Göz damlası, çözelti VIGAMOXyeşilimsi sarı renkte bir çözeltidir. VIGAMOX gözün ön segmentinde moksifloksasine hassas suşların sebep olduğu bakteriyel infeksiyonların topikal tedavisinde endikedir (Bölüm 5.1'e bakınız). Antibakteriyel ajanların uygun kullanımına yönelik resmi kılavuzlar dikkate alınmalıdır.
VIGAMOX, florokinolon sınıfından bir antibiyotik olan ve göz infeksiyonlarının tedavisinde kullanılan moksifloksasini içerir. VIGAMOX, gözün ön oküler bölümünde moksifloksasine hassas suşların sebep olduğu bakteriyel infeksiyonların topikal tedavisinde kullanılır.
VIGAMOX sadece gözünüze damlatma amacıyla kullanılmalıdır. Olağan doz: Hasta göz(ler)e günde 3 kez (sabah, öğle, akşam) 1 damla damlatılır. Eğer doktorunuz söylerse VIGAMOX'u iki gözünüze de kullanınız. Doktorunuzun söylediği süre boyunca kullanmaya devam ediniz.
2 yaşından küçük hastaların chlamydia trachomatis tedavisinde VIGAMOX bu yaş grubundaki hastalarda değerlendirilmediği için kullanımı önerilmez. 2 yaşından büyük hastaların chlamydia trachomatis'in neden olduğu göz infeksiyonlarında uygun sistemik tedavi uygulanmalıdır.
Kulak: Etkilenmiş kulaktaki bölge temizlenmeli, günde 3-4 kez ve gece olmak üzere her defasında 2-3 damla şeklinde uygulanmalıdır. Gerektiğinde daha sık damlatılabilir. Uygulama yolu ve metodu: Göze ya da kulağa damlatılarak uygulanır.
İlgili 42 soru bulundu
QULAX Kulak Damla vücut ısısında, yan yatar konumda kulak yoluna damlatılır. Takriben 3-5 dakika damlanın kulak kanalında yayılımını sağlamak amacı ile beklenir. Daha sonra kulak girişinde biriken sıvı pamuk ile silinir. Aynı işlem gerekli ise diğer kulak kanalına da uygulanır.
Eğer kulak zarı delik ise, bu kullanılacak damlalar geri dönüşü olmayan işitme kayıplarına yol açabilir, uygun biçimde kullanılmazsa enfeksiyona zemin hazırlayabilir. Dış kulak ve müzmin (kronik) orta kulak enfeksiyonlarında tedavi amacıyla antibiyotikli kulak damlaları kullanılabilir.
Pansuman gerekmez. Hasta günde 3 defa 4 hafta reçete edilen antiinflamatuvar ve antibiyotik göz damlası beyaz kapak damlalarını damlatır.
Kontakt lensleri takmadan ve kontakt lensleri çıkardıktan sonra göze damlatarak, kontakt lenslerin yol açtığı göz kuruluğunun tedavisinde kullanılabilir. • Başınızı arkaya yatırın. Elinizi gözünüzün altına yerleştirin ve gözünüz ile alt göz kapağınızın arasında V şeklindeki kese görünene kadar yavaşça aşağıya çekin.
ZADİTEN, Alerjik rinit [alerjik nezle] ve konjonktivit [göz iltihabı] gibi alerjik durumların semptomatik tedavisinde kullanılır. Doktorunuz ya da eczacınız tarafından verilen talimata dikkatle uyunuz.
Alt göz kapağının iç kısmına bir damla damlayacak şekilde damlalığı hafifçe sıkınız. Ellerinizi yüzünüzden yavaşça çekiniz, gözlerinizi hafifçe kapatınız. Gözlerinizi kırpmamaya ve göz kapaklarınızı sıkmamaya özen gösterin, bu durum göz damlasının göz dışına çıkmasına ve etkisinin azalmasına neden olacaktır.
TOBRASED'i sadece gözlerinize uygulayınız.
MOXİDEXA, özellikle gözün ön kısmında duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu ya da olabileceği enfeksiyöz hastalıklarda, enflamasyonun da önlenmesi amacı ile kortikosteroid türü moleküllerle kombinasyon isteniyorsa kullanılmaktadır.
TERRAMYCIN® duyarlı mikroorganizmalara bağlı ve gözün ve göz kapağının iç kısmını kaplayan zar tabakasının (konjunktiva) ve/veya gözün saydam tabakasını (korneayı) tutan yüzeysel göz enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.
TOBREX, gözün/gözlerin ve etrafının yüzeysel bakteriyel infeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. TOBREX anti-infektifler adı verilen ilaç grubunda yer almaktadır. Anti-infektifler grubu göz(ler)e hastalık bulaştıran mikroorganizmaların büyük bir kısmına karşı aktif olan antibiyotikleri (bu üründe tobramisin) içerir.
Erişkinlerde ve yaşlılarda kullanım: Günde 3 kez 1 damla damlatılır. Tedavi süresi hekim tarafından belirlenmelidir. 5 gün içerisinde klinik iyileşme gözlenmezse teşhisin ve/veya tedavinin doğruluğu yeniden gözden geçirilmelidir.
Gözbebeğinizi genişletmek amacıyla kullanılan damlalar ise retina muayenesi için gerekli olup, etkinliği 20-30 dakika sonra ortaya çıkmaktadır.
Göz damlaları bakterilerden arınmış steril durumda üretilirler. Kapak açılıncaya kadar steril durum korunur. Şişe açılıp kullanmaya başlanıldığında şişe serin bir yerde ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Bu şekilde kullanıldığında şişelerin açıldıktan sonra 4 hafta süreyle kullanılması mümkündür.
Siklosporin damla, göz kuruluğunun altta yatan nedenlerinden göz yüzeyindeki iltihabı (inflamasyonu) tedavi ederek gözyaşını arttıran uzun süreli ve etkili bir tedavidir. Hastanın tedaviye cevabı yaklaşık 3 haftada ortaya çıkar. Bu ilacın etkili olabilmesi için en az 6 ay süreyle kullanılması gereklidir.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
Konjonktiva adı verilen dış tabakanın enfeksiyonunu sonucunda gözler kızarır ve iltihaplanır. Bu durumun başlıca nedenleri arasında bakteri veya virüsler sayılabilir. Bunun yanı sıra alerji veya kimyasallara maruz kalma da konjonktivite yol açabilir.
Bakteriyel konjonktivit vakalarında enfeksiyonun geçmesi için geniş spektrumlu antibiyotik içeren damla ve pomatlar kullanılır. Damla ve pomatların ortalama 7-10 gün boyunca düzenli kullanılması halinde hastada iyileşme kaydedilir. Belirtiler genellikle birkaç gün içinde hafifler ve hastalığın bulaşıcılığı da azalır.
Geniş ürün yelpazesine sahip göz damlası reçeteli ya da reçetesiz olarak satılabilir. Sağlığınıza uygun olan göz damlası tekli ya da çoklu olarak satışa çıkarılabilir.
Kulak ağrısı boyun ve göz çevresine yayılabilir. Çiğneme gibi kulağın hareket ettiği hareketler ve kulak yolunun hemen önündeki kıkırdak çıkıntıya bastırmak ağrının artmasına yol açabilir.
Enfeksiyonun tedavisinde en doğru antibiyotik, spesifik olarak hastaya göre değişse de, ülkemizde kulak enfeksiyonu tedavisinde en yaygın kullanılan antibiyotikler amoksisilin-klavulanik asit ve sefalosporinlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri