100 MB'DEN 2 GB'YE ÇIKARILDI Artık WhatsApp üzerindeki paylaşımlarda maksimum dosya boyutu 2 GB olarak uygulanacak. Önceden bu boyut 100 MB ile sınırlı tutuluyordu.
Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Android kullanıcıları için üç adet yeni özellik getirdi. Uygulamada eskiden dosya gönderme boyutu 16 MB ile sınırlıydı. Daha yüksek boyutlardaki belgeleri ve fotoğraflar gönderilemiyordu. Yeni güncelleme ile WhatsApp bu sınırı 2 GB'a çıkarttı.
Tek seferde 100 MB üstü bir dosyayı göndermek kesinlikle mümkün değil. Zaten göndermeye çalıştığınızda göndermek istediğiniz gönderi “Gönderilemedi” hatası verecek ve göndermek istediğiniz dosyayı gönderemeyeceksiniz. Bu aşamada Google Drive devreye giriyor.
WhatsApp'ta uzun video göndermek için “ataç” simgesinden sonra yukarıda belirttiğimiz gibi galeri simgesine değil de “Belge'ye” tıklanmalıdır. “Galeri” sekmesine tıklanıldığında 16 MB sınırlamasıyla karşılaşırsınız. Yalnız “Belge” sekmesi üzerinden 100 MB'ı aşan videolarda gönderilemez.
WhatsApp'ta büyük boyutlu dosyaları göndermek için kullanabileceğiniz en iyi yöntem, bulut depolama bağlantılarını (linklerini) kullanmaktır. Bu bağlamda Android'de kullanabileceğinizi en iyi yöntem Google Drive'dır. iPhone'da kullanabileceğiniz en iyi yöntem ise Google Drive veya iCloud'dur.
İlgili 21 soru bulundu
WhatsApp, karakter uzunluğuna bağlı olarak her mesajda ortalama 30 KB internet tüketir. Karşıdaki kullanıcıya mesajın yanı sıra medya dosyası da gönderirseniz bu miktar artar ancak sesli görüşmeler daha yüksek miktarda veri harcar.
WhatsApp görüntülü konuşmada dakikada ortalama 5-6 MB internet harcar. Yani 10 dakikalık bir konuşmada ortalama 50-60, bir saatlik bir konuşmada ise ortalama 330 MB internet harcarsınız. Genellikle iş ve okul görüşmelerinin yapıldığı Zoom ise WhatsApp'e göre daha fazla internet harcar.
En çok 25 MB boyutunda ek gönderebilirsiniz. Birden fazla ekiniz varsa tümünün toplamı 25 MB'tan fazla olamaz. Dosyanız 25 MB'tan büyükse Gmail, eki iliştirmek yerine e-postaya otomatik olarak bir Google Drive bağlantısı ekler. Google Drive ek paylaşımı ayarları hakkında daha fazla bilgi edinin.
WhatsApp'tan farklı olarak Telegram, kesintisiz eşitlemeye sahip bulut tabanlı bir mesajlaşma programıdır. Böylece, mesajlarınıza tabletler ve bilgisayarlar da dahil birçok cihazdan aynı anda erişebilir ve her biri 2 GB'a kadar sınırsız sayıda fotoğrafı, videoyu ve dosyayı (doc, zip, mp3 vb.) paylaşabilirsiniz.
Eğer boyut düşmeden 100 MB ve üzeri bir video göndermek istiyorsanız bulut sistemi en iyi seçenek olarak karşımıza çıkıyor. OneDrive, Dropbox, Google Drive ve benzeri hizmetler ile ile büyük boyutlu videoları sıkıştırmadan gönderebilirsiniz.
Gmail'de Büyük Dosya Gönderme (Android)
Üst kısımda bulunan ataş simgesine dokunun. "Drive'dan ekle" seçeneğine basın. Göndermek istediğiniz dosyayı Google Drive'dan seçin.
Büyük dosyaları karşıya yükp paylaşabilirsiniz. Popüler bulut depolama hizmetlerinden bazıları OneDrive, Dropbox, iCloud ve Google Drive'dır. Dosyanız bir kez bulutta depolandıktan sonra, e-posta iletinize belgenin bağlantısını ekleyebilirsiniz. Dosyanızı OneDrive veya Dropbox gibi bir bulut hizmetine yükleyin.
GBWhatsApp üzerinden mesajın cihazınıza geldiği bilgisini karşı tarafın almamasını da sağlayabiliyorsunuz. Eğer bu özelliği kapatırsanız, siz mesajı okusanız bile cevaplayana kadar karşı taraf mesajınızı tek bir tikle görüyor. WhatsApp'a göre, çevrimiçi olduğunda veya bir mesaj yazarken gizlenmenin bir yolu yok.
WhatsApp'a yeni güncelleme: 16 MB'tan 100 MB'a çıkıyor - Teknolojiden Son Dakika Haberler – Sözcü
100 MB'DEN 2 GB'YE ÇIKARILDI
Artık WhatsApp üzerindeki paylaşımlarda maksimum dosya boyutu 2 GB olarak uygulanacak.
WeTransfer ücretsiz sürümde dosya başı 2 GB gönderime izin veriyor. Ancak bu rakam, pro versiyonunda ise 20 GB'a kadar çıkabiliyor. Ayrıca dosyalarınızı parolayla korumak için de yine ücretli sürümüne sahip olmanız gerekiyor.
Dosya transfer yazılımlarındaki en büyük problem güvenilir olup olmamasıdır. SendGB güvenilir mi sorusunun yanıtı aslında biraz da göndereceğiniz dosya tipine bağlı olarak değişebilmekte. SendGB dosyalarını 128 bit şifrelemeyle korur ancak şifreleme uçtan uca değildir. Bu nedenle ortada muazzam bir güvenlik önlemi yok.
En popüler depolama servislerinden biri Google Drive'dır. Google Drive, Gmail hesabınız varsa, 15 GB'a kadar dosyaları ücretsiz depolamanıza izin veren bir dosya deposudur.
7. Chrome. Popüler arama motoru Google Chrome 1 saatlik kullanımda 60 MB tüketiyor.
Gmail'de ileti gönderirken Google Drive'dan doküman ya da fotoğraf gibi dosyaları ekleyebilirsiniz. Bu işlev, özellikle doküman boyutunun Gmail dosya boyutu sınırını aştığı durumlarda ya da doküman üzerinde diğer kullanıcılarla ortak çalışma yapmak istiyorsanız çok işinize yarayacaktır.
E-postalarınıza dosya veya fotoğraf gibi ekler iliştirebilirsiniz. Videolar gibi boyut sınırını aşan büyük dosyaları göndermek için Google Drive'ı kullanın.
Bu veriyi bir saate yaydığımızda, yine ortalama olarak 800 MB'a denk geliyor. Hadi video süresini biraz düşürelim; 15 saniyelik bir video izlediğinde TikTok yaklaşık olarak 4 ile 6 MB arasında internet yemiş oluyor.
En çok internet yiyen uygulamalar genellikle film ve dizi izlediğiniz uygulamalardır. Bu sebeple Netflix ve Amazon Prime gibi dijital platformlar çok fazla internet harcar.
480p: 1 saat boyunca 480p çözünürlükte izlenen bir YouTube içeriği, ortalama olarak 490 ile 655 MB arasında internet kullanımı gerçekleştirir. 720p: Genel olarak kullanıcıların büyük bir kısmının tercih ettiğini YouTube izleme çözünürlüğü olan 720p, 1 saatte 1.2 – 2 GB arasında internet harcar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri