Kilit ekranının sağ alt köşesindeki Aç/Kapa'yı seçin. Shift tuşunu basılı tutarken Yeniden başlat'ı seçin. Önyükleme seçenekleri menüsünde, Sorun giderme > Bu bilgisayarı sıfırla > Her şeyi kaldır'ı seçin. Bilgisayarınız yeniden başlatılır ve sıfırlanır.
Bilgisayarınızı sıfırlamak için Başlat > Ayarlar > Sistem > Kurtarma seçeneğine gidin. Bu bilgisayarı sıfırla öğesinin yanındaki Bilgisayarı sıfırla öğesini seçin.
Bir internet tarayıcı açın ve Microsoft'un Microsoft parolanızı sıfırlayın web sayfasına gidin. Parolamı unuttum ögesini seçin ve ardından Parolanızı sıfırlayın seçeneğine tıklayın. Parolanızı sıfırlamak için ekrandaki yönergeleri izleyin.
İlgili 15 soru bulundu
Bilgisayarın kilidini açmak üzere CTRL+ALT+DELETE tuşlarına basın. Son oturum açan kullanıcının oturum açma bilgilerini yazın ve ardından Tamam'a tıklayın. Bilgisayarın Kilidini Aç iletişim kutusu kapatıldığında, CTRL+ALT+DELETE tuşlarına basın ve her zamanki gibi oturum açın.
Ayarlar'ı açamıyorsanız bilgisayarınızı oturum açma ekranından sıfırlayabilirsiniz. Bunun için: Oturum açma ekranına gitmek için Windows logo tuşu + L tuşlarına basın ve ardından Shift tuşuna basarken ekranın sağ alt köşesinden Aç/Kapa düğmesi > Yeniden Başlat'ı seçerek bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bilgisayarınızı başlatın ve F11 tuşuna arka arkaya basın. Bir seçenek belirleyin ekranı açılır. Bir seçenek belirleyin ekranında, Sorun Giderme'ye tıklayın. Bilgisayarınızı sıfırlayın seçeneğine tıklayın.
Klavyeden Windows Tuşu + L yapmanız Windows'un tüm sürümlerinde anlık olarak bilgisayarınızı kilitlemenize yarar. Bu kısayolu uyguladığınızda kilit ekranına gider ve geri döndüğünüzde parolanızı girerek işleminize devam edebilirsiniz.
Şifrenin Yanlış Girilmesi
Kullanıcı şifresini 3 defa hatalı girerse sistem karşısına güvenlik resmi (captcha) çıkarır. Eğer hatalı giriş sayısı 10'u geçerse sistem kullanıcının şifresini 1 saat kullanılmaz hale getirir.
Bilgisayar şifre değiştirme kısayolu ⌨️
Bilgisayar şifresi hangi tuşlarla değiştirilir? Ctrl + Alt + Delete kısayolu ile Windows giriş ekranına ulaşın ve seçenekler arasından “Parola Değiştir”e tıklayın. Mevcut ve yeni şifrenizi girin ve Gönder'e tıklayın.
Birçoğunun aklında bilgisayara format atıldığında şifre kalkar mı gibi sorular yer alıyor. Bunun cevabı ne yazık ki olumsuzdur.
1- Bilgisayarınızı açmak için On-Off tuşuna basın. 2- On-Off tuşuna basıldığında ESC basılı tutun. 3- F11 tuşuna basın.
F8 tuşuna Windows logosu görünmeden önce basmanız gerekir. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma isteği görünene kadar bekleyerek ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir.
F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder. F9: Etkin penceredeki e-postayı gönderir. F10: Belgenin programında bu özellik bulunuyorsa, etkin belgede yazım denetimi programını başlatır.
Dosyalarımı sakla derseniz hiçbir şey silinmez. Sıfırlama yapmadan USB ile format atın. Onda da "D" diskini biçimlendirmezseniz silinmez.
Bilgisayarınızı sıfırlama
Bu işlem her şeyi kaldırır ve Windows'u yeniden yükler.
Windows Kurulumu ekranında Repair your computer (Bilgisayarınızı Onarın) öğesine tıklayın. Sorun Giderme öğesini seçin. Başlangıç Onarımı'> Advanced Options (Gelişmiş Seçenekler) bölümüne gidin. Başlangıç onarım işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Windows Masaüstünden:
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin.
Başlat menüsündeki arama çubuğuna Denetim masası yazarak, denetim masasını açın (simgeler görünümü) ve Kullanıcı Hesapları simgesine tıklayın. 2. Başka bir hesabı yönet bağlantısını tıklayın. 3. Kullanıcı hesap kontrolü istenirse, Evet seçeneğine tıklayın.
Ürün anahtarı, Windows'un dijital kopyasını satın aldıktan sonra gönderilen onay e-postasında bulunur. Microsoft, ürün anahtarlarının kaydını yalnızca çevrimiçi Microsoft mağazasından satın aldıysanız tutar. Microsoft hesabınızın Sipariş geçmişi bölümünde Microsoft'tan satın alıp almadığınızı öğrenebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri