Tedavi edilmezse hastalık ilerler, şikayetler artar. Kanama bu hastalarda önemli bir şikayettir. Tedavi edilmezse can sıkıcı kanamalar sürer gider; çok miktarda kan kaybı olduğunda, kansızlık gelişebilir. Tedavi edilmemiş hemoroidlerde, boğulma (akut tromboze hemoroid) dediğimiz şiddetli ağrılı şişlik gelişebilir.
Hemoroidal hastalık hiçbir zaman kansere çevirmez.
Kendiliğinden geçen dış basur memesi bazen makat bölgesinde ağrı ve kanamalara neden olabilir. Böyle durumlarda kişilerin mutlaka uzman bir doktora gitmesi gerekir. Doktorlar dış basur memesi tedavileri için kremler verebilir. Bunun yanında fitil veya pomad tedavisi de uygulanmaktadır.
3. Evre: Basur memesi olarak tanımlanan oluşum, anüs dışındadır. Ağrıya yol açan hemoroid sıklıkla ödeme yol açar.
Basur memesinin patlaması ile her dışkılamada kanama oluşması hastada kansızlığa sebep olmaktadır. Dışkılama sırasında kanama görüldüğünde vakit kaybetmeden basur tedavisi yapan sağlık kuruluşlarından yardım almak gereklidir.
İlgili 28 soru bulundu
Sıklıkla dış basurla karıştırılan anal hematom (makatta pıhtı toplanması) kendiliğinden küçülerek kaybolur ancak hemoroid için bunu söylemek mümkün değildir. Anal hematom gibi fazla ıkınmakla ortaya çıkan tromboze hemoroid de 2-4 haftada büyük oranda kendiliğinden küçülür.
Hemoroid ameliyatsız tedavi edilir mi? Evet, günümüz teknolojisi ile hemoroid artık acısız ağrısız bir şekilde tedavi edilmektedir. Kliniklerde steril şartlar altında uzman doktorlar tarafından ameliyatsız lazer tedavisi uygulanmaktadır.
4.Evre: Son evre olan 4. Evrede hemoroid ya da diğer adıyla basur memesinin makattan dışarı sarktığı evredir.
Bu yüzden hastanın hastaya poliklinik kontrolü tavsiye edilmelidir. olan hastalar genel cerrahiye acil konsülte edilmelidir. hemoroidlerde şiddetli ağrı önemli bir bulgudur.
Hemoroidli bölgenin kaşınması ya da temizlenmesi çoğu zaman hasta şikayetlerinin artmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle basur oluştuktan sonra hiç müdahale etmeden bir doktora başvurulması gerekmektedir.
Tedavi edilmezse hastalık ilerler, şikayetler artar. Kanama bu hastalarda önemli bir şikayettir. Tedavi edilmezse can sıkıcı kanamalar sürer gider; çok miktarda kan kaybı olduğunda, kansızlık gelişebilir. Tedavi edilmemiş hemoroidlerde, boğulma (akut tromboze hemoroid) dediğimiz şiddetli ağrılı şişlik gelişebilir.
Basur memesi, kişinin dışkılama esnasında aşırı zorlama ve ıkınma nedeni ile ortaya çıkmaktadır. Şiddetli ıkınma sonucunda makat kısmında bulunan toplardamarlar dışarı sarkmaktadır. Anal kanalda bulunan iltihaplı dokular olduğu da söylenmektedir. Bu memelerin kan damarları içerdiği de bilinmektedir.
Özellikle lifli yiyecekler ile zeytinyağlı yemeklerin tüketilmesi basurun geçmesi için oldukça önemlidir. Beslenme düzeninin dengeli olması gerekmektedir. Bunun yanında basurun erken dönemlerinde oturarak sıcak su banyosu yapılması basurun geçmesinde oldukça etkili olmaktadır.
Şişen Basur Memesine Ne İyi Gelir? Basur tedavisi uygularken krem kullanmak, sıcak su banyosu (dirseğinizi yakmayacak sıcaklıkta) yapmak veya egzersizler yapmak şişen basur memesinin inmesine katkı sağlayabilir.
Ancak aniden çok fazla posa alımına geçmek fayda yerine zarar getiriyor. Karın ağrısı ve aşırı gaz oluşumu sorunlarını ortaya çıkarabiliyor.
Basura en iyi gelen kremler ise genellikle en fazla önerilen ilaçlardır. Proctolog ve Procto Glyvenol ismindeki iki ilaç aynı etken maddeye sahiptir. Kaşıntıyı ve şişliği indirebilen ilaçlar, basura en iyi gelen kremler arasında gösteriliyor.
– Hastanedeyken işemenizde fayda var. Zira bazen pelvik kaslardaki ödem nedeniyle işeme zorluğu olabilir. İdrar yapamaz iseniz idrar sondası takılması gerekebilir.
Ağrısız bir işlem olduğundan dolayı ameliyat esnasında narkoz uygulanmasına gerek duyulmaz. Ancak hastanın konforu açısından spinal anestezi veya genel anestezi uygulanabilmektedir.
Basur belirtileri arasında ilk evrede makatta ve/veya dışkıda kanama. 2. evrede anüs bölgesinde kaşıntı 3. evrede akıntı ve ıslaklık hissi. 4. evrede diğer belirtilere ek olarak ağrı veya sızlama basurun en yaygın belirtileridir.
Hemoroid tedavisi sonrası tam olarak iyileşme süreci yedi-on gün aralığında olmaktadır. Hasta hemoroid ameliyatından sonra aynı gün ayağa kalabilmekte, kısa süre sonra normal hayatına dönebilmektedir.
IV. Evre: Hemoroid evreleri arasında en şiddetli ağrı ve kanamaların görüldüğü bu evrede hemoroid memesi olarak da bilinen hemoroid pakeleri anüsten dışarı çıkmakta ve elle müdahale edildiğinde dahi pakeler tekrar dışarı çıkabilmektedir. Bazı durumlarda bu memeler içeri hiç girmemektedir.
Hastanemizde 1500 TL'den başlayan fiyatlarla lazerle hemoroid tedavisi yapılmaktadır.
Hemoroid'in ameliyatsız bir yöntemi bulunmamaktadır. Çoğunlukla hastalar birçok sebepten dolayı doktora geç başvuru yapmaktadır.
Bazen hemoroid memeleri kanama, kaşıntı ya da ağrı gibi belirtilere yol açabilir. Bu evrede memeler dışkılama sırasında yine makattan dışarı çıkar, ancak dışkılama sonrası kendiliğinden içeri girmez. Memeler elle müdahale edilerek içeriye itilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri