Açılımı Wireless Local Area Network olan WLAN Türkçede Kablosuz Yerel Ağ olarak tanımlanmaktadır. Kablolu bağlantı yerine yüksek frekanslı radyo dalgaları kullanır. Böylece kablolara ihtiyaç duymadan güvenli bir internet bağlantısı sağlar.
Wi-Fi (Wireless Fidelity)
Özetle, tüm Wi-Fi bağlantıları birer WLAN'dır, ancak tüm WLAN'lar Wi-Fi değildir.
Modeminizin yan veya arka tarafında bulunan WLAN tuşuna 2-3 sn basılı tutarak kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz. WLAN tuşuna basmanıza rağmen WLAN ışığı yanmıyorsa modeminizin arayüz sayfasına giriş yaparak modeminizin kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz.
Böyle bir durumda wlan nasıl aktif edilir diye merak ediyorsanız modeminizin yanında ya da arkasında bulunan WLAN tuşuna 2-3 saniye basılı tutmanız yeterli. Eğer bu tuşa basmanıza rağmen ışık yanmıyorsa modem arayüzüne girerek kablosuz özelliği aktifleştirebilirsiniz.
WLAN etkin noktaları ne demek? Erişim noktası: Erişim noktası; genellikle Wi-Fi kullanarak, kablosuz yerel alan ağı (WLAN) üzerinden bir İnternet servis sağlayıcısına bağlı bir yönlendiriciyle İnternete erişilebilen fiziksel bir konumdur. Çoğu kişi bu konuma "Wi-Fi erişim noktası" veya "Wi-Fi bağlantısı" demektedir.
İlgili 42 soru bulundu
WLAN (Wireless Local Area Network), bir veya daha fazla cihaza yüksek radyo frekansı dalgaları yardımıyla ulaştırılan erişim noktası veya internet ağıdır. Türkçede Kablosuz Yerel Alan Ağı olarak adlandırılan WLAN bağlantısı, kullanıcılara ev veya küçük ofis gibi alanlarda kablosuz ağ bağlantısı imkanı sunar.
WLAN: Modem üzerinde bulunan diğer bir ışık ise WLAN düğmesidir. Bu ışığın birden fazla anlamı vardır. Bunlardan ilki eğer ışık yavaş bir şekilde yanıp sönüyor ise internet veri hızının yavaş olduğunu belirtir ya da bu ışık hızlı bir şekilde yanıp sönüyor ise veri aktarımının daha hızlı olduğunu belirtir.
Başlangıç düğmesini ve ardından Ağ > Ağ & İnternet > Durumu > Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin. Ağ ve Paylaşım Merkezi'nde Bağlantılar'ın yanındaki Wi-Fi ağ adınızı seçin. Wi-Fi Durumu'nda Kablosuz Özellikler'i seçin. Kablosuz Ağ Özellikleri'nde Güvenlik sekmesini ve ardından Karakterleri göster onay kutusunu seçin.
WLAN modemlerin üzerinde bir WLAN tuşu bulunmaktadır. Bu tuş aktif edildiğinde ya da kablosuz bağlantıya erişemediğiniz zamanlarda bu tuşa bastığınızda WLAN bağlantısı yeniden aktif olacaktır.
Wi-Fi'yi Kapatıp Açma
Wi-Fi bağlantı sorunlarına çözüm ararken, önce Wi-Fi özelliğini kapatıp sonra tekrar açmayı deneyin. Bunu yapmak için telefonunuzun Ayarlar menüsüne gidin, Wi-Fi'yi bulun ve kapatın. Birkaç saniye bekledikten sonra tekrar açın ve cihazınızın mevcut Wi-Fi ağlarına yeniden bağlanmasına izin verin.
WLAN birden fazla anlam taşıyan bir ışıktır. İlk olara WLAN ışığı yavaş bir şekilde yanıp sönüyor ise internet veri hızınınyavaş olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda bu durum veri aktarımının daha hızlı olduğu anlamını da taşıyabilir.
Wlan ışığı yanıp söner şekildedir. kablosuz yayın açık ve modeme kablosuz bağlanılabilir olduğunu gösteren ışıktır.
Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
Modem WLAN ışığı yanmıyor ya da yanıp sönüyor ⚠️
WLAN ışığı yanıp sönüyor ise kablosuz bağlantınız üzerinden veri alışverişi oluyordur. Yani interneti kullanıyorsunuzdur. WLAN ışığı yanmıyor ise kablosuz bağlantı kesilmiş demektir. WLAN ışığı turuncu yanıyor ise WPS bağlantısı aktif demektir.
Yeni nesil modemlerde yanması gereken 5 çeşit ışık mevcuttur. Bu ışıklar sırasıyla Güç, İnternet, DSL, Ethernet, WLAN 2.4G ve WLAN 5G' dir.
WPS (Wi-Fi Korumalı Kurulum), kablosuz özellikli cihazları bir kablosuz ağa kolayca bağlamanızı sağlayan bir kablosuz güvenlik standardıdır. WPS işlevini PIN kodu veya WPS butonuyla yapılandırabilirsiniz. WPS, kimlik doğrulamasını Açık Sistem, WPA-Kişisel ve WPA2-Kişisel kullanarak destekler.
Başlat'ı ve Ayarlar'ı tıklayın. Ağ ve İnternet'i seçin. Wi-Fi öğesini Açık konumuna kaydırın, ardından kullanılabilir ağların listesini görmek için Wi-Fi öğesine tıklayın. Wi-Fi'yi kapatmak için Wi-Fi'yi Kapalı konumuna kaydırın.
Kanal 1, 6 veya 11'i seçin. Bu kanallar çakışmaz ve en yüksek güvenilirliği sağlar. 1, 6 veya 11 numaralı kanallardan birini seçerken, erişim noktanızdan veya yönlendiricinizden gelen en güçlü düşük sinyali tercih edin.
İnternetsiz televizyona internet nasıl bağlanır diyenler için iki yöntem vardır. Birincisi Google Chromecast, Miracast gibi uygulamalar kullanarak telefon bağlantısı oluşturmak. İkincisi de MHL ve SlimPort gibi HDMI çıkışı oluşturan kablolar kullanmak.
WLAN, kablosuz ağ anlamına gelen “Wireless Local Area Network” kelimelerinin kısaltmasıdır. Bu teknoloji, kablosuz iletişim teknolojilerini kullanarak bilgisayar, telefon, tablet gibi cihazların internete bağlanmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri