İlk 10 gün içerisinde Windows 11'den Windows 10'a geçiş
Bilgisayarınızdan Başlat - Ayarlar - Sistem - Kurtarma adımlarını takip edin. Karşınıza çıkan ekrandan “Geri Git” seçeneğine tıklayın. Bu şekilde Windows 10'a kolaylıkla geri dönebilirsiniz.
Bilgisayarın Başlat bölümüne gidin. Ardından sırası ile Sistem Özellikleri ve Sistem Koruması sekmesine tıklayın. Sistem Geri Yükleme bölümünü seçtikten sonra Farklı bir yükleme noktası seç butonuna tıklayın.
Bir geri yükleme noktasına geri dönmek için: Başlat düğmesini seçin, ardından görev çubuğundaki Başlat düğmesinin yanındaki arama kutusuna Denetim Masası yazın ve sonuçlardan Denetim Masası 'nı (masaüstü uygulaması) seçin. KurtarmaIçin arama denetim masası ve Kurtarma >> İleri'yi seçin.
İlgili 39 soru bulundu
Bilgisayar ve beraberinde mouse donduğunda ctrl+shift+v bastığı zaman direk sistem geri yükleme açılacak.
Windows Masaüstünden:
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin. Gelişmiş başlangıç seçeneğinin altındaki Şimdi yeniden başlat öğesine tıklayın.
Sistem Geri Yükleme, bazı sistem dosyalarının ve Windows kayıt defterinin bir "anlık görüntüsünü" alır ve bunları Geri Yükleme Noktaları olarak kaydeder. Yükleme hatası veya veri bozulması oluştuğunda, Sistem Geri Yükleme işletim sistemini yeniden yüklemek zorunda kalmadan sistemi çalışma durumuna geri yükleyebilir.
Normalde Sistem Geri Yükleme bitirmek için 1 saat 45 dakika sürer ama 9 saat değil. HdD'nizde kaç dosya, uygulama, sürücü depolandıgınıza bağlıdır. Ne kadar çok dosyanız varsa, bitirmeniz o kadar uzun sürer. Bilgisayarınızı kapatmak için güç düğmesini basılı tutmayı deneyebilir ve yeniden açabilirsiniz.
Ayarlar > Güncelleştirme & Güvenlik > Kurtarma > Başlangıç düğmesini seçin. Windows 10'ın önceki sürümüne Geri dön altında, Windows 8.1 Geri dönBaşlarken'i seçin.
Başlat ve Ayarlar'ı açın. Sistem'i seçin. Sağ taraftaki Kurtarma sayfasını seçin. Kurtarma seçenekleri bölümünün altında, Windows önceki sürümü ayarlarında Geri dön düğmesini seçin.
Windows 7'den 10'a nasıl geçiş yapılır ve sürüm yükseltilir sizler için derledik. Windows 7'den Windows 10'a kadar ücretsiz bir yükseltme işlemi devam ediyor. Aslında Microsoft, ücretsiz bir şekilde yükseltmeyi 4 sene önce bitirse bile web sitesi üzerinden bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.
Windows 11, Windows 10'dan daha fazla performans iyileştirmesi getiriyor, Daha yeni donanımlar Windows 11 için optimize edilmiştir ve size Windows 10'dan daha iyi performans verecektir, bu nedenle bu gerçekten makinenizin özelliklerine iner.
Windows 10'a yükselttikten sonra sınırlı bir süre için Başlangıç düğmesini, Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma seçeneğini belirleyerek ve ardından Windows 10'un önceki sürümüne geri dönün altından Başlarken'i seçerek önceki Windows sürümünüze geri dönebilirsiniz.
Windows 11, Windows 10'un tüm gücünü ve güvenliğini yepyeni bir tasarım ve yenilenmiş bir görünümle sunar. Windows 10'dan farkı ram bazından daha hızlı olması ve Ayrıca tüm yeni araçlar, sesler ve uygulamalarla birlikte gelir.
Hayır bir zararı yoktur.
Kapatılmalı mı? Açık kalması yedek boyutuna göre SSD veya HDD kısmında yer kaplar fakat kesinlikle kapatılmasını önermem.
F8 tuşuna Windows logosu görünmeden önce basmanız gerekir. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma isteği görünene kadar bekleyerek ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir.
F11 tuşuna basın. Sorun Gider'i seçin.
kurtarma bölümü nedir? Kurtarma bölümü, ister Windows 8 ister Windows 10/11 işletim sisteminden olsun, disk sürücünüzün, fabrikadan gönderilmeden önce sisteminizin bir görüntüsünü saklamak üzere üretici tarafından ayrılan bir kısmıdır.
Sıfırlama işlemi basit bir işlem diye hatırlıyorum, direk ileri ileri gibisinden işlemlerdi galiba. Sorunuza gelince, işletim sistemi silinmez fakat onun dışındaki her şey silinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri