Viski neyle içilir diye merak mı ediyorsunuz? Eğer viski bardağınıza bir miktar sade soda eklerseniz, daha hafif bir içim elde edebilirsiniz. Viski sek içilen bir alkol olsa da yeni başlayanlar için bu karışım iyi bir fikir olacak! Birkaç küp buz ve ilave içecek ile viskinizi çoğaltabilirsiniz.
Sek içeceğiniz viskinin aynı zamanda oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Özellikle alkol oranı yüksek olan viskileri su ile seyreltmeyi deneyebilirsiniz. İçimini daha yumuşak bir hale getirecektir. Bunun en sağlıklı yolu, viskiye pipet ile su eklemektir.
Viski bir keyif içkisidir ve nasıl keyif alıyorsanız o şekilde içmeniz en güzelidir. Dünyanın dört bir yanında viskiyi farklı şekillerde tüketen birçok viski sever var. Sek, buzlu, bol buzlu (on the rocks), sodayla, kolayla veya su ile…. Bu tamamen sizin kişisel tercihlerinize kalmış.
VİSKİ ve SU
Ünlü malt viski markalarının web sitelerinde de yüksek alkollü ekspresyonlarda su önerildiğini görmek mümkün. Viskiyle yeni tanışıyorsanız ve %40 alkol oranındaki standart harman viskiler bile ağzınızı/boğazınızı yakıyorsa biraz su ekleyip içimi rahatlattığınızda viskinin tadını alabilirsiniz.
Eğer viskiyi sodayla içmeyi seviyorsanız, bunun için mutlaka "Soda Water" denilen karbondioksit suyu kullanmalısınız. Maden sodasını ise kesinlikle viskiye katmak için kullanmamalısınız. Çünkü maden suyu, tatlı bir içecektir, soda gibi nötr değildir. Bu yüzden viskinin tadını olumsuz etkileyebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Viski nasıl içilir? - YouTube. Viski içmenin belirli bir kuralları bulunmamakla beraber, singe malt İskoç viskilerine tadını bozmamak için buz konulmaması tavsiye edilir, ama Amerikan burbonlarını buzla tüketmekte sakınca yoktur. Bazı viskilere koku ve tatları açığa çıkarmak için biraz su katılarak içilebilir.
Viski, limon suyu ve şeker şurubunu buz dolu Highball bardağınıza koyun ve soda ile tamamlayın. Pipet veya karıştırma çubuğu ile hafifçe karıştırın. Son olarak portakal veya limon dilimi ile süsleyebilirsiniz.
Gigapat. Alkol alışkanlığınız yoksa Max 3. bardakça viski çarpar.
Sebebi sadece buz değildir, sek içseniz dahi bardağın yarısı boş bırakılır, bu konyak içerken de böyledir, aslında şarap içerken de. Sebebi buharının bir miktar bardağın içinde kalması, böylece içkinizi içerken kokusuna da maruz kalmanızdır.
Ağır yemekler yenildikten sonra bir kadeh viski içildiğinde sindirime yardımcı olur ve vücudu rahatlatır. Ayrıca iştahınızı keserek aşırı yeme isteğinizi de köreltir. En güzeli de midedeki sindirimi kolaylaştırıyor ve zor sindirilen besinlerin kolaylıkla sindirmesini sağlıyor.
Viskiler oda sıcaklığında saklanmalı (18-24°C) ve yüksek ısı değişimlerine maruz bırakılmamalı. Ortam çok nemli ya da çok kuru olmamalı. Viskiler direkt güneş ışığı alan yerlere koyulmamalı. Mantar kapaklı şişeler mutlaka dik olarak muhafaza edilmeli.
Viskinin tadını daha iyi anlamanızı ve tüm aromalarını algılamanızı sağlayan geniş, düz bir bardakta servis edilmesi uygundur. Viski bardağını burnunuza yaklaştırdığınızda alkolün kokusu çok yoğun olmamalı ve içeceğin diğer aromalarını algılamanıza engel olmamalıdır.
Eğer amacınız evde tadım yapmak ise Glencairn ve Copita bardakları bence en ideal viski bardaklarıdır. Fakat, eğer amacınız tadım değil de günlük içim ise “geleneksel viski kadehi” tumbler her zaman doğru bir tercih olacaktır.
Alkol kullanımının tıbbi olarak kabul edilen normal sınırı günde erkekler için 2, kadınlar için 1 içkidir. Birim olarak 1 içki, kabaca, bir kutu yada şişe biraya, bir bardak şaraba ya da 45 ml'lik bir “tek” sert içkiye (votka, viski vb) eşittir. Bu şekilde hesaplandığında alınan içkinin türünün hiç bir önemi yoktur.
1 duble rakı, viski, votka ya da 2 kadeh şarap, 2 bardak bira içtiğinizde 0.5 promile karşılık gelecek miktarda alkol almış oluyorsunuz... Alkolün en az miktarı bile sürücülük becerilerinizi bir çok açıdan etkiler!
Viski ve buna benzer diğer sert içkilerin de hızlı sarhoş ettiklerine dikkat çeken uzman, ancak bu içeceklerin yüksek alkol oranından dolayı mide hücrelerinin çalışmasını bastırarak kan sistemi tarafından daha yavaş emildiğini vurguladı.
Bazı içecekler ağız kokusuna neden olabilir. Prevention dergisine göre, kahve veya bira, şarap ve viski gibi alkollü içecekler, bunlara dahildir. Bunlar, ağzınızda plağa yapışan bir kalıntı bırakırlar, dolayısıyla her nefes alış verişinizde kokuları dışarı geri püskürtürsünüz.
chivas regal, dimple, teacher's gibi scotchlar da gayet kaliteli olduğundan on the rocks içilmesi tavsiye edilir.
kesinlikle normal sek viskiden daha hızlı kana karışan karışım. için, içirin. kafanızı yaşayın. şiddetle tavsiye edilir. yanında da hafif mayhoş, siyah zeytin de varsa, içmelere doyum olmaz.
Birçok uzmana göre tadımlar için ideal viski bardağı, adını İskoçya'daki üreticiden alan Glencairn bardağı. Laleyi andıran şekliyle bu bardağın alt kısmı geniş, yukarıya doğru daralıyor ve ağız kısmında yine biraz açılıyor.
Viski Ne Zaman Karafa Konur
Bazı viskiler havalanınca farklı aromalar sunabiliyor ama şarap gibi mutlaka havalandırılması gereken bir içki değil. Direkt şişeden koymak yerine önce karafa koymak ve onunla servis yapmak çok daha şık ve özel bir deneyim yaratıyor.
Viskinin genel tadı karamelize, tütsülü, odunsu, serttir. Sulandırılmış acı kolonya. bu kadar kötüyse insanlar nasıl zevk alarak içiyor ? tadı oduna benziyor tahta tadı var resmen.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri