Bilgi sızdırmak yada zarar vermek amacıyla sızmaya çalışan bir hacker gibi davranılarak verilebilecek zararlar gözetilir ve raporlanır. White Box ile Black Box testlerini kapsayan yani hem içeriden hem dışarıdan olarak yapılan test diye tanımlayabiliriz.
Beyaz kutu, testleri geliştirilen yazılımın kod yapısı bilinerek gerçekleştirilen test tasarım tekniğidir. Beyaz kututestleri geliştirilen yazılımın iç yapısı ve iş akışlarıyla ile ilgilenirken kara kutu testleri sistemin işlevselliği ile ilgilenir.
Blackbox, X Pencere Sistemi için tasarlanmış özgür ve açık kaynak kodlu istiflenebilir penceresi yöneticisidir.
Beyaz kutu, yazılımın iç yapısının ve tasarımının nasıl çalıştığını test etme yöntemlerini ifade eden bir yazılım testi kategorisidir. Yazılımın iç işleyişiyle ilgilenmeyen, bunun yerine yalnızca yazılımın dış çıktılarını test eden kara kutu testiyle zıtlık gösterir.
1- Kara Kutu (Black Box) Yaklaşımı
Test edici bir bilgisayar korsanı gibi sisteme sızmaya çalışır. Hedef sisteme sızmak için sistemle ilgili bilgi toplanır; zafiyetler ve açıklar taranır. Harici veya son kullanıcı bakış açısından test etmeyi içerir.
İlgili 43 soru bulundu
Beyaz kutu sızma testi, mümkün olduğu kadar çok saldırı vektörü kullanarak belirli bir sisteme yönelik hedefli bir saldırıyı simüle etmek için kullanışlıdır. Kara kutu sızma testinde, test cihazına hiçbir bilgi verilmez.
Kara kutu testi yazılımı testinde bir uygulamanın işlevselliğini iç yapısını veya işleyişini kontrol etmeden inceleyen bir yöntemdir. Bu test yöntemi hemen hemen her seviye yazılım testinde (birim, entegrasyon, sistem ve kabul testi) uygulanabilir.
Black Box penetrasyon testi, işletmelerin sistemlerini siber saldırılara karşı daha güvenli hale getirmek için kullanılan bir güvenlik değerlendirme yöntemidir. Bu test, saldırganların sisteminize hiçbir iç bilgiye sahip olmadan saldırmalarını taklit ederek gerçek bir saldırı senaryosunu simüle eder.
White Box Pentest: Bu testte penetrasyon testi uzmanına firmadaki çalışan sistemler hakkında tam bilgi verilir. Burada amaç firmada çalışan kişilerin ya da sızmayı gerçekleştirmiş ve sistemde bir süre beklemede kalıp yapıyı kavrayan saldırganın, firmaya verebileceği zararı tespit edebilmektir.
Yazılım test tekniklerinden biri olan Kara Kutu Testi; Sistemin, yazılımın iç yapısı hakkında bilgi sahibi olunmadan yani koda bakılmadan sistemin işlevselliğini ölçmeye yarayan test tekniğidir.
Blackbox Traders sıkı standartlara sahip bir finansal otorite tarafından düzenlenmediği için güvenilir bir broker değildir. Sadece üst düzey ve sıkı bir düzenleyici tarafından denetlenen brokerlerle hesap açmanızı öneririz.
1990'lardan itibaren, bu oyunların sergilenmeye başlandığı mekânlar, duvarları, tavanı ve döşemesi aynı renk olan ve genellikle de siyahın tercih edildiği “kara kutu” (black box) adı verilen 30-100 kişilik, yüksek tavanlı hacimlerdir.
Örnek bir karakutu. Karakutu uçağın en dayanıklı kısmı olan kuyrukta bulunur.
Duman testi (veya duman deneyi) kanalizasyon sistemlerinin tıkanıklık veya hava sızıntısı gibi problemlerini tespit etmek amacıyla kullanılan bir test yöntemidir. Bu test, kanalizasyon sistemlerinde oluşan kaçaklar veya tıkanıklıkların belirlenmesine yardımcı olur.
3. Gri kutu testi
Kara kutu testi, test uzmanının yazılım hakkında hiçbir bilgisi olmadığını ve beyaz kutu testi test uzmanının yazılım hakkında tam bilgiye sahip olduğunu gösterirken, gri kutu testi test uzmanının kısmi bilgiye sahip olduğunu belirtir.
Beyaz kutu testi (cam kutu test etme, açık kutu test etme, transparan kutu test etme ve yapısal test etme olarak da bilinir) iç yapıları veya programın çalışmasını test eder, son kullanıcının maruz kaldığı fonksiyonelliği karşılar.
Core Impact, siber güvenlik alanında öncü bir role sahip olan güçlü bir sızma testi aracıdır. Özellikle bilgi sistemlerinin güvenliği konusunda hassas olan kuruluşlar ve güvenlik uzmanları için tasarlanmıştır.
“Pen testi” olarak da anılan penetrasyon testi, organizasyonun Bilgi Teknolojileri (BT) varlıklarına karşı yapılan bir saldırı simülasyonu aracılığıyla, bir saldırganın suistimal edebileceği açıkları bulmak amacıyla bir bilgisayar sisteminin, bir ağın veya web uygulamasının test edilmesidir.
Kaynak penetrasyon testleri, kaynak bağlantısının penetrasyon seviyesinin ölçüldüğü testlerdir. Bu testler, X-ışını, ultrasonik, manyetik parçacık, görsel ve radyografik testler gibi çeşitli yöntemler kullanılarak gerçekleştirilebilir.
iç düzeni ve işleyişi bilinmeyen araç, sistem veya karmaşık varlıklar (örn., insan zihni). Bu gibi sistemlerin iç düzen ve işleyişi dışsal faktörlerle (girdi) bunların etkileri (çıktı) arasındaki görgül ilişkilerden çıkarsanır.
Box (Kutu) Tekniği Nasıl Uygulanır? Box tekniği operasyon aşamasında ihtiyaç duyulan bakımlar yapılmadığı için kendi kendine yok olan, biyo uyumlu Poliaktik Asit plakaları özenle çene kemiğine yerleştirilir. Ardından kemik greftleriyle doldurularak kendi kendisini iyileşmeye bırakılır.
Box teknik (kutu tekniği) nedir? Kutu tekniği olarak da anılabilen box teknik, son teknoloji ve bilimin rehberliğiyle, implant yapılamayacak ya da çene ve yüz estetiğini bozacak kadar büyük çene kemiği kayıplarının olduğu durumlarda yeniden kemik oluşturmaya yönelik olarak geliştirilmiş bir cerrahi tedavi yöntemidir.
Uçuşa dair her tür veriyi kaydeden kara kutular ayakkabı kutusu büyüklüğünde ve yaklaşık 5 kg kadardır. Çarpma etkisini asgariye indirmek için uçağın kuyruk kısmında yer alır. Kutudaki sinyal sistemi suyla temas halinde devreye girer ve kutunun bulunması için 90 gün boyunca ve 6000 metre derinliğe kadar sinyal verir.
Kara kutu testi; Sistemin iç yapısını ve kodları bilmeden, verilecek hizmetin hem olması gereken durumlarını hem de beklenmedik durumlarının (positive and negative test case) test edilmesidir. Davranışsal Test (Behavioral Testing) olarak da tanımlanıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri