinizden emin olmalısınız. Su bazlı boya konusunda ısrarcıysanız su bazlı akrilik boya tercih edebilirsiniz.
Ahşaptan Vernik Çıkarıcı Nasıl Kullanılmalıdır? Ahşaptan vernik çıkarıcı, vernikli mobilya veya ahşap yüzeye fırça yardımı ile fırçaya bastırmadan yüzeye tek sefer katman olacak şekilde fırçadaki vernik çıkarıcı bitene kadar sürülmelidir. Sürülen yerin üstünden tekrar fırça ile geçilmemelidir.
MDF ve benzeri malzemelerden üretilip lake işlemi görmüş mobilyalara lake mobilya denir. Lake mobilya kullanışlı mı? Lake mobilyaların birçok avantajı vardır. Bunlardan ilki, lake mobilya renkleri sınırsızdır, istenilen renkte üretilebilir ya da düşük bir maliyetle yeniden boyanabilir, renk değişikliği yapılabilir.
Akrilik boyalar ve cilâlar, plastik bazlı karışımlardan oluşan renklendiricilerdir. Bu renklendiriciler, genellikle su ile seyreltilebilir ve su geçirmez bir tabaka oluşturmak için de kullanılabilir. Organik karışımlardan oluşan akrilik boyalar da vardır.
Duvarınızın dokusu düzgünse saten rulo fırça kullanabilirsiniz. Böylece duvarda rulo izi kalmamış olur. Su bazlı, silikonlu, ipek mat ya da yarı mat boyalarda saten rulo çok iyi sonuç verir.
Boya yaparken en çok yapılan hatalardan biri de rulo izi bırakmaktır. Rulo izi daha çok boyanın ruloya eşit yayılmamasından veya duvarın boyanma şeklinden kaynaklanır. Eğer rulonun duvarda bıraktığı izi tersine bir hareketle silmezseniz duvarda rulo izleri kalır.
Boyanın yüzeye daha iyi tutunmasını, akma yapmamasını ve daha uzun ömürlü olmasını istiyorsan astar uygulaması işin olmazsa olmazıdır.Boyanacak yüzeyde oyuk, çizik, çatlak veya pürüz olabilir.
Pencere ve Kapılar
3. ve 4. kat boyama isteğinde beyazın zıttı olarak görülebilen koyu ahşap renginin varyasyonu dikkate alınmaz. 1 kg yağlı boya ile kaç kapı boyanabilir sorusunun cevabı farklı olduğu için sadece 2 veya 3 kapı boyanabilmektedir.
Kapılar nasıl boyanır? Su bazlı ahşap boyasıyla kapılarınızı boyayabilirsiniz. Eğer kapılarınız vernikli ise önce zımpara yapılması gereklidir. Zımpara sonrasında kolaylıkla boya uygulama aşamasına geçilebilir.
Boyanızı boş bir kaba boşalttıktan sonra biraz su ile inceltebilirsiniz. Ardından rulo fırçaya boya yüklemesi yapabilirsiniz. Fırçanıza aldığınız boyayı ince bir tabaka halinde uygulayın. Rulo fırçanın girmediği alanları zemin fırçası ile detaylı bir şekilde boyamayı ihmal etmeyin.
Eskitme Boyası Antikleştirme tekniğinde kullanılan su bazlı eskitme boyasıdır. Akrlik boya ile boyanmış tüm yüzeylerde kullanılabilir. Antiquing tekniğinde 1. katta uygulanan akrilik boyanın rengine uyumlu olması önemlidir. Kullanım öncesi iyi çalkalanması tavsiye edilir.
Günümüzde ahşap boyama için akrilik boyalar daha sık kullanılmaktadır. Boyanın üzerine vernik kullanılması da önerildiği için boyadan sonra kullanmak üzere bir de vernik alınmalıdır.
Mobilya boyası ahşap yüzeyler için akrilik veya yağlı boya kullanılırken, metal yüzeyler içinse akrilik, yağlı selülozik olan boyalar kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri