Windows arama çubuğuna CMD yazalım ve çıka sonuca sağ tıklayıp, yönetici olarak çalıştıralım. Sonra bu ekrana aşağıdaki komutu yazın. Bu komutu yazdıktan sonra başlangıç onarma devredışı kalıcaktır. Tekrar açmak için, no yazan yeri yes olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır.
bcdedit /set recoveryenabled NO yazın. Sorununuzu böyle çözebilirsiniz. Bu komutla Windows 10 otomatik onarım modunu kapatmış oluyorsunuz. Tekrar aktif etmek isterseniz aynı kodun sonuna YES yazabilirsiniz.
Otomatik Onarım Hatası, güncelleme yapan Windows işletim sistemlerinde ortaya çıkıyor. Sorunun ana sebebi aslında güncelleme indirme esnasında bilgisayarın aniden kapanması veya internetin aniden gitmesi sonucunda ortaya çıkan bir problemdir.
Bilgisayarınızı klavyenizde bulunan “Shift” tuşuna basarak yeniden başlatınız. Açılan menüde bulunan “Sorun Gider” seçeneğine tıklayınız. Sonraki menüde “Gelişmiş Seçenekler” seçeneğine tıklayınız. Yeni açılan menüde “Başlangıç Ayarları” seçeneğini tıklayınız ve “Yeniden Başlat” butonuna basınız.
İlgili 24 soru bulundu
Bilgisayarlarda başlangıç onarımı iptal etmek için komut istemini yönetici olarak çalıştırıp bcdedit /set {default} recoveryenabled No komutunu uygulayın. Bununla beraber başlangıç onarıma neden olan bir problem meydana geliyorsa mutlaka başlangıç onarma işleminin yapılıp tamamlanmasını tavsiye ederim.
Windows logosu görünürse, Windows oturum açma isteği görünene kadar bekleyerek ve bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak yeniden denemeniz gerekir. Bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi yüklüyse, onarmak istediğiniz işletim sistemini vurgulamak için ok tuşlarını kullanın ve F8'e basılı tutun.
Başlangıç Onarma, Windows 10'un düzgün başlatılmasını engelleyebilecek eksik veya hasarlı sistem dosyaları gibi belirli sorunları giderebilen bir Windows kurtarma aracıdır.
Otomatik olarak yükle ve yeniden başlat: Kotalı olmayan ağlarda güncellemeler otomatik olarak indirilir ve "Otomatik Bakım" sırasında, cihazın kullanılmadığı ve pil gücüyle çalışmadığı bir zamanda yüklenir. Otomatik bakım 2 gün içinde güncellemeleri yükleyemezse Windows Update güncellemeleri hemen yükleyecektir.
Diskin performansına bağlı. Ortalama 1 saat ile 3 saat arası değişir HDD'lerde.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Mini Onarım; araçların kaporta, boya, iç döşeme, plastik tampon, ön cam gibi hasarlı parçaları üzerinde belirli ölçü ve limitler dahilinde, sigortalının ücret ödemediği ve poliçenin hasarsızlık indirimini etkilemeyen özel bir hizmet paketidir.
Mini onarım teminatı, kasko sigortalarına ek olarak verilen bir teminattır. Bu teminata göre aracınızın başına gelecek küçük hasarlar, poliçede belirtilen şartlar ve teminatlar dâhilinde dosya açılmadan karşılanır.
Windows Masaüstünden:
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin.
Komut istemi penceresinde Enter tuşuna basın SFC /scannow . Sistem dosyası denetleyicisi yardımcı programı, Windows sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve gerekirse onarın. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Bilgisayarın açma kapama düğmesine bir kez basındıktan sonra F4 tuşu ile "Recovery" alanın giriş sağlayın.
Windows Repair bir Windows onarım aracıdır. Kayıt hataları ve dosya izinleri dışında Internet Explorer, Windows Update, Windows Firewall ve daha fazlasıyla ilgili hataları teker teker tarayarak onarır.
"Otomatik onarım döngüsü" de böyle bir hatadır. Bu hata, bozuk sistem dosyalarından virüs ve kötü amaçlı yazılımlara kadar çeşitli nedenlerden kaynaklanır ve bir bilgisayarı otomatik onarım modunda sıkıştırır. Eğer Windows PC'niz aynı hatayı gösteriyor ve çözüm bulmakta zorlanıyorsanız, endişelenmeyin çünkü buradayız.
Bilgisayar kapalı durumdayken klavyede F9 tuşunu basılı tutun ve aynı anda Güç tuşuna basın. Not: Bazı modeller, WinRE'ye F12 tuşu ile girebilir. F9 tuşu işe yaramazsa işlemleri tekrarlayın ve WinRE ortamına girmek için F9 yerine F12'ye basın.
Sistem Geri Yükleme, bazı sistem dosyalarının ve Windows kayıt defterinin bir "anlık görüntüsünü" alır ve bunları Geri Yükleme Noktaları olarak kaydeder. Yükleme hatası veya veri bozulması oluştuğunda, Sistem Geri Yükleme işletim sistemini yeniden yüklemek zorunda kalmadan sistemi çalışma durumuna geri yükleyebilir.
Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsü, Windows'u ciddi bir hatadan kurtarmanıza yardımcı olabilecek Başlangıç Onarma gibi çeşitli araçlar içerir. Bu araçlar grubu, bilgisayarınızın sabit diskinde ve Windows yükleme diskinde bulunur.
1- Tüm disketleri, CD'leri ve DVD'leri bilgisayarınızdan çıkarın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınızda tek bir işletim sistemi yüklüyse, bilgisayarınız yeniden başlatılırken F8 tuşuna tekrar tekrar basın. F8 tuşuna, Windows logosu görünmeden önce basmaya başlamalısınız.
Başlangıç Ayarları seçeneğini görmüyorsanız, Gelişmiş seçenekler'e dokunun veya tıklayın. Başlangıç ayarları 'na dokunun veya tıklayın ve yeniden başlatın. Başlangıç Ayarları ekranında, istediğiniz başlangıç ayarlarını seçin. Yönetici hakları olan bir kullanıcı hesabıyla bilgisayarınızda oturum açın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri