Etkinlik geçmişi; kullandığınız uygulamalar ve hizmetler, açtığınız dosyalar, gezindiğiniz web siteleri gibi, cihazınızda yaptığınız işlemleri takip etmenize yardımcı olur. Etkinlik geçmişiniz cihazınızda yerel olarak depolanır. Ne depolayabileceğinizi seçmek için etkinlik geçmişi ayarlarını yönetebilirsiniz.
Windows 10'un Dosya Geçmişi (File History) işlevi, kişisel dosyalarınızı düzenli olarak yedeklemek için kolay bir yol sunuyor. Dosya Geçmişi, dosyalarınızın sürümlerini harici bir sürücüde saklayabiliyor.
Geçmiş hareketlerini görmek istediğiniz dosya/klasör üzerinde sağ tık veya üç nokta menüsünden 'Dosya Geçmişi', 'Klasör Geçmişi' alanına tıklayın.
「File History」 ile dosyalarınızı yedekten alma
Yedekleme yapılan bir sürücüden bir dosya veya tüm dosyaları almak için 「File History」 kullanabilirsiniz. Dosyalarınızın farklı sürümlerini tarihlere göre yedeklediyseniz, geri alacağınız dosya sürümünün tarihini de girebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Görüntülemek istediğiniz dosyayı açın. Dosya > Geçmişi'ne gidin. Not: Gezinti bölmenizde Geçmiş'i görmüyorsanız, Microsoft 365'in bir abonelik sürümünü kullanıyor olabilirsiniz. Gezinti bölmesindeKi Bilgi düğmesini seçin ve sürüm geçmişine buradan erişip erişemediğiniz konusuna bakın.
Yedekleme işlemi; kaybolma veya silinme tehlikesi olan verilerin başka ortamda kopyalarını bulundurma işlemidir. USB Disk, Tape Kartuşu, CD, DVD ve benzeri araçlar kullanarak verilerinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz. Yedekleme işlemi işletim sistemine ve farklı disk formatına göre farklılık gösterebilir.
Bu hesapları Windows 10 Ayarlar > Gizlilik > Etkinlik geçmişi'nin altında ve Windows 11 Ayarlar > Gizlilik & güvenlik> Etkinlik geçmişi bölümünde görebilirsiniz. Burada, belirli hesaplardaki etkinlikleri zaman çizelgenizde gösterilmesini önleyebilirsiniz.
Google hesabınıza giriş yapın. “Google Dashboard” sayfasına gidin. “Verilerim” bölümünden “Arama Geçmişi” seçeneğini bulun. Buradan, silinen arama geçmişinize erişebilirsiniz.
Modern işletim sistemlerinin çoğunda bir dosyayı ilk defa sildiğinizde, dosya “Geri Dönüşüm Kutusu” ya da “Çöp Kutusu” olarak adlandırılan bir klasöre gönderiliyor.
Dosya Gezgini'ni açın ve Geri Dönüşüm Kutusu'na gönderilmeden silinen dosyaları içeren klasöre gidin. Kurtarmak istediğiniz öğeye sağ tıklayın ve Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Dosyanın sürümünü seçin ve Geri Yükle butonuna tıklayın.
Başlat'a tıklayın ve Aramaya Başla kutusuna yedekle yazın ve ardından Programlar listesinde Yedekleme ve Geri Yükleme'ye tıklayın. Dosyaları veya tüm bilgisayarı yedekle seçeneği altından Dosyaları yedekle seçeneğine tıklayın. Dosya yedeğinizi depolamak istediğiniz yeri belirleyin ve ardından İleri'ye tıklayın.
Windows yedeklemeyi açın
Windows yedeklemeyi açmak ve yedekleme ayarlarınızı seçmek için Başlat > Ayarlar > Hesaplar > Windows yedekleme'yi seçin.
Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorsanız, telefona bağlı olan Google hesabının da yardımıyla silinen arama geçmişine erişim sağlayabilirsiniz.
Windows bilgisayarlarda Dosya Geçmişi ayarlandığında ve Google klasörü yedeklendiğinde silinen Google Chrome geçmişine yeniden ulaşılır. Dosya geçmişi eğer bir defa yapılandırılırsa dosyalar yeniden periyodik olarak yedeklenir. Kullanıcı istediği dosyanın sürümüne göre Chrome geçmişini yeniden yükleyebilir.
Android telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın. Sağ üstte Profil resminiz veya adınızın baş harfi ardından Arama geçmişi'ne dokunun. Silmek istediğiniz Arama geçmişini seçin. Şunları seçebilirsiniz: Tüm Arama geçmişiniz: Geçmişinizin üst kısmındaSil Aşağı ok ardından Tüm zamanları sil'e dokunun.
Tümü için Google geçmişi sil seçeneğinden yararlanmak istiyorsanız, Tüm zamanlar yazan yere tıklayın. Bunu yaptığınızda, Alışveriş, Android, Arama gibi farklı ürünleri içeren bir seçim ekranı açılacak: Tüm ürünleri seçin, “Sonraki” düğmesine tıklayın, ve bir sonraki ekranda “Sil” düğmesine tıklayarak işlemi onaylayın.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Bir dosya yedeklemesi, dosya ve klasörlerin, hatta içerdiği dosyalarla birlikte tüm sürücülerin bir yedeğini oluşturur. Tüm dosyalar ayrı ayrı yedekleme ortamına kopyalanır ve kullanıcı tarafından herhangi bir zamanda ek bir yazılım olmadan geri yüklenebilir.
Bulutta yedekleme, her formattaki dijital verilerinizi güvenli bir şekilde saklamak için internet tabanlı bir hizmet kullanarak depolama yöntemidir. Bu yöntemde verilerinizi yedekleyerek, sizi veri kaybı riskine karşı korur.
Veri yedekleme cihazları veri merkezlerinin en temel önlem donanımları arasında bulunur. Özellikle ihtiyaç duyulduğunda yedeklenmiş olan veriler kurtarılamıyorsa ya da yedekleme işlemleri yapılmamışsa, firma ya da kurumlarsa oldukça ciddi maddi kayıplar meydana gelebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri