Örneğin, Word'de bir belgeyi kaydettiğinizde, dosya artık . doc yerine varsayılan olarak . docx dosya adı uzantısını kullanır.
DOC en eski dosya türüdür ve DOCX dosya biçiminin tanıtılmasından önce yaygın olarak kullanılmaktadır. DOC Dosyaların Word97-2003 dosyaları olduğu bilinmektedir. Docx Dosya formatı Word 2007'nin başlatılmasıyla tanıtıldı ve Word belgelerini kaydetmek için varsayılan dosya biçimidir.
.doc dosya biçimi, Microsoft Word programıyla oluşturulmuş olan dosyalar için kullanılır. Microsoft Word Programı, Microrsoft tarafından geliştirilmiş bir kelime işlem programı olma özelliği taşımakatdır. Microsoft Word programıyla oluşturularak kaydedilmiş durumdaki dosyaların sonunda . doc uzantısı yerini alır.
Word'de oluşturulan dosyalar İngilizce DOCument sözcüğünün karşılığı olan Belge olarak adlandırılır. “Belge”nin uzantısı İngilizce karşılığının ilk üç harfi (DOC) ile oluşur.
docx dosyası Açık XML biçimli bir Microsoft Word belgesidir.
İlgili 20 soru bulundu
Dosya sekmesini tıklatın. Belge özelliklerini görüntülemek için Bilgi'yi tıklatın. Özellikleri eklemek veya değiştirmek için işaretçiyi güncelleştirmek istediğiniz özellik üzerine getirip bilgileri girin.
Belgede değişiklik yapmak için sağ üst köşedeki Belgeyi Düzenle > Düzenle'yi seçin. Belgeyi başka biri oluşturduysa düzenlemeye izin vermeyebilir. Dosya > Farklı Kaydet'e gidebilir, başka bir adla kaydedebilir ve yeni belgeyi düzenleyebilirsiniz. Ya da belge sahibinden düzenlemeyi etkinleştirmesini isteyebilirsiniz.
Dosya > Farklı Kaydet'e gidin. Dosyanızı kaydetmek istediğiniz yeri seçin. Dosya Biçimi'nin altında istediğiniz dosya biçimini seçin. Örneğin, belgenizi (.docx) Word 97-2004 Belgesi (.doc) olarak kaydedebilirsiniz, böylece Word önceki bir sürümünü kullanan biri belgeyi açabilir.
Uzun bir zamandan beri Microsoft Word, varsayılan dosya türü olarak DOC'u kullanıyor. Aslında Microsoft DOC uzantısı, 2006 yılına kadar tescilli bir format olan . WORD uzantısının zamanla yerini aldı ve yaygınlaştı.
.doc, Microsoft'un tescilli Microsoft Word kelime işlemci belgeleri için kullanılan bir dosya uzantısıdır. Microsoft, uzantıyı 1983'ten beri kullanıyor. DOC formatı Microsoft Word'e özgüdür.
doc uzantılı dosyaları açmak için genellikle Microsoft Word programı kullanılmaktadır. Hem . doc dosyaları hem . docx dosyaları herhangi bir Microsoft Word sürümünde açılabilirler.
Dosya (Bilgisayar Dosyası/Dijital Dosya)
En çok kullanılan dosya türleri ve uzantıları; metin dosyaları(txt), word dosyaları(doc, docx), excel dosyaları (xls, xlsx), powerpoint dosyaları(ppt, pptx), pdf dosyaları(pdf), resim dosyaları(png, jpg, jpef), ses dosyaları(wav, mp3) ve video dosyaları( avi, mp4)'dır.
Bazı sözcük işleme uygulamaları tarafından kullanılan OpenDocument Text (.odt) dosya biçimindeki dosyaları açabilir ve kaydedebilirsiniz.
Excel 2016'da CTRL+H veya Değiştir düğmesi, Bul ve Değiştir iletişim kutusundaki Bul sekmesini açıyor.
Word'ü açın, ardından Dosya>Aç>Gözat adımına gidin. Dosya adı'nın sağında bulunan dosya türü listesinde Tüm Dosyalar'ı seçin. Bulduğunuz yedekleme dosyasına sağ tıklayın ve Aç'ı seçin.
Windows Gezgini'ni açın, Görünüm'e tıklayın ve açılan panelde Dosya türü uzantıları ibaresinin yanındaki kutucuğu işaretleyin. Bu işlem dosya uzantılarınızı görünür hale getirir.
Dosya uzantıları, dosyanın hangi program ile çalıştığını işletim sistemine bildiren isim uzantısıdır. Bu uzantı sayesinde, işletim sistemi ve kurulu uygulamalar dosyayı kendilerinin işleyeceğini anlarlar. Dosyaların türünü belirlemek ve gruplayabilmek için de önemlidir.
DOCX, Microsoft Word belgesi için bir dosya uzantısıdır. DOCX dosyalarını açmak için Microsoft Word, LibreOffice, Google Dokümanlar veya WPS Office gibi ücretsiz programlar kullanabilirsiniz.
".Docx" ve ".Doc" uzantılı dosyaları açıp görüntülemek ve hatta düzenlemek için Google servislerini kullanabilirsiniz. Gmail, Google Drive, Google Dokümanlar gibi tarayıcıdan kullanılabilen hizmetler, bilgisayarınızda depolamakta olduğunuz Word dosyalarını açıp görüntülemenize olanak tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri