Adım #1: Modem arayüzüne girin. Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.) Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.
Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
Fing 1 numaralı Ağ Tarayıcısıdır: Dünya çapındaki modem üreticileri ve antivirüs şirketleri tarafından da kullanılan patentli teknolojimiz sayesinde WiFi ağınıza bağlı tüm cihazları keşfeder ve tespit eder.
Gelişmiş > Wi-Fi > Wi-Fi MAC Filtresi bölümüne gidin. Wi-Fi MAC Filtresi seçeneğini etkinleştirin. Mobile WiFi cihazını engellenenler listesi moduna (Listedeki cihazların erişimini Engelle) veya güvenilenler listesi moduna (Listedeki cihazların erişimine İzin ver) geçirin.
Basit yöntem: Kablosuz router ışıklarını kontrol edin
Kablosuz router'ınızın üzerinde internet bağlanıtısını, kablolu bağlantıları ve kablosuz etkiliği gösteren bir takım ışıklar bulunur. Tüm kablosuz bağlantıları kapattığınızda kablosuz bağlantı ışığı hala yanıp sönüyorsa başkaları bağlantınızı kullanıyor olabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Örneğin, 802.11b ve 802.11g standartları, aynı anda en fazla 11 cihazın bağlanabileceğini belirtirken, 802.11n ve 802.11ac standartları daha yüksek bir bağlantı kapasitesine sahiptir ve aynı anda daha fazla cihazın bağlanmasına izin verir.
Normal şartlarda hiçbir şeyi göremezler. Amaçları seni izlemek ise cihazınla modem arasına girip hangi sitelere girdiğini görebilirler sadece.
Hangi sitelere girdiğini DNS adresi değiştirmediysen ve modem DNS kayıtlarını kaydediyorsa görebilir. Hangi IP adreslerine ve portlara bağlandığını modem kaydediyorsa görebilir. HTTPS kullanan sitelerdeki içeriği göremezler. Standart HTTP kullanan sitelerde modem kaydedebiliyorsa içerik görülebilir.
Başlangıç -> Ayarlar -> Sistem -> Bu bilgisayarda göster adımlarınız izleyiniz ve 'Windows ve Android cihazları bu cihaza yansıtma yapabilir' özelliğini 'Her zaman kapalı' şeklinde ayarlayınız.
Modem Arayüzü Nedir? Modem arayüzü, modem kullanımını daha verimli bir hale getirmek için kullanılan bir kontrol panelidir.
genelde 10 ile sınırlandırılmıştır kablosuz kullanıcı sayısı. MIMO olmayan kablosuz cihazlarda 10 kullanıcıdan sonrası sorun yaşatır. Kullanım yoğunluğuna bağlı olarak ( veri alışverişi ) 5 kullanıcı bile sorun çıkartabilir.
İlk olarak tarayıcıyı açmalısınız. Daha sonra adres çubuğuna modem IP adresini (192.168.1.1) yazmalısınız. Bunu da yaptıktan sonra size kullanıcı adınız ve şifreniz sorulacak. İnternet üzerinden kendi modeminizin kullanıcı adını ve şifresini bulabilirsiniz.
Adres çubuğuna http://192.168.1.1 yazın ve tıklayın. Kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın. Kablosuz ağ ayarları Wi-Fi sekmesine tıklayın. Açılan sayfada yer alan güvenlik şifresi ya da ağ şifresi kısmından önceki şifreyi silerek kendiniz yeni Wi-Fi ismini yazabilirsiniz.
1.Windows işletim sistemli bilgisayarınızın “Çalıştır” ekranına “cmd” komutunu girmelisiniz. Ardından açılan sayfaya “ipconfig” yazıp aratmalısınız. Aramanız sonucunda “Ağ Geçidi/Default Gateway” olarak gördüğünüz satırdaki sayılar modeminizin IP adresini gösterir.
Google Hesabınıza gidin. Sol gezinme panelinde Güvenlik'i seçin. Cihazlarınız panelinde Cihazları yönet'i seçin. Google Hesabınızda şu anda oturumunuzun açık olduğu veya son birkaç hafta içinde açılmış olduğu cihazları görürsünüz.
Router, Türkçe'de yönlendirici anlamına gelmektedir. Binlerce bilgisayar, sunucu ya da ağ cihazının birbirleri ile irtibat halinde olduğu internet altyapısında veri paketleri yollarını bu cihazlar vasıtasıyla bulurlar. OSI modelinin üçüncü katmanında çalışan Router ağ cihazları, IP paketlerini yönlendirirler.
Kişisel Erişim Noktası'nı kapatma veya parolayı değiştirme
Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası'na gidin, sonra aşağıdakilerden birini yapın: Parolayı değiştirme: Wi-Fi Parolası'na dokunun ve ekrandaki yönergeleri izleyin. Kişisel Erişim Noktası'nı kapatma: Diğerleri Katılabilsin'i kapatın.
Şifresiz olarak sunulan bu tür hizmetler kesinlikle güvenli olmamakla birlikte kullanımı sonucunda kullanıcının özel bilgilerinin çalınması ya da virüs ve benzeri zararlı yazılımların bulaştırılması olarak soruna yol açabilir.
İnternet geçmişini görme yetkisi, internet bağlantısını sağlayan internet servis sağlayıcısına (ISS) aittir. ISS, internet trafiğini kaydeder ve bu bilgileri yasalara uygun olarak yetkili makamlarla paylaşabilir. Ancak, ISS, internet geçmişini hat sahibiyle paylaşamaz.
Evet hepsi görünür, girerken dikkat edin yanlışlıkla falan.
Evet görebilir. Hatta hattın yasal sahibi isterse o bile görebilir.
Modem geçmişini silemezsiniz ve göremezsiniz.
Yine bu Kanuna dayanarak hazırlanan İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 8 / b maddesi erişim sağlayıcıyı trafik bilgisini 1 yıl saklamakla yükümlü tutmaktadır.
Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin. Modem yazılımın güncel olmayabilir. Kullandığın kablosuz internet sağlayıcıları problemli olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri