WhatsApp görüntülü konuşmada dakikada ortalama 5-6 MB internet harcar. Yani 10 dakikalık bir konuşmada ortalama 50-60, bir saatlik bir konuşmada ise ortalama 330 MB internet harcarsınız. Genellikle iş ve okul görüşmelerinin yapıldığı Zoom ise WhatsApp'e göre daha fazla internet harcar.
Sesli mesaj gönderdiğinizde dakikada 1 MB harcanırken sesli görüşmelerde saatte 35 MB internet harcanır. Görüşmelerinizi görüntülü olarak yaptığınızda miktar internet kullanım miktarı hepsinden fazla olur. Görüntülü konuşma yaparken dakikada 5-6 MB, saatte ise yaklaşık 330 MB internet kullanılır.
Grup sohbetinizde 33 veya daha fazla katılımcı varsa Grup araması'na dokunun. Aramaya eklemek istediğiniz kişileri bulun, ardından Sesli arama'ya dokunun. Grup sohbetinizde 32 veya daha az katılımcı varsa Sesli arama'ya dokunun ve kararınızı onaylayın. Aramaya yalnızca grup üyeleri katılabilir.
Evet. WhatsApp'ın son sürümünü kullanan kullanıcılar arasındaki tüm mesajlar 'uçtan uca şifreleme' yöntemi kullanılarak iletiliyor. Yazışmalarımızda karşımıza çıkan bu bilgi, mesajların güvenli şekilde iletildiğini belirtiyor. Ayrıca resim, video ve sesli aramalar da aynı şekilde şifreli olarak iletiliyor.
YouTube üzerinden 240p çözünürlüğünde bir video izlemek yaklaşık olarak 300 MB veri tüketilmesine neden oluyor. Videoları 360p çözünürlükte izlemek, saatte 700 MB civarında bir internet tüketimine neden olacaktır. Biraz daha iyi görüntü deneyimi sunan 480p çözünürlük ise saatte 1 GB civarında veri tüketiyor.
İlgili 45 soru bulundu
Dostlar , 4,5g olayına geçildiğinden beri mobil internet ile HD video izlemek eskiye (3G) oranla daha fazla tüketime sebep oluyor. SD videolarda (540p ye kadar) bu sıkıntı çok fazla göze batmıyor ama HD (720p ve üzeri) yayın izliyorsanız 90 dk'lık bir maç için ortalama 3 gb harcama yaparsınız.
3 dk. 36 sn. "Bu sohbette gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar, uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır. Bu sohbetin dışında bulunan hiç kimse, mesaj ve aramalarınızı okuyamaz ve dinleyemez."
Türkiye'de mesajlaşma için en çok kullanılan uygulama WhatsApp, görüntülü konuşmanın popülerleşmesiyle birlikte birkaç yıl önce görüntülü konuşma özelliği de getirdi. Bu sayede insanlar genellikle WhatsApp üzerinden görüntülü konuşuyorlar. WhatsApp görüntülü konuşmada dakikada ortalama 5-6 MB internet harcar.
Anlatıldığı üzere WhatsApp içeriklerine üçüncü bir kişi tarafından dışarıdan erişim mümkün olmadığından dolayı devlet tarafından da WhatsApp içeriklerine erişilemeyecektir.
Sesli arama özelliği, kişilerinizi başka bir ülkede olsalar bile WhatsApp üzerinden ücretsiz olarak aramanıza imkan verir. Sesli arama, telefonunuzun konuşma paketindeki dakikalarınız yerine telefonunuzun İnternet bağlantısını kullanır. Veri ücretleri uygulanabilir.
Ceza yargılamalarında suç teşkil eden bir konuşma, boşanma davalarında, boşanmak için delil oluşturabilecek konuşmalar için de yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda Whatsapp görüşmeleri desteklenirse, mahkemelerde delil olarak kullanılabilecektir.
Telefon görüşmelerinden farkı, bir sesli sohbet başlatıldığında telefonun çalmaması ve tüm kullanıcıların gruplarında bir sohbet oluşturulduğunda yalnızca sessiz bir anlık bildirim gelmesi. Başlatıldıktan sonra, gruptaki herhangi bir katılımcı sesli sohbete katılabilir ve konuşmaya başlayabilir.
WhatsApp üzerinden gönderilecek veya iletilecek medyalar (fotoğraf, video ya da sesli mesajlar) için maksimum dosya boyutu 16 MB'tır. Çoğu telefonda bu boyut, yaklaşık 90 saniyeyle 3 dakika arasında bir videoya eşittir.
Ancak veri izleme özelliğinden yola çıkarak yapılan araştırmalar sonucunda Instagram'da geçirilen 5 dakika sonucunda yaklaşık 33 MB veri kullanıldığını, yani Instagram'ı 1 saat kullanmak için 400 MB veri harcandığı belirlenmiştir.
Hayır. 4.5G teknolojisi aynı veriye 3G'ye göre daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Yani bir videoyu izlemek daha kısa bir süre alır; ama videonun büyüklüğü değişmeyeceği için internet kotanızdan harcanan miktar da değişmeyecektir.
Kısacası WhatsApp'ın sesli arama işlevi, aynı Skype ve benzeri uygulamalar gibi çalışıyor. Ancak internete 3G ile bağlıyken yapacağınız görüşmelerin, aylık veya haftalık veri kotanızı etkileyeceğini unutmayın. WhatsApp'ın veri tüketimini telefonunuzun ilgili menüsünden izlemeniz mümkün.
İşte internetsiz WhatsApp için adım adım yapmanız gerekenler... 1- Android cihazınızdan Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Ağlar bölümüne girin. 2- Mobil Ağlar bölümünden ise Erişim Noktası Adları seçeneğine tıklayın. 5- Bu işlemleri yaptıktan sonra profili kaydedin ve Erişim Noktası Adları bölümünden WhatsApp'ı seçin.
Whatsapp üzerinden yapılan sesli ve görüntülü görüşmeler kampanya kapsamında değildir.
Whatsapp, yurt dışında yerleşik bulunan ve Türkiye'de temsilciliği de olmayan bir şirkettir. Bu sebeple whatsapp konuşma kayıtlarının savcılık marifetiyle çıkarılması mümkün değildir. Dolayısıyla boşanma davasında savcı kararı ile whatsapp yazışmaları çıkar mı sorusuna olumlu cevap vermek mümkün değildir.
WhatsApp, mesajlarınızı uzun süre saklamıyor. Sunucular, teslim edilmeyen mesajları 30 gün saklıyor, bu süre içerisinde mesaj teslim edilmemişse siliniyor. WhatsApp gizlilik notlarına göre hizmet, tarih damgaları ve mesajların hangi numaralara gönderilip hangilerinden alındığı gibi günlük bilgileri saklıyor.
Bu sebeple her hangi bir sorun sebebiyle ispat niteliği taşımakta olan Whatsapp uygulamasına sıklıkla başvurulmaktadır. Görüşlerin bir tarafı Whatsapp yazışmaları, arama kayıtları ya da ekran resimleri gibi delilleri kabul etmemektedir.
Popüler arama motoru Google Chrome 1 saatlik kullanımda 60 MB tüketiyor.
- İnternetten radyo 64 Kbit, TV yayınlarının 256 Kbit üzerinden yapıldığı dikkate alındığında internetten 1 saatlik radyo dinleme 28 MB, TV seyretmede ise yaklaşık 120 MB kotanızdan düşüyor.
480p: 1 saat boyunca 480p çözünürlükte izlenen bir YouTube içeriği, ortalama olarak 490 ile 655 MB arasında internet kullanımı gerçekleştirir. 720p: Genel olarak kullanıcıların büyük bir kısmının tercih ettiğini YouTube izleme çözünürlüğü olan 720p, 1 saatte 1.2 – 2 GB arasında internet harcar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri