Bir sohbeti kilitlemek istediğinizde, bire bir sohbetin veya grubun adına dokunup kilitleme seçeneğini açmanız yeterli olacak. Bu sohbetlerin kilidini açmak istediğinizde ise gelen kutunuzu yavaşça aşağı çekin ve telefon parolanızı veya biyometrik bilginizi girin.
Kilitli sohbetlerden gelen bildirimlerde mesajın içeriği ve gönderici ismi gizlenecek. WhatsApp, sohbetleri gizleyen ve kilitleyen yeni Sohbet Kilidi özelliğini tanıttı. Bu özellik kapsamında kullanıcılar, özel sohbetlerini başkaları tarafından görülmesini engelleyebilecek.
Sohbetler sekmesine gidin ve ekranı aşağı kaydırarak Kilitlenmiş Sohbetler'e dokunun. Kilitlenmiş Sohbetler klasörünüzü gizlediyseniz Arama çubuğuna gizli kodunuzu girin ve Kilitlenmiş Sohbetler'e dokunun. 2. Kilidi açmak için parmak izi sensörüne dokunun.
Android için WhatsApp'ın ''Ayarlar'' kısmını açın ve ''Hesap'' bölümüne gidin. Ardından ''Gizlilik'' kısmına tıklayın. Burada son görülme, profil fotoğrafı, hakkımda ve durum kısımlarını ''Hiç kimse'' olarak işaretleyin. Böylece biri sizin profilinize baktığınızda numaranız dışında hiçbir bilgiye ulaşamaz.
İlgili 38 soru bulundu
Uçtan uca şifreleme sayesinde kişisel mesaj ve aramalarınız güvence altına alınır. Gönderilen içerikler yalnızca siz ve konuştuğunuz kişi tarafından okunabilir veya dinlenebilir. WhatsApp dahil olmak üzere aradaki hiç kimse okuyamaz veya dinleyemez.
Uçtan uca şifreleme özelliği, gönderilen içeriklerin yalnızca siz ve iletişim kurduğunuz kişi tarafından okunabilmesini veya dinlenebilmesini sağlar. Böylece WhatsApp dahil olmak üzere aradaki hiçbir taraf gönderilen içerikleri okuyamaz veya dinleyemez.
Bir sohbeti kilitlemek, bu yazışmayı gelen kutusundan çıkarır ve yalnızca cihazınızın parolasıyla veya parmak izi gibi biyometrik bilgilerle erişilebilen, kendine özel bir klasörün içine yerleştirir. Ayrıca bu sohbetin içeriğini bildirimlerde de otomatik olarak gizler.
Uygulama Kilidini Etkinleştirme
Ayarlar > Güvenlik > Uygulama Kilidi > Etkinleştir bölümüne gidin, ardından Uygulama Kilidi şifresini ayarlamak ve kilitlenecek uygulamaları seçmek için ekrandaki talimatları uygulayın.
Eğer Whatsapp'tan gelen mesajların bildirimlerinin de ekranda görünmesini istemiyorsanız bu durumda hem İphone için hem de Android için telefonunuzun ayarlar kısmına girip bildirimler seçeneğini seçmelisiniz. Ardından uygulamalar seçeneğine girip oradan Whatsapp'ı bularak kapalı konuma getirmelisiniz.
Android kullanıcıları için, arşivlemek istediğiniz sohbete dokunup basılı tuttuğunuzda ekranınızın üst kısmına yakın bir yerde arşiv simgesi görünecektir.
Sohbet kilidi, medyaların gizli tutulmasına yardımcı olur. Bu nedenle, medyaları telefonunuzun galerisine kaydetmek istiyorsanız bu özelliği kapatmanız gerekir. Grup sohbetlerini ve sessize alınmış sohbetleri de kilitleyebilirsiniz. Aramalar kilitlenmez.
Uygulama Kilidi özelliği gizli verilerinizi korur. Facebook, WhatsApp, Photos, Messages, Snapchat, Instagram, Viber, Gmail, Ayarlar gibi uygulamaları ve istediğiniz diğer uygulamaları kilitleyerek, bu uygulamalara istenmeyen erişimleri önleyebilirsiniz.
Hesabınızı güvende tutmaya yardımcı olması amacıyla uygulamaları Google Hesabınıza bağlamak için "Google ile oturum aç" seçeneğini kullanın. Uygulama şifresi, güvenliği düşük bir uygulamaya veya bir cihaza Google Hesabınıza erişmek için izin veren 16 haneli bir şifre kodudur.
Ücretsiz bir uygulama olan Smart AppLock, telefonunuzda kullandığınız tüm uygulamaları tek tek şifrelemenize hatta telefonunuza gelen aramaları dahi bir şifre ile cevaplamanıza imkan veren bu uygulama sayesinde dilediğiniz uygulamaya şifre koyabiliyorsunuz.
WhatsApp'ta Ayarlar > Sohbetler'e gidip Tüm Sohbetleri Sil'e dokunun. 2. Telefon numaranızı girin, ardından Tüm Sohbetleri Sil'e dokunun.
Uçtan uca şifreleme, iletişimlerinizin güvenli olmasını sağlayan bir güvenlik yöntemidir. Uçtan uca şifreleme sayesinde, telefonunuz ve gönderdiğiniz telefon arasında gidip gelen uygun mesajları Google ve üçüncü taraflar da dahil olmak üzere hiç kimse okuyamaz.
Siyah Kalp Anlamı Nedir ve Ne Demek? Siyah kalp emojisi, genellikle karanlık bir mizah, hüzün veya ölüm temasını ifade etmek için kullanılır. Ancak, renk karşısına rağmen, en yaygın kullanımı hala sevgi ve tutkuyu ifade etmektir.
HAYALET MODU GELİYOR
'Hayalet' modu olarak da adlandırılan bu özellik ile birlikte, rehberde yer alan kişilerden yalnızca seçili olanlar sizin çevrimiçi olup olmadığınızı anlayabilecek.
Sohbet geçmişinizi Google Hesabı yedeklemenizden geri yüklemek için: WhatsApp'ı kaldırıp tekrar yükleyin. Sorulduğunda Geri yükle'ye dokunun. WhatsApp'ı yedeklemenizi geri yüklemeden tekrar yüklemek için Atla'ya dokunun.
Private Share; kullanıcıların dosyalarını özel olarak paylaşmasına olanak sağlayacak ve geçici mesajlaşma özelliğiyle benzer özelliklere sahip.
Bu yeni gizlilik kontrolünü denemek için iPhone ve Android cihazlarda WhatsApp'ın Ayarlar > Hesap > Gizlilik menüsüne gidebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri