Schengen vizesinde bankada olması gereken tutar ortalama olarak 5 bin TL şeklinde ifade edilebilir. Vize başvurularında bankada gereken tutardan fazla bulunması ise gereksiz bir durumdur. Bazı başvurularda gün başına bulunması gereken para tutarı önceden ifade edilir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Schengen vizesine başvururken genel bir kural olarak ortalama 50-60 euro arasında bir miktarın banka hesabında bulunması gerekmektedir. Bazı Schengen ülkeleri için 50-60 euro arasındaki günlük para miktarı yeterli değildir.
Hollanda Turistik Schengen Vize işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.
İlgili 26 soru bulundu
Konsolosluk sizin banka hesabınızı göremez.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun. Schengen vizesi 22 farklı ülke tarafından veriliyor. 26 ülkede de geçerli. Bu ülkelerin her birinin bu vize için farklı istekleri olmakta.
Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Hesap Dökümü: Yunanistan vize başvurusu yapan kişinin aktif olarak kullandığı banka hesabının içerisinde en az 5000TL bakiyesi bulunması gerekmekte olup bu hesabın son 3 aylık hesap özeti çıktısı alınması gereklidir.
Kişi ülkelerin günlük para gerekliliğini, kalacağı gün ile çarparak yeterli finansal kaynağa ulaşabilmektedir. İngiltere konaklama hariç 100 GBP, konaklama dahil 150 GBP; Fransa konaklama hariç 65 EUR, konaklama dahil 120 EUR; Almanya konaklama hariç 45 EUR talep etmektedir.
Güncel ve resmi banka hesap dökümü sunulmaması halinde vizelerden ret yanıtı alınabilmektedir. Finansal durumun net şekilde ispatlanması vize başvurularında önemlidir.
İtalya Turist vizesi işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 5000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.
Banka hesabına başvuru öncesi yüklü miktarda para yatırılması: Başvurunuz yalnızca banka hesabınızdaki miktara göre değerlendirilmez. Vize başvurusunda banka hesap dökümü önemlidir. Olağan dışı görünen hareketler, yüklü miktarda para girişi, vize başvurusundan hemen önce yatırılan paralar vize reddine sebep olabilir.
Vize için banka hesap dökümünün banka tarafından imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Vize başvuruları için kişinin seyahat edeceği ülkede yapacağı harcamaları karşılayabileceği yeterli finansal kaynağa sahip olduğunu kanıtlaması için banka hesap dökümü gerekli bir belgedir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Vize ücretleri 2023 Temmuz ayında yüzde 50 oranında zamlandı. Buna göre, 2023 yılında yetişkinler için 80 euro olan vize ücreti 120 euro, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için ise 40 Euro olan Schengen vize ücreti 60 euro olarak uygulanacak.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
Schengen vize ücreti, yetişkinler için 80 eurodur. 0-12 yaş arasındaki çocuklar ücretsizdir. Vize merkezlerine yapacağınız müracaatlarda hizmet ücreti de istenmektedir. Ulusal vize ücreti konsolosluk tarafından belirlenir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Melis Yıldız “Schengen Vizesi başvurularında genellikle seyahat edilecek ülkeye gidiş sebebi ve orada kalınan süre boyunca hangi şartlarda kalınacağının yeterli şekilde açıklanmaması sebep sunularak ve başvuranın ülkesine geri dönmeyeceğinden şüphelenilerek red veriliyor.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş günü içerisindedir. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna bağlı olarak sürelerde farklılık olabilir. Bu nedenle başvuruların geciktirilmemesi önem taşımaktadır.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri