Viskon poplin kumaş daha çok gömlek, bluz, elbise ve tişört üretiminde tercih edilir. Kadın iç çamaşırı çeşitlerinde de ağırlıklı olarak viskon poplin kumaş kullanıldığı dikkat çeker. Yüksek ısıya dayanıklı ve ancak makinede yıkama için önerilmeyen yapısı vardır.
Poplin kumaşlar dayanıklı, güçlü yapısı ve parlak, yumuşak yüzeyi sebebiyle tercih edilen kumaşlar arasında yer alır. Tekstilde önde gelen kumaş çeşitlerinden biri olmasının yanı sıra çok yönlü bir kumaşlardır.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Terletmez özelliğine bağlı olarak viskon kumaşların yaz aylarında rahatlıkla giyilebilmesi mümkündür. Rahat ve hava alan giysiler viskon kumaş ve dikiş makinesi kullanılarak dikilebilir. Evlerinde dikişle uğraşan ve kendi kıyafetlerini dikmek isteyen kişiler viskon kumaşları tercih edebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Viskon Kumaş Terletir mi? Viskon kumaşlar hava akışını serbest bırakacak bir yapıya sahiptir. Bu nedenle oldukça konforlu bir kullanım sunmaktadır terleme sorununu tamamıyla ortadan kaldırır. Oldukça güçlü emiş özelliğine sahip olmaları ise yaz aylarında kullanımını ideal kılar.
Viskon Kumaş Yıkanınca Çeker Mi? Viskon kumaşın yıkandıktan sonra bir miktar çekme olasılığı vardır. Bu, viskonun selüloz elyaflarından yapılmış olmasından kaynaklanan doğal bir özelliktir. Viskon kumaşın yıkama talimatlarına uyulmadığında daha fazla çekme yaşanabilir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Bakıldığı zaman viskon ve polyester arasındaki en büyük fark dayanıklıktır. Viskon gibi selüloz liflerine dayanan malzemeler daha hassas bir tutum gerektirir: kaynatamaz ve ağartmazsınız. Polyester, aksine, ağartıcı ve kaynamaya karşı dayanıklıdır.
Görüntüsü pamuklu kumaşlara benzese de viskon kayın ağacından yapılır ve ütü gerektirmemek gibi büyük bir avantajı vardır üstelik bluzdan elbiseye her tür kıyafette tercih edilebilir.
Dikkatli kullanılırsa ve talimatlara uygun yıkanırsa herhangi bir çekme yapmaz ve deformasyona uğramaz.
Doğal lif kaynağı olan kayın ağacından üretilen ipliklerle hazırlanan viskoz kumaş, son derece sağlıklı bir kumaş türüdür. Kumaşın yapısı hem rahat hem de sert olduğu için tüylenme ve kabarma yapmaz. Cildini tahriş edecek bir durum oluşturmaz. Cildin çok hassas ise; viskoz kumaşlı ürünlere dolabında yer verebilirsin.
Reyon (Viskon)
Bu materyalin üretimi sadece tehlikeli değil, aynı zamanda sağlıksızdır. Rayon yani viskon kumaş bünyenize bulantı, baş ağrısı, kusma, göğüs ve kas ağrısı ve uykusuzluğa neden olabilecek zehirli maddeler yayabilir. Tüm bunlara ek olarak, üretimi bile çevreyi ağır biçimde kirletiyor.
Farklı kumaş seçenekleri bulunan gömlek modelleri arasından yumuşak dokulu olan poplin kumaşlar, zayıf gösteren kombinlerin vazgeçilmezidir. İnce pamuklu kumaşlar da aynı şekilde zayıf gösteren kıyafetler arasında yer alır.
Poplin Kumaş Yıkanınca Çeker mi? Neredeyse her üründe olduğu gibi poplin kumaş kullanılarak üretilen tekstil ürünlerinin de belirli bir yıkama standardı bulunur. Üreticiler tarafından belirtilen bu standartlara uyulduğu takdirde yıkama esnasında herhangi bir çekme ya da buruşma ile karşılaşılmaz.
Emici özelliği yüksek olduğu için iç çamaşırı üretiminde de bu kumaş tercih edilebilir. İnce yapısına rağmen sıcak tutar. Poplin kumaş terletir mi sorusunun cevabını merak eden kişiler ise terletmeyen bir yapıya sahip olan bu materyali gönül rahatlığı ile tercih edebilir.
Özellikle sıcak ve nemli havalar için idealdir. Hafif yapısı ve zarif dokusu, konforlu ve rahat kullanım sağlar. Viskon kumaş yazlık giyim ürünlerinin vazgeçilmezlerindendir. Naturel ürünlerden oluştuğu için narin yıkama ve düşük sıcaklıklar tercih edilmelidir.
Viskon Kumaş İç Gösterir mi? Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu ince kumaşlar yapıları gereği vücudu yapılma ve iç göstermez. Ancak bazı modellerin tasarım özellikleri gereğince vücuda yapışma ihtimali olabilir ve bu şekilde de vücut hatları belli edebilir.
Viskon kumaş yapısı ve özelliği gereğiyle kolay kolay terletme yapmaz. Vücuda yapışmaz ve tende hafif de olsa kayar.
Kumaş çeşitleri içinde ipek kumaşlar, dünyanın en pahalı kumaşları arasındadır. Bu lüks kumaş ipekböceğinin kozasındaki liflerin dokunmasıyla elde edilir.
Sağlıklı kumaşların en önemli özelliği doğal ham maddeler ile üretilmesidir. Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Viskon Kumaşın Özellikleri
Viskon kumaş, nemi çok iyi emer. Şişme özelliği yüksek olduğu için nem çekme özelliği çok güçlüdür. Dolayısıyla terlediğinizde terinizi çok iyi emer ve size kullanım kolaylığı sağlayarak mutfakta çok daha rahat çalışmanızı sağlar. Viskon kumaşlı aşçı kıyafetleriniz leke tutmaz.
Viskon kumaş pamuğa oranla daha fazla nem emme özelliğine sahiptir. Rahattır, vücuda yapışmadığından hareket kabiliyetini kısıtlamaz. Esnektir ve şişme payı yüksek olduğundan %120'ye varabilecek bir su emiciliğine sahiptir. Renkleri canlıdır.
Viskoz kumaş oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir, sağlıklı ve nem emici olan yapısı ve kalitesi tekstil dünyasında sıkça tercih edilmesine olanak tanıyor. Üstelik yapısında bulunan selüloz, pamuk ve ipek benzerliğini açık şekilde ortaya çıkarmaktadır. İpeğe olan benzerliği de selüloz etkisinden gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri