VPN'ler, genel ağlar üzerinden verileri güvenli ve anonim olarak iletmek için kullanılır. VPN'ler, IP adreslerini maskeleyerek ve verileri şifreleyerek çalışır. Böylece veriler, alma yetkisi olmayan hiç kimse tarafından okunamaz.
VPN'ler masaüstü bilgisayarlarda, laptoplarda, tablet ve telefonlarda, genellikle kurumsal çalışma ortamlarında çalışanların ofis dışındayken ve uzaktan çalışırken özel işletim sistemlerine güvenli bir şekilde erişebilmesi için kullanılır.
VPN bağlantısı, sizinle internet arasında güvenli bir bağlantı oluşturur. VPN sayesinde bütün veri trafiğiniz şifreli bir sanal tünele yönlendirilir. Bu tünel, interneti kullandığınızda IP adresinizi gizler ve konumunu herkes için görünmez kılar. VPN bağlantısı, dışarıdan gelecek saldırılara karşı da güvenlidir.
VPN'ler, bölge kısıtlamalı web sitelerine erişmek (ülkemizde Twitter ve Wikipedia'ya erişimin engellenmesi), halka açık Wi-Fi'lerde yaptığınız aramaları meraklı gözlerden korumak ve daha fazlası için kullanılabilir.
Kesinlikle Evet! Hükümetler, pazarlama ajansları ve hatta bilgisayar korsanları indirdiğiniz dosyalara ve ziyaret ettiğiniz her siteye erişebilir.
İlgili 28 soru bulundu
Güvenilir olmayan bir VPN uygulaması nedeniyle virüslere maruz kalabilir, kişisel bilgileriniz çalınabilir, hatta cihazınız yasal olmayan işlemler için kullanılabilir. Bir VPN sunucusuna bağlandığınız andan itibaren artık o sunucunun sizin adınıza internet bağlantınızı yönetmesine izin vermiş olursunuz.
Sanal özel ağların yasa dışı olduğu bir ülkede değilseniz sorun yaşamadan VPN kullanabilirsiniz.
VPN (sanal özel ağ) kullanmak, çevrimiçi gizliliğinizi korumanın ve bilgilerinizi bilgisayar korsanlarından, internet servis sağlayıcılarından ve diğer 3. taraflardan korumanın bir yoludur.
VPN'i mobil veri ile kullanabilir miyim? Evet, VPN'i ister Wifi ister mobil veriyle kullanabilirsiniz.
VPN servislerinden ücretsiz olarak faydalanmanız mümkün. Veri konusunda bazı sınırlamalar olsa da bu servislerle internet güvenliğinizi sağlamak iyi bir fikir olabilir.
Bugün Türkiye'deki tüm yabancı şirketler, yurtdışındaki merkezlerine bağlanmak için VPN kullanır. Yanısıra Türkiye içinde de çok şubeli firmalar ya da yurtdışında ofisleri olan firmalar tarafından da kullanılır. Bunları bayili şirketler, bütün bankalar, noterler gibi sıralayabiliriz.
Bu sorunun cevabı "Evet'dir". Kullandığınız Proxy veya VPN servisi IP adresinizi kayıt altına alır.
bağlantı hızın yavaşlayabilir. sürekli (az da olsa) cpu tükettiği için batarya ömrüne olumsuz etkisi olur. memory'de yer kaplar. bankacılık, e-devlet, okul-öğrenci işleri, şirket maili gibi işlemleri yapıyorsan, bilgilerin fazladan birkaç sunucu daha dolaşır.
Hayır. VPN, çevrimiçi güvenlik ve gizlilik için başvurulan bir araç olsa da, doğrudan virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan sizi korumaz. Bu iş, antivirüs ve antimalware yazılımları tarafından tasarlanmıştır.
VPN, internet etkinliğinizi şifreleyerek ve meraklı gözlerden koruyarak güvenli olmayan bir herkese açık Wi-Fi bağlantısında gizli ve güvende kalmanıza yardımcı olabilir.
Akıllı telefon VPN hizmetleri, internet faaliyetlerinizi güvenli şekilde gizlemenin en güvenilir yoludur. Telefon kullanımınızda çok sayıda kişisel bilgi gönderildiğinden korsanlar, bu verileri hedef almayı severler.
Aktif bir internet bağlantısı olmadan bir VPN çalışmaz çünkü internet üzerinden sunucularına güvenli bir tünel oluşturamaz. Wi-Fi dışında, hücresel mobil veri ve ethernet gibi alternatif yollarla internet bağlantısı kurabilirsiniz.
Google Play Store'daki Android VPN uygulamalarının yaklaşık %38'i, zararlı yazılımları önlemek yerine bulaştırır. Tuş kaydedicilerden doğrudan veri hırsızlığına kadar birçok zararlı yazılım türü bu şekilde çalışır. Bu sayı korkutucu görünse de endişelenmenize gerek yok.
VPN, maksimum gizlilik ve güvenlik için IP adresinizi gizler ve çevrimiçi etkinliğinizi şifreler. Bunu, İSS'nize ait olanlar yerine sizi şifreli ve özel bir VPN sunucusuna bağlayarak yapar.
Hocam VPN temel kullanım amaçlarından birisi de zaten anonim gezinmedir. Modem geçmişinde gözükmez. Ayrıca VPN kullanmak yerine tor browser da kullanabilirsiniz. Bu program sayesinde de anonim gezinti çok daha rahat.
VPN programları ya da siteleri kullanmak bunlarla erişim sağlamak, VPN programı sahibi olmak da suçlu yapmaz. VPN programları özel bir ağ bir ülkeden giriş yapmanızı sağlar bu durumu kötüye kullanmak kullanıcın nezihinde olan bir durumdur. Yasaklı site sahibi olmak birebir ceza sebebidir.
VPN kullanımlarında ortaya IP ve DNS sızıntıları çıkabiliyor. Bu da bilgisayarınızın internet üzerinde açık hedef haline gelmesini sağlayabiliyor. Kimi web siteleri, coğrafi olarak kullanıma kapatılabiliyor. Pek çok devletin coğrafi olarak pek çok erişim engeli koyduğu çok sayıda internet sitesi yer alıyor.
Diğer bir deyişle,VPN (Virtual Private Network – Sanal Özel Ağ) ve DNS (Domain Name System) gibi alternatif erişim yollarını kullanan kullanıcılara herhangi bir yasal yaptırım getirmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri