HD+ Görüşme (VoLTE) hizmeti, sesli görüşmelerinizi 4.5G teknolojisi ile iletilerek yüksek kalitede görüşme yapmanızı sağlar. Kalabalık ve gürültülü bir ortamda olsanız bile rahatça görüşme yapabilmeniz için arka plan gürültülerini filtreler.
iPhone / iOS VoLTE Açma - Kapatma
Operatörünüz LTE Üzerinden Ses'i (VoLTE) destekliyorsa aşağıdaki seçenekleri görürsünüz: Kapalı: LTE'yi kapatır. Ses ve Veri: LTE üzerinden sesli aramalara ve hücresel veri kullanımına izin verir.
Eğer bulunduğunuz ortamda bir Wi-Fi bağlantınız yoksa, telefonunuzun mobil verisini etkinleştirmeniz, VoLTE kullanımı için yeterli olacaktır. VoLTE ile birlikte belli bir miktarda internet kullandığınız için, elbette internet paketinizden bu kullanım miktarı düşecektir.
iPhone ve Android işletim sistemine sahip olan telefon modellerinde volte hizmetine geçmek oldukça kolaydır. Volte servisini aktif ederek, çok gürültülü bir ortamda bile sessiz bir alanda konuşuyormuşsunuz gibi üstün bir ses deneyimi yaşamanıza yardımcı olur.
7/24 dilediğiniz ortamdan, yüksek kalitede iletişim kurmanızı sağlayan volte servisi hat operatörlerinin kullanıcılarına sunduğu ücretsiz bir teknolojidir. Basit birkaç adımı izleyerek akıllı telefonunuzda aktif hale getirebildiğiniz volte servisini yine aynı şekilde kapatabiliyorsunuz.
İlgili 40 soru bulundu
VoLTE interneti yavaşlatır mı? Görüşme kalitesini HD kaliteye taşıyan uygulama, ülkemizdeki telefon operatörlerinin sağladığı bir telekomünikasyon servisidir ve interneti yavaşlatmaz.
Telefonda Wi-Fi ya da mobil veri açık olması durumunda bile şarjınız azalabilmektedir. VoLTE kullanmanı durumunda internetinizin açık olacak olması dolayısıyla şarjınızın azalmasına neden olacaktır. Ancak bu şarjınızı çok azaltacak bir özellik değildir. Bu nedenle şarj miktarınızda ciddi düşüşler göremezsiniz.
VoLTE teknolojisini kullanabilmeniz için normal olarak telefonunuzun LTE teknolojisini desteklemesi gerekiyor. Tabi, gerekli şartlar bununla sınırlı değil. Operatörünüzün de VoLTE teknolojisini aktif olarak kullanıma açması gerekli.
Bu hizmetle birlikte volte teknolojisi hayatımıza girdi. Volte özelliği, telefon görüşmelerinde sesin anlaşılamaması veya görüşmenin kesilmesi sorunlarına çare oluyor. Burada hem sesli hem de görüntülü konuşmalarda yüksek netlik sağlayan berrak ses kalitesinden bahsediyoruz.
Android cihazlarda VoLTE özelliğini aktif hale getirmek için ise Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar > VoLTE aramaları seçeneğini aktif hale getirmek gerekiyor. iPhone'lardan farklı olarak Android cihazlarda VoLTE aktif hale getirildiğinde, telefonun ana ekranındaki üst kısımda “VoLTE” logosu da beliriyor.
VoLTE sistemi sayesinde daha kaliteli telefon görüşmeleri sağlanmaktadır. Hem siz hem de konuştuğunuz kişi kaliteli görüşmeden aynı anda yararlanabilmektedir. Sadece sesli aramada değil, görüntülü aramalarda da oldukça fayda sağlamaktadır.
iOS telefonlarda VoLTE kapatmak için Ayarlar > Hücresel Veri > Hücresel Veri Seçenekleri'nden LTE'yi Etkinleştir butonunu kapalı duruma getirmelisiniz. Android telefonlarda ise Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Veri kısmındaki VoLTE aramalarını kapatmalısınız.
Turkcell şebekesince desteklenen VoLTE teknolojisine sahip cihazları kullanan abonelerin, 4.5G sinyali alabildiklerinde abone olarak ses aramalarını LTE şebekesi üzerinden yapabilmelerini sağlayan arama teknolojisidir. LTE'den servis alan cihaz, sesli arama sırasında da LTE şebekesinde kalmaya devam eder.
Mobil şebeke erişiminin olmadığı veya kısıtlı olduğu yerlerde, Wi-fi ağı üzerinden görüşmelerin gerçekleştirilmesini sağlayan teknolojidir. Bireysel ve kurumsal tüm müşteriler yararlanabilir; data hatları yararlanamaz. Kullanıcının kendi tarifesi üzerinden, dakika paketlerinden düşülerek kullanılır.
Nasıl İptal Ederim? IPTAL HDSES yazarak 2200'a gönderebilirsiniz. Çağrı merkezini arayarak iptal işlemi yapabilirsiniz.
VoLTE etkinleştirmek ya da kapatmak istiyorsanız telefonun Ayarlar menüsüne girmeniz gerekmektedir. Ayarlar menüsünün ardından 'Bağlantılar' ve 'Mobil Ağlar' seçeneklerini izleyerek VoLTE Aramaları butonu pasif hale getirilmelidir.
Wi-Fi ile arama yaparken aradığınız kişinin de Wi-Fi bağlantısı olması gibi bir ön koşul bulunmamaktadır. Bu hizmetten ek bir uygulamaya ihtiyaç duymadan, internetinizden harcamadan veya ek bir ücret ödemeden, tarifeniz kapsamındaki dakikaları kullanarak yararlanabilirsiniz.
Sesi 4.5G teknolojisi üzerinden ileterek HD ses kalitesiyle konuşmanızı sağlar. Arama sırasında arkaplan gürültüsünü filtreler, böylece kalabalık ve gürültülü ortamlarda bile iyi bir ses deneyimi yaşarsınız.
Vowifi, normal şebekeye nazaran daha az şarj tüketir. Ancak cihaz wi-fi'a bağlıyken ve vowifi açıkken görüşme olmasa dahi sürekli kontrol amaçlı aralıklı olarak veri iletimi olduğu için, boşta bekleme durumunda vowifi normal şebekeye nazaran daha fazla batarya kullanımı oluşturabilir.
HD+ Görüşme (VoLTE) hizmeti, sesli görüşmelerinizi 4.5G teknolojisi ile iletilerek yüksek kalitede görüşme yapmanızı sağlar. Kalabalık ve gürültülü bir ortamda olsanız bile rahatça görüşme yapabilmeniz için arka plan gürültülerini filtreler.
Kısaca 4,5G hızında internet olarak da tanımlayabileceğimiz LTE açılımı “Long-Term Evolution” şeklinde yapılabilir. Bu açılımın Türkçe karşılığı ise “Uzun Süreli Gelişim” anlamına gelir. LTE, yüksek hızlı internet anlamına da gelir ve 4G'nin bir türüdür.
Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
En çok şarj yiyen uygulamalar arasında Snapchat' de var. Skype uygulamasında görüntülü konuşmak, yazışmak da pilin ömrünü büyük ölçüde etkiliyor. Youtube'da zaman geçirmek,videolar izlemekte pili azaltıyor. Hava durumu uygulamaları pilin gücünü tüketiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri