Ya Muğni esmasını zikreden fakirlikten uzaklaşmaktadır. Ya Muğni esması zenginliğin kapılarını açan bir esmadır. Ya Muğni esmasının zikri 100 kere veya 1000 kere yapılmalıdır.
Çeşitli sıkıntılar içinde olan her sabah namazından sonra 2160 kere "Ya Ğaniyy, Ya Muğnî celle celâlühû" zikrine devam ederse, kısa zamanda bütün sıkıntılardan kurtulur.
Sözlükte “zengin olmak, ihtiyacı bulunmayıp müstağni kalmak” anlamındaki gınâ (ganâ') kökünden türemiş bir sıfat olan muğnî “zenginlik verip tatmin eden” demektir. İbnü'l-Esîr, Allah'a nisbet edilen muğnî ismine “dilediği kulu her türlü ihtiyaçtan kurtaran” mânasını vermiştir (en-Nihâye, “ġny” md.).
5 vakit namazdan sonra 1060 kere "Ya Ğaniyy celle celâlühû" zikrine devam eden herkes tarafından sevilir ve kötü huylarından kurtulur. Yâ Ganiyy ism-i şerifini kendisine vird edinen kimse Malı, mülkü, para ve serveti çoğalır. Kısmeti ve şansı açılır.
El-Mugnî - (Zenginlik veren): Dilediği kulu her türlü ihtiyaçtan kurtaran.
İlgili 30 soru bulundu
Ya Muğni esması zenginliğin kapılarını açan bir esmadır. Ya Muğni esmasının zikri 100 kere veya 1000 kere yapılmalıdır. Ya Muğni esmasını zikretmek maddi kapıların açılmasının yanında manevi kapıları da açmaya vesile olmaktadır. Manevi olarak rahatlamaya huzur bulmaya vesile olan bir esmadır.
Beyrût: Dâru'l-Kutubi'l-'İlmî, 1985. Tekin, Ahmet. Çârperdî'nin “el-Muğnî fî 'ilmi'n-nahv Adlı Eseri”.
“Ya Latifu Ya Kerim” esması, “Bismillahi Latif” olarak her gün 9 defa okunduğu takdirde, rızık bollaşır ve bereketli kazançlar elde edilir.
- Allah'ın yarattığı varlıklara muhtaç olmamak, zengin olmak ve ticarette başarılı olabilmek için Allahü Teala'nın bu İsmi Şerifi 1060 kez okunmalıdır.
Esmaü'ş Şifa - Allah'ın İsimleri ile Şifa
Mesela, göz rahatsızlıkları için "Basîr" ve "Nûr", kulak rahatsızlıkları için "Semi", mide, kalp ve akciğerler için de "Rezzâk" ismi ile duâ ederek Allahû Teâlâ'dan şifa istemeliyiz.
Gani, Arapça kökenli Gına sözcüğünden türetilmiştir. Gına, hem zengin olmak hem de kimseye muhtaç olmamak anlamına gelir. 99 isimden biri olan El- Ganiyy ise Allah'ın hiçbir şeye ve hiç kimseye ihtiyaç duymaması, kendiliğinden var olması demektir.
En Nur, doğru yolu gösteren, ışıklandıran ve insana bilmediğini gösteren anlamına gelir. Ya Nur esmasını 99 kere zikretmek, işte başarı ve ticarette helal kazanç getirir.
“Yaymak, genişletmek, uzatmak” anlamındaki bast kökünden sıfat kuruluşunda bir isim olup Allah'a nisbet edildiğinde “rızkı genişleten, lutuf ve keremini esirgemeyen; ruhları bedenlerine yayan” mânalarına gelir.
Bütün kötü huylarından ve davranışlarından kurtulmak isteyen kişiler 100 defa “Ya Gaffar Ya Şekur” zikretmelidir. “Ya Gaffar” denilerek 1281 defa tekrarlanırsa Allah tüm günahları bağışlar ve mağfiret eder. Her gün “Ya Gaffar” zikrine devam eden kişiler insanların zulmünden ve zorbalıklarından kurtulur.
Maddi ve manevi olarak tüm kötülüklerden korunmak için “Ya Hafız” esması 998 kere okunmaya devam edilmektedir. Haftanın ilk gününden itibaren “Ya Hafız Ya Allah” zikri her gün 998 kere yapılmaktadır. İnsanların ve cinlerin şerrinden korunmak için “Ya-Hafız” esması her gün 10 defa tekrarlanmalıdır.
Günde 360 defa okuyanın her duası kabul olur. Günde zikir sayısı : 137 – Kötü hastalıklara düşmemek için okunur.
Zenginlik duasının okunuşu; Allahümme ya Ganiyyü ya Hamidü ya Mübdiü ya Müidü, ya Rahimü ya Vedud. Eğnini bi helalike an haramike ve bi fadlike Ammen sivake. Zenginlik duasının tefsiri ise duanın ilk kısmında Allahu Tealanın esmalarını zikretmek vesilesiyle duada esmalar hürmetine istemek fazileti yer almaktadır.
Allâhümmekfinî bi helâlike an harâmike, veğninî bi fadlike ammen sivâke. Allah'ım! Bana helal rızık nasip et beni haramdan koru!
Lâilâhe illâllâhü rabbü's-semâvâti verabbü'l-'ardı verabbü'l-'arşi'l-kerîm. *"Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır."
Hanbelî mezhebine katkıları olan alimlerden birisi İbn Kudâme'dir. Onun el- Muğnî adlı eseri geniş muhtevası, delillere yer vermesi ve değerlendirmeleriyle ön plana çıkmaktadır.
İbn Hişâm en-Nahvî'nin (ö. 761/1360) Arap gramerine dair eseri. Müellif, nahiv ilminin bütün konularına ayırdığı bu eserine Muġni'l-lebîb ʿan kütübi'l-eʿârîb adını vererek onun, okuyucuları nahiv ilminde ve özellikle cümle tahlillerinde (i'rab) başka kitaplardan müstağni kıldığını ifade etmektedir.
Şerhü'l-muğnî fî ilmi'n-nahv
746/1346) el-Muğnî fî ʿilmi'n-nahv üzerine Muhammed b. Abdürrahim el-Ömerî el-Meylânî tarafından yapılan şerhtir. Hala günümüzde okutulan ve öğrenciler arasında rağbet gören bir kitaptır. Arap gramerine dair kaleme alınmış üç temel eserin sonuncusudur.
ya kafi ya muğni ya fettah ya rezzak 101 Tekrar Zenginlik Esması - YouTube. 101 kere de aşağıdaki duayı okuduktan sonra; “Yâ Kâfi,Yâ Gani,Yâ Muğni,Yâ Fettah,Yâ Rezzâk.” ummadığı derecede mal-mülk sahibi olur.
- İstediğinin maddi ve manevi olarak rızkını vererek genişleten, ruhları veren. Allah'ın her hayrı vermesi, lütuf ve rahmetini kullarına yayan yüce yaratıcı. - Kullarına rızk, neşe ve rahatlık veren.
Er Rezzak, Esma-ül Hüsra'da geçen Allah'ın isimlerinden biridir. Er-Rezzak anlamı bakımından rızka kefil olmak ve onu vermek anlamına gelmektedir. Kur'an'ı Kerim'de Hud suresi içinde yer alan Er- Rezzak ismi hayırlı bir fazilete sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri