Ürün hakkında: Mağazaların, ürünlerini sergilemek için kullandıkları vitrin camlarında güvenlik camı kullanılmalıdır. Bu nedenle, vitrinlerde camlar için tek cam yerine lamine cam tercih edilmelidir. Ayrıca Lamine camların UV filtreleme özelliği sergilenen ürünlerin solmalarını geciktirir.
Temperli cam ise 8 mm 10 mm veya daha kalın camların fırın odasına sokularak 1000 derece ısıtılarak bir bütün hale gelmesi sağlanır. Daha sonra iç katman ve dış katman sağlamlaştırılır. Temperli camın kırılması imkansızdır. Ofislerde ofis bölme sistemleri kullanılan yerlerde en sağlam sistem temperli camdır.
Lamine camlar temperli camların kullanıldığı yerlerde kullanılabilir. PVB yüzeye yapışabilme, optik berraklık, dayanıklılık ve esneklik gerektiren özel uygulamalarda da kullanılabilen bir tür özel reçinedir. PVB aynı zamanda koruyucu bir tabakadır, esnek bir formdadır.
Bor ürünlerinin kullanılmasıyla elde edilen borosilikat cam; ısıya dayanıklı ürünler elde etmek örneğin cam tepsi,demlik, saklama kabı ve cezve gibi mutfakta sıkça kullanılan cam içerikli ürünlerde kullanılmaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
Asitle matlaştırma veya satina işlemi camın yüzeyinden asitle silisyum parçalarının uzaklaştırılması işlemidir. Böylece cam yüzeyinde mikroskobik çukurlar oluşur ve gözümüz farklı yönlere ışık kırılmalarından dolayı camı beyaz görür.
Çam Ağaçlarının Genel Özellikleri
Çamgiller familyasına ait olan çam ağacı, pinus adıyla bilinir. Kozalaklı bir ağaç çeşididir. Dünya üzerinde 115 çeşit cam ağacı bulunurken ülkemizde 5 çam ağacı türü yetişmektedir.
Konfor camlar, kaplamasız ısıcam modellerine oranla ısı kaybını yüzde 40 seviyelerine kadar azaltır. Bunun yanında önemli ölçüde güneş ışınlarını ve kontrol eder ve minimum seviye güneş ışının içeri girmesini sağlar. Tabi bunun yanında güneş enerjisi ile gelen yakıcı etkiyi de oldukça yüksek oranda azaltır.
-Temperli camlar otomobil camlarında, fırın, masalar ve korkuluklarda kullanılır. -Lamine camlar akvaryumlarda, kış bahçelerinde, güvenlik ile ilgili risk oluşturacak yerlerde kullanılır. -Lamine cam kırılsa bile içindeki PVB (Polivinil Buteral) malzemesi sayesinde birbirini tutar.
Temperli camlar ısıya dayanıklı olmasından dolayı birçok alanda kullanılmaktadır. Temperli camlar, özel ısıtma sistemleriyle üretilir. Cam 600 ile 650 derecelik sıcaklıkta ısıtılır sonrasında aniden soğutulur. Isınma ve soğuma peş peşe yapılarak cama dayanıklılık elde edilir.
Ara boşluk genişliğine bağlı olarak ısıcam ünitesinin yalıtım değeri değişirimi?: Isıcam sistemleri S veya ısıcam sistemleri K ile daha iyi ısı yalıtımı sağlamak için ünite ara boşluğunu 12 mm veya 16mm tercih etmek uygundur.Daha dar ara boşluklu ünitelerde ısı yalıtım performansı azalmaktadır.
Füme adından da anlaşılacağı üzere dumanlı bir yapıya sahip olan ve gri bir görüntü ile hazırlanan ürün olarak anlaşılabilir. Bu renge sahip olan cam ve aynalar ile üretimi yapılan çeşitli uygulamalar ise ortama asil ve şık bir görüntünün de yansımasına destek olmaktadır.
Düz cam (Float cam), cam eriyiğinin erimiş kalay üzerinde yüzdürülmesi yöntemiyle üretilir. Renksiz düz cam, saydamlığı sayesinde yüksek ışık geçirgenliğine sahiptir. Kum, soda, kireçtaşı başta olmak üzere, belirli özellik ve miktardaki hammaddelerin karışımı olan cam harmanı, fırında yaklaşık 1600°C'de eritilir.
Kullanılan camın kalınlığı 8 veya 10 mm kalınlığında olmalıdır. Alüminyum kalınlığı en az 2 mm olmalıdır ve bu sayede uzun ömürlü kullanım sağlanacaktır. İmalat ve montaj uzman ekip tarafından yapılmalıdır. Kullanılan alüminyum saflık oranı %95 civarında olmalıdır.
Pürüzsüz kenarlar: Temperli cam, normal camın pürüzlü kenarlarından farklı olarak pürüzsüz ve eşit kenarlara sahiptir. Pırıltılı görünüm: Temperli cam, camın hızla ısıtılıp soğutulmasını içeren üretim süreci nedeniyle ışıltılı bir görünüme sahiptir. Kalınlık: Temperli cam genellikle normal camdan daha kalındır.
Güçlendirilmiş ya da güvenli cam olarak da bilinen Temperli cam, diğer normal camlara göre daha dayanıklı ve kırılmalara karşı daha güvenlidir. Kırıldığında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılarak yaralanmaların önüne geçen bir yapıya sahiptir.
En sık kullanılan 8 mm ve 10 mm olan temperli camlar standart camlara göre 5 kat daha yüksek dayanıklılığa sahiptir. Dolayısı ile patlamalara karşı dayanıklıdır. Görüldüğü üzere temperli camların ebatları söz konusu olduğunda karşımıza farklı seçenekler çıkmaktadır.
Isıcam Konfor ile sinerji arasında fark nedir? Bu farkı anlamak için pencerenin yakınında çakmak yakın. Çakmaktan çıkan alevin gölge kısmı dış camın iç tarafına bakan kısmında pembemsi ve kızılımsı, kaplamasız camda ise daha sarımsı bir renk görülür.
Şişecam Düzcam'ın ısı ve güneş kontrol kaplamalı yalıtım camları Isıcam Sistemleri K Serisi markası ile pazara sunulmaktadır. Isıcam Sistemleri K Serisi, sıradan çift cama göre ısı kaybını %50, güneş ısısı girişini %40 azaltarak kışın yakıt, yazın da klima masraflarından tasarruf sağlamaktadır.
NEREDE ÜRETİLİR? Isıcam Konfor, Merve Cam tarafından düzenli olarak denetlenen kapsamlı Isıcam Yetkili Üreticileri'nin tesislerinde üretilmektedir. Isıcam Konfor, yeni yapılan ve yenilenen konutlar ile ticari binalarda kullanılır.
Dışarıdan gelebilecek darbelere karşı güvenlik sağlar. Taş ve sopa gibi araçlarla yapılan saldırı ve hırsızlık girişimlerinde, içeri girişleri önler/geciktirir. Ses yalıtımına katkı sağlar. Eşyaların ve kumaşların renklerinin solma nedeni olan ultraviyole (UV) ışınlarının geçişini %96-99 oranında engeller.
Normal camlar kırılma sonrası keskin parçacıklara ayrılıp yaralanmalara neden olabilirken, temperli camlar ise kırıldıklarında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılırlar. Bundan dolayı yaralanma riski en aza indirgenmiş olur. Orijinal cama kıyasla 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır.
Lamine cam renkli veya renksiz özel bağlayıcı polivinil butiral (PVB) tabakalar yardımıyla iki veya daha fazla cam plakanın ısı ve basınç altında birleştirilmesi ile üretilir. Kırılma halinde parçaları yerinde tutarak yaralanma risklerini azaltır. Bu özelliği nedeniyle lamine güvenlik camı olarak kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri