Otomatik bakım; Yazılım ve Windows güncellemelerini kontrol etmek, zararlı yazılım taraması ve sistem tanılmasını içerir. Varsayılan olarak günlük çalışan otomatik bakım işlemi eğer planlanan zamanda bilgisayar kapalı ise veya bilgisayarı kullanıyorsanız ilk uygun zamanda çalıştırılır.
Sistem bakımı genellikle bilgisayarınız boştayken arka planda çalışır. Ancak sisteminizde kontrol etmek istediğiniz bir sorun olduğunda manuel olarak da çalıştırabilirsiniz. Bunu yapmak için Denetim Masası'nı açın ve 'Güvenlik ve Bakım'ı seçin. Oku tıklatarak bakım seçeneklerini açın ve 'Bakımı Başlat'ı seçin.
Otomatik olarak yükle ve yeniden başlat: Kotalı olmayan ağlarda güncellemeler otomatik olarak indirilir ve "Otomatik Bakım" sırasında, cihazın kullanılmadığı ve pil gücüyle çalışmadığı bir zamanda yüklenir. Otomatik bakım 2 gün içinde güncellemeleri yükleyemezse Windows Update güncellemeleri hemen yükleyecektir.
Bunu yapmak için denetim masasına giderek sistem ve güvenlik kısmından güvenlik ve bakım bölümünden bakım seçeneğine girmeniz gerekir. Ayarlamaları istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Bunlar tamamen sizin istediğiniz şekilde gerçekleşir.
İlgili 41 soru bulundu
Bilgisayarlar, günümüzün vazgeçilmez teknolojik cihazlarıdır ve düzenli bakımı yapılmazsa performanslarında düşüşler, donma, kilitlenme, açılış ve kapanış hataları gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
Genel bakımın yılda 1 kere yapılması gerekir. Her yıl belirli bir gün belirleyerek bilgisayarınızı bakıma gönderebilirsiniz. Laptop fan bakımı, macun sürme gibi basit işlemler dâhi cihazınızın kullanım ömrünü ciddi anlamda uzatır.
200 TL - 600 TL
Profesyonel ve güvenilir Bilgisayar Temizliği hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Bilgisayar Temizliği fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Microsoft, Windows 10'u yayınladığı tarihten itibaren 10 yıl süresince yeni işletim sistemine ömür biçti.
Windows 10, 14 Ekim 2025'te destek sonuna ulaşacaktır. Geçerli sürüm olan 22H2, Windows 10'un son sürümü olacaktır ve bu tarihe kadar, tüm sürümler aylık güvenlik güncelleştirmesi sürümleriyle desteklenmeye devam edecektir.
Neredeyse sekiz yıllık aktif geliştirme ve desteğin ardından Microsoft, Windows 10 için son sürümünü yayınlamaya hazır gibi görünüyor. Tech Community forumlarındaki bir gönderiye göre 22H2 güncellemesi, 14 Ekim 2025'te desteğin sona ermesi planlanan son Windows 10 sürümü olacak.
Termal macun ne kadar sürede yenilenmeli? Bazı termal macunlar 8 yıla kadar dayanıklı olsa da, fan temizliği ile beraber, yılda bir kere hem soğutucularınızı hem de macununuzu yenilemenizi tavsiye ediyoruz.
Katılımcıların yarısından fazlası, yeni aldıkları bir bilgisayarın en az 3 yıl idare etmesi gerektiğini düşünürken, büyük çoğunluğu bilgisayarlarını ortalama 4,5 senede bir değiştirdiklerini belirtti.
Kimi ürünler uzun yıllar dayanıklı kalsa da kimi ürünler yılını doldurmadan görevini tamamlıyor. Elbette ürün ömürleri, ürünün kalitesine ve kullanım şekline göre değişiklik gösterse de ortalama olarak 7 yıl gibi bir süreyi yeterli olarak kabul ediyoruz.
üst düzey dizüstüler, oyun oynuyorsanız 2-3 yıl, işlem gücü gerektiren render vb. işler, yazılım işleri falan yapıyorsanız 5-7 yıl, internete girmek, film izlemek, office programları kullanmak vb. yapıyorsanız 10 yıl ihtiyacınızı görebilir.
190 TL - 600 TL
Profesyonel ve güvenilir Fan Temizliği ve Termal Macun Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Fan Temizliği ve Termal Macun Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
-Bilgisayar kullanım süreleri günde en fazla 3-4 saat ile sınırlandırılmalıdır. Her saat başında en az 10 dakika ara vermeleri, oturdukları yerden kalkarak hareket etmeleri sağlanmalıdır.
Görev çubuğundaki arama kutusuna performans yazın, ardından sonuç listesinden Windows'un görünümünü ve performansını ayarla'yı seçin. Görsel Efektler sekmesinde Uygula'> en iyi performans için Ayarla'yı seçin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarınızın hızlanıp hızlanmadığına bakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri