Hastalık ve musibet anında Yâ Ganiyy ism-i şerifi (1060) kere okunursa, hastalık ve musibet ortadan kalkar, yerine sağlık ve afiyet alır. 5 vakit namazdan sonra 1060 kere "Ya Ğaniyy celle celâlühû" zikrine devam eden herkes tarafından sevilir ve kötü huylarından kurtulur.
- Allah'ın yarattığı varlıklara muhtaç olmamak, zengin olmak ve ticarette başarılı olabilmek için Allahü Teala'nın bu İsmi Şerifi 1060 kez okunmalıdır.
Gına, hem zengin olmak hem de kimseye muhtaç olmamak anlamına gelir. 99 isimden biri olan El- Ganiyy ise Allah'ın hiçbir şeye ve hiç kimseye ihtiyaç duymaması, kendiliğinden var olması demektir.
Çeşitli sıkıntılar içinde olan her sabah namazından sonra 2160 kere "Ya Ğaniyy, Ya Muğnî celle celâlühû" zikrine devam ederse, kısa zamanda bütün sıkıntılardan kurtulur.
Ya Muğni esması zenginliğin kapılarını açan bir esmadır. Ya Muğni esmasının zikri 100 kere veya 1000 kere yapılmalıdır. Ya Muğni esmasını zikretmek maddi kapıların açılmasının yanında manevi kapıları da açmaya vesile olmaktadır.
İlgili 33 soru bulundu
“Ya Kafi,Ya Gani,Ya Muğni,Ya Fettah,Ya Rezzak” Okuduktan sonra da,ardından aşağıdaki dua 3 kere okunur.
Sözlükte “zengin olmak, ihtiyacı bulunmayıp müstağni kalmak” anlamındaki gınâ (ganâ') kökünden türemiş bir sıfat olan muğnî “zenginlik verip tatmin eden” demektir. İbnü'l-Esîr, Allah'a nisbet edilen muğnî ismine “dilediği kulu her türlü ihtiyaçtan kurtaran” mânasını vermiştir (en-Nihâye, “ġny” md.).
“Ya Gaffar” denilerek 1281 defa tekrarlanırsa Allah tüm günahları bağışlar ve mağfiret eder. Her gün “Ya Gaffar” zikrine devam eden kişiler insanların zulmünden ve zorbalıklarından kurtulur. Allah'tan bağışlanmak isteyen kişilerin Cuma günü 100 defa “Ya Gaffar” esmasını zikretmesi gerekmektedir.
- El-Hasîb ismi düşmanlarından korunmak ve geçim sıkıntısından kurtulmak için ''Ya Hasib Celle Celalühü'' diyerek 80 kere okunmalıdır.
“Ya Latifu Ya Kerim” esması, “Bismillahi Latif” olarak her gün 9 defa okunduğu takdirde, rızık bollaşır ve bereketli kazançlar elde edilir. “Ya Ğaniyyu Ya Muğni” esması namazın ardından 1000 kere okunursa, fakirlik o eve uğramaz. “Ya Atufu Ya Vehhab” esmaları da zengin olmak için okunabilir..
Ganî kelimesi, sözlükte “zengin olmak, ihtiyacı bulunmayıp müstağni kalmak; bir yerde ikamet etmek, hayatiyetini sürdürmek” mânalarındaki gınâ (ganâ') kökünden sıfat olup “zengin, kendi varlığıyla yetinip başkasına muhtaç olmayan, müstağni” anlamına gelir.
El-Hasib; yüce Allah'ın güzel isimlerinden birisidir. Her şeyi kayıt altına alan ve her şeye gücü yeten anlamına gelmektedir.
Ya Celilu Celle Celaluhu şeklinde günde en az 100 kere zikreden kişi kendini daha güçlü ve kuvvetli hissetmeye başlamaktadır. İtibarı artmakta ve psikolojik rahatsızlıklardan kurtulmaya bu zikir faydalı olmaktadır. Ya Celil esması zikrine başlayan ve bunu kendine adet edinen kişi bu zikri bırakmamalıdır.
Bedenlerin ve ruhların gıdasını yaratarak veren ve gücü yeten manasına gelmektedir. - Gıdalandıran, besleyen, bakan ve gözeten, muktedir olan ve her şeyin karşılığını veren, şahit olan Yüce Mevlamızdır.
Ya Azim zikrine sabah namazı sonrasında devam eden kullar huzur ve mutluluk dolar, onlara niyet ettikleri makam ve unvanlar verilir. Eceli gelmemiş hastaya “Ya Azim” diyerek dua edildiğinde, hasta sağlığına kavuşur. Gönülden çekilen El-Azim esması ile kişi korktuğu tüm şeylerden emin olur.
1- GAFÛR İSMİNİN ETİMOLOJİK TAHLİLİ
Gaffâr ismi ise, günahları tek- rar tekrar bağışlayan demektir.”13 Gazzâlî'nin bu ayrımından hareketle şu de- nilebilir: Gâfir, “günahları bağışlayan”; Gaffâr, “kaç defa işlenirse işlensin gü- nahları tekrar tekrar bağışlayan”; Gafûr ise “birçok günahı birçok defa affe- den”dir.
(ﻏﻔﻮﺭ) i. ve sıf. (Ar. ġufrān “affetmek”ten ġafūr) “Çok mağfiret eden, çok şefkat gösteren, bağışlayan, yarlıgayan” anlamında esmâ-i hüsnâdan (Allah'ın en güzel isimlerinden)dır: O tengnâ-yı cezâdan halâs müşkildir / Ger eylemezse şefâat habîb-i Rabb-i gafûr (Yenişehirli Avnî'den).
El Gaffar esmasının Türkçe anlamı mağfireti ve affı çok olan Allahu Teala'nın kullarının hem günahlarını bağışlayıcı hem de günahlarını örten bir yaratıcı olduğu anlamına gelmektedir.
ya kafi ya muğni ya fettah ya rezzak 101 Tekrar Zenginlik Esması - YouTube. 101 kere de aşağıdaki duayı okuduktan sonra; “Yâ Kâfi,Yâ Gani,Yâ Muğni,Yâ Fettah,Yâ Rezzâk.” ummadığı derecede mal-mülk sahibi olur.
“Yaymak, genişletmek, uzatmak” anlamındaki bast kökünden sıfat kuruluşunda bir isim olup Allah'a nisbet edildiğinde “rızkı genişleten, lutuf ve keremini esirgemeyen; ruhları bedenlerine yayan” mânalarına gelir.
El-Mugnî - (Zenginlik veren): Dilediği kulu her türlü ihtiyaçtan kurtaran.
Ganiyy esmasını bir Arabi ayın ilk Cuma günü salâ vaktinde yazıp üzerinde taşıyan ve her gün sabah namazlarından sonra 1060 kez hiç konuşmadan zikreden kimseye Allah hiç ümit etmediği yerlerden rızk ve servet verir.
El-Fettah: Darlık ve sıkıntıdan kurtulmak, maddi manevi hayır için okunur. Sabah ve ikindiden sonra 489 kere okunmalıdır.
Sözlükte “rızık vermek” anlamındaki rezḳ kökünden türeyen rezzâk kelimesi “kesintisiz biçimde çokça rızık veren” demektir. Allah'a nisbet edildiğinde “bedenlerin ve ruhların gıdasını yaratıp veren” mânasına gelir (Râgıb el-İsfahânî, el-Müfredât, “rzḳ” md.; İbnü'l-Esîr, en-Nihâye, “rzḳ” md.).
Yüzdeyse ya-cemil,ya-cemal esmalerı 7 kere birlikte okunur tekrar salavat, Eyüp as duası 7 kere okunup bitirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri