Ya Ahir Esmasının Fazileti Allahu Teala tarafından yardım görmek ve düşmanlara karşı üstünlük sağlamak için 801 kere okunmalıdır. Temiz bir kalp ve saf bir gönül için her gün sabah ve akşam 100 defa okunmalıdır.
El-Âhir Anlamı Nedir? El-Âhir ismi şerifinin anlamı; Allahu Teala, varlığın devamlı olanı şeklinde tabir edilmektedir. Allah'ın varlığının başlangıcı olmadığı gibi sonu da yoktur.
YA AHİR : EBEDİ, VARLIĞININ SONU YOK GÜNLÜK ZİKİR SAYISI : 801, ÖMRÜN UZUNLUĞU İÇİN OKUNUR. " AHİR " İsmi Hakkında Söylenen Faziletler: - El-Ahir esması, İlahi yardım görmek ve düşmanların helakı için, “Ya Ahir Celle Celalühü” diyerek 801 kere okunması tavsiye edilir.
“İlk”, varlığın (vücûd) ve dolayısıyla zamanın geriye doğru, “son” ise ileriye doğru uzanmasıdır. Bu kavramlar Allah'a nisbet edildiğinde evvel “varlığının başlangıcı olmayan” yani “ezelî olan”, âhir de “varlığının sonu olmayan” yani “ebedî” mânasına gelir.
Kur'ân-ı Kerîm'de Hadîd sûresinin 3. âyetinde âhir ile birlikte Allah'a nisbet edilir. Bu âyetteki konumuna göre evvel “varlığının başlangıcı olmayan”, âhir de “varlığının sonu bulunmayan” demektir.
İlgili 29 soru bulundu
Ya Ahir Esmasının Fazileti
Allahu Teala tarafından yardım görmek ve düşmanlara karşı üstünlük sağlamak için 801 kere okunmalıdır. Temiz bir kalp ve saf bir gönül için her gün sabah ve akşam 100 defa okunmalıdır. Ahirette ve dünyada huzura kavuşmak için 5 vakit namazdan sonra 801 defa okunmalıdır.
Genellikle El- Evvel esmasıyla birlikte zikredilen El-Ahir, kişinin düşmanlarına karşı zafer elde etmesini sağlar. Namazlardan sonra 33 kez zikredilmesi, kulun hem ilmini hem de maneviyatını arttırır.
Ahır evcil büyük baş hayvanların, özellikle de atların barındırıldığı yerdir. En yaygın anlamıyla her bir hayvan için ayrı bölmelerden oluşmuş bir binayı ifade etmek için kullanılır. Günümüzde kullanılan pek çok çeşit ahır vardır.
genelde cuma hutbelerinde karşımıza çıkar. hutbeyi okuyan uzun bir ayetten alıntı yapıyordur, ayetin devamının da olduğunu ifade etmek için, "ila ahiri" ya da "ila ahiril ayeh" der ve devam eder. vesaire, ve benzeri manalarına gelen ve genelde "ilh." şeklinde kısaltılarak kullanılan kelimedir.
Dünya hayatından sonra başlayıp ebediyen devam edecek olan ikinci hayat. Bütün dinî inanışlara göre müminlerin ölümden veya kıyametin kopmasından sonra sonsuz mutluluk içinde yaşayacakları yer.
Esmalarla çalışmanın bir çok yolu var bunlardan en bilineni esmanın ebced değeri kadar günlük okumak ve buna en az 40 gün devam etmek. Yani Ya Rezzak esmasını ebced değeri 308 'dir ve 40 gün boyunca her gün 308 adet okuyorsunuz. Bir diğer yöntem; esmanın ebced sayısı kadar gün boyunca okunması.
Namaz, Kur'an tilaveti, sohbet ve bütün tesbihatlar, Allah'ı zikretmektir. Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurdular ki; “Kucağında para dolu bir adam olsa ve bu paraları Allah (c.c) yolunda harcasa, bir de Allah'ı çok zikreden biri olsa, Allah'ı zikreden daha üstündür”.
- Kişinin hanesine girecek olan rızkı yükseltir. - Allah-u Teala'nın sevgisini kazandırır. - Saadet ve kurtuluşun yolunu açar. - Bol bol zikir çekmek Allah'ın sevgisini ulaşmak anlamına gelir.
Allah Celle Celaluhu (CC) Türkçe olarak “Onun şanı ne yücedir” anlamına gelir. Allah'ın şanı yücedir ve bizlere sonsuz nimetler sunmuştur. Bu övgüye Allah Teala'nın ihtiyacı yoktur. Ancak Allah Celle Celaluhu demek, her şeyin sahibi olan Rabbimize saygımızı göstermemize yardımcı olur.
Değerli kardeşimiz, (c.c.) : Celle celaluhu: Allah ismi anıldığı zaman, hürmet ve tazim için söylenir, ona mahsustur. "Onun şanı ne yücedir." demektir.
İdarî ve siyasî birlik içindeki halkın yaşadığı topraklar da il/el adıyla bilinir. Orhon ve Yenisey yazıtlarındaki ifadelerde sık sık geçen il/el terimi “bölge, yurt, ülke, memleket, devlet” gibi anlamlara gelir.
Önceyi belirlemesi itibariyle evvel, sonuncuyu tayin etmesi bakımından âhirdir. Zamanın dışında olması itibariyle hem evvel hem de âhirdir. Dünyada lutfunu esirgememesi bakımından evvel, âhirette mağfiretiyle muamele etmesi itibariyle âhirdir.
- Kıyametin küçük alametlerini, din ve inanç hakkında bilgisizliğin yaygınlaşması, içkinin çokça içilmesi, fitne, öldürme ve kargaşanın çoğalması, maddî refahla birlikte kanaatsizlik ve nankörlüğün artması, Allah rızası yerine çıkar ve menfaatlerin ön plana çıkması gibi olayları saymak mümkündür.
Bunlar arasında Deccal fitnesi, güneşin batıdan doğması, Ye'cüc ve Me'cüc fitnesi gibi harikulade olaylar bulunmaktadır.
Peygamber'in gelişi ile kıyamete yakın olan son dilimin başladığı hususunda İslâm bilginleri de görüş belirtmişlerdir. Âhir zamana İslâm'ın M.VII. yüzyılın başlarında yani 610 yılında vahyin başlamasıyla girildiği hususunda bazı hadislerde işaretler vardır (Müslim, Fiten, 132 vd.)
EL-EVVEL: İlk, varlığının başlangıcı olmayan Allah c.c. EL-ÂHİR: Son, varlığının sonu olmayan Allah c.c. EZ-ZÂHİR: Varlığı her şeyde açıkça görülen Allah c.c. Senin güzel isimlerini öğrenip onlara uygun yaşamayı bizlere nasip eyle Allah'ım!
El-Evvel, Allah'ın güzel isimleri olarak tasvir edilen Esmaül Hüsna arasında bulunmaktadır.
Evvel; ilk, Ahir; sondur. Peygamberler içinde evvel kullanılır. “Şeriki yoktur onun, ben bununla emrolundum ve ben Müslümanların evveliyim” (En'âm 6:163). Evvel bu ayette kullanıldığı gibi mecazen; öncü, önde, giden, imam, lider gibi anlamlara da gelmektedir.
Fakirlikten ve zalim şerrinden muhafaza olur. Günde Zikir Sayısı : 117 – Fakir ve zelillikten kurtulmak için okunur. Ya Muizz zikrine devam eden kişi aziz olur.
Ya Azim zikrine sabah namazı sonrasında devam eden kullar huzur ve mutluluk dolar, onlara niyet ettikleri makam ve unvanlar verilir. Eceli gelmemiş hastaya “Ya Azim” diyerek dua edildiğinde, hasta sağlığına kavuşur. Gönülden çekilen El-Azim esması ile kişi korktuğu tüm şeylerden emin olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri