Tedavi herpes labialis için en az 4 gün ve genital herpes için de en az 5 gün devam ettirilmelidir. Eğer iyileşme olmazsa, tedaviye 10 gün kadar devam edilebilir.
VİROSİL, ilk ve tekrarlayan genital Herpes ve Herpes labialis de dahil olmak üzere Herpes simplex deri enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. 4.2 Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: VİROSİL, günde 5 kez, gece dozu atlanmak suretiyle yaklaşık 4 saatlik aralıklarla uygulanmalıdır.
Virosil krem %5, genital herpes enfeksiyonlarının başlangıç tedavisi ile immün sistemi etkilenmiş hastalardaki herpes labialis enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Virosil Krem %5, deriye topikal olarak uygulanır.
ASİVİRAL'i belirtilerin veya enfeksiyonun başlamasından sonra mümkün olduğu kadar erken hasarlı bölgeye uygulayın (kızarıklık veya hastalığın başlayacağına dair sezgi).
VİROSİL, suçiçeği (varicella) virüsü ve zona (herpes zoster) virüsüne karşı etkili antiviral bir ilaçtır. VİROSİL etken madde olarak asiklovir içerir ve 25 tabletlik blisterlerde sunulmaktadır. VİROSİL, suçiçeği ve zona tedavisinde kullanılır.
İlgili 18 soru bulundu
VİROSİL etken madde olarak asiklovir içerir ve 10 g'lık alüminyum tüp ambalajlar halindedir. VİROSİL, ilk ve tekrarlayan genital Herpes ve Herpes labialis de dahil olmak üzere Herpes simplex deri enfeksiyonlarının (uçuk) tedavisinde kullanılır. içeriğindeki diğer maddelere alerjik iseniz bu ilacı kullanmayın.
ve oral asiklovir 5x800 mg 7 gün kullanılmalıdır.
Uçuk veya suçiçeği gibi, virüs nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde. Atlet ayağı gibi, mantar nedeniyle oluşan deri hastalığının tedavisinde kullanmayınız.
ASİVİRAL®, deri enfeksiyonlarında (uçuk), suçiçeğinde, zonada (Sinir iltihabına bağlı ağrılı bir deri hastalığı), AIDS ve kemik iliği naklini takiben ciddi bağışıklık sistemi yetersizliği olan hastaların tedavisinde kullanılır.
Yardımcı maddelerden propilen glikol deride irritasyona neden olabilir. Metil paraben ise alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) neden olabilir. ASİVİRAL içerisinde bulunan setostearil alkol lokal deri reaksiyonlarına (örn. kontakt dermatite) sebep olabilir.
VİROSİL, ilk ve tekrarlayan genital Herpes ve Herpes labialis de dahil olmak üzere Herpes simplex deri enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. 4.2 Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: VİROSİL, günde 5 kez, gece dozu atlanmak suretiyle yaklaşık 4 saatlik aralıklarla uygulanmalıdır.
Asiklovir en eski antiviral ilaçtır ve günde 5 kez alınması gerekir.
En yaygın olarak kullanılan antiviral ilaçlarlardan birisidir, öncelikle Herpes simpleks virüs enfeksiyonları tedavisinde kullanılır, bunlar arasında varisella (suçiçeği) ve herpes zoster (zona) tedavisi de yer alır.
Vajina içine veya anüse kullanılmamalıdır. Ayrıca aktif herpes virüs enfeksiyonu olan hastaların da kullanmaması önerilir. Cinsel ilişki öncesinde yıkanıp, temizlenmelidir. Sürülen bölgede tahriş, kaşıntı, ağrı, yanma, şişme ve yaraların gelişmesine neden olabilir.
Herpes simplex'in baskılanması (supresyonu): Bağışıklık sistemi normal hastalarda Herpes simplex enfeksiyonunun baskılanması için ASİVİRAL 200 mg yaklaşık 6 saatlik aralarla günde 4 kez alınmalıdır.
Kullanım Şekli ve Dozu
Yetişkinlerde ve çocuklarda: Asiviral krem günde 6 defa her üç saatte bir sürülmelidir. Tedavi 7 gün sürer.
Uçuklu bölgeye domates suyu ve aloe vera uygulamak uçuğun hızlı bir şekilde kurumasına yardımcı olur.
Çinko oksit içeren kremler ve çinko takviyeleri uçuğa iyi gelir. Aloe Vera Jeli. Uçukları geçirmede en iyi ve doğal yöntemlerden bir diğeri de aloe vera jelidir. İçeriğinden dolayı tahrişe ve yaraya iyi gelir.
Anti viral özelliği olan buz uçuk yaralarının da kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. Buz oldukça iyi tedavi seçenekleri arasında olarak bilinir. Buz tedavisini günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Kantaron Yağı: Dudak uçuğuna iyi gelen bir diğer bitkisel çözüm ise kantaron yağıdır.
Buz uygulamasını evde yaparak günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Limon ve Karbonat: Dudak uçuğunu geçirmek için evde uygulayacağınız bir diğer karışım ise limon ve karbonattır. Limon yoğun miktarda asit içerir ve bu şekilde dudak uçuğuna iyi gelir. Hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.
Kantaron yağının enfeksiyon hastalıklarına faydaları
Özellikle ayak mantarı, deride oluşan enfeksiyonlar, akneler, herpes virüsünün neden olduğu uçuk gibi birçok hastalıkta kantaron yağı uygulaması enfeksiyonun hızlı bir şekilde iyileştirilmesine yardımcı olur.
C vitamini vücudu virüslere karşı korur. Bu nedenle uçuk gibi yaralara karşı portakal, kırmızıbiber, yeşil biber, brokoli, çilek, greyfurt ve kivi gibi bol miktarda C vitamini ürünleri tüketilmelidir. Aloe vera jeli, uçuk yaraları gibi cilt koşullarını tedavi etmek için kullanılabilir.
Kullanılan antiviral tedaviye (asiklovir) döküntülerin başlamasından itibaren 48-72 saat içinde başlanırsa cilt lezyonları ile akut nöritin düzelmesi hızlanır ve PHN gelişimi önlenir.
Asiklovir viral DNA sentezini iki mekanizmayla önlemektedir. Intravenöz infüzyon uygulama sonucu geri dönüşümlü renal toksisite ve nörolojik etkiler (tremor, delirium, seizures). Asiklovir böbreklerden değişmeden atılır.
Erişkinler: Suçiçeği ve Zona Tedavisi: 800 mg AKLOVİR günde 5 kez, yaklaşık 4 saat arayla, gece dozu atlanarak alınmalıdır. Tedavi 7 gün sürmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri