- Her işte başarılı olabilmek ve hastalıkta şifa bulabilmek için 5 vakit namazdan sonra 108 kere ''Ya Hakk Celle Celalühü'' zikrine devam edilmelidir. - Doğruyu ve hakkı bulmak için günde 108 kere zikir olarak okunmalıdır. - Bu ismi vird eden kişiler görevlerini devamlı yapma azmi içerisinde olurlar.
YA HAK ZİKRİ DİNLE 108 DEFA YA HAK : VAR OLAN HAKKI ORTAYA ÇIKARAN GÜNLÜK ZİKİR SAYISI : 108, İMANDA, İBADETTE SABİT OLUP, İMANLI OLMAK İÇİN OKUNUR.
El-Hakk Zikrinin Fazileti ve Faydaları
- Hayırlı işler yapmak için ve başarılı olmak için söylenir. - Zor işlerin kolaylaşması ve fakirlikten kurtulmak için okunur. - Doğruyu ve hak olanı bulmak için zikredilir. - Şeytani yollardan uzak durmak, Allah'ın rızasına kavuşmak için de bu zikir zikredilir.
El hakk isminin Türkçe anlamı hakkın sürekli olarak olduğunu ve hiçbir zaman değişmediğini anlatmaktadır. Hakkın öncesi ya da sonrası yoktur, sürekli vardır ve bu durum el hakk ismi ile ifade edilir. Bu sıfat sadece Allah'a (cc) aittir ve başka hiçbir kimsenin varlığı Allah'ınki (cc) kadar kesin ve sürekli değildir.
El-Hakk İsminin Anlamı Nedir? Allah(c.c)'ın 99 isminden birisi olan El-Hakk esmasının kelime anlamı varlığı kesin olan, varlığı ve kudreti gerçek olandır. El-Hakk ismi şerifi yüce Allah'ın varlığının ve tek yaratan olduğunu belirten bir esmadır.
İlgili 45 soru bulundu
- Her işte başarılı olabilmek ve hastalıkta şifa bulabilmek için 5 vakit namazdan sonra 108 kere ''Ya Hakk Celle Celalühü'' zikrine devam edilmelidir. - Doğruyu ve hakkı bulmak için günde 108 kere zikir olarak okunmalıdır. - Bu ismi vird eden kişiler görevlerini devamlı yapma azmi içerisinde olurlar.
Allah Teâlâ hakkında kullanılan bir saygı ifadesi. “Büyüklük, ululuk, yücelik” mânasındaki celâl ile aynı kökten türeyen ve “büyük ve yüce oldu” anlamına gelen celle fiilinden oluşmuş bir tabirdir. Allah lafzı ve Allah'ın isimlerinden biriyle zikredildiği yerde “azameti yüce ve ulu olan” anlamında bir saygı ifadesidir.
El-Âhir Anlamı Nedir? El-Âhir ismi şerifinin anlamı; Allahu Teala, varlığın devamlı olanı şeklinde tabir edilmektedir. Allah'ın varlığının başlangıcı olmadığı gibi sonu da yoktur. Eşyanın evveli olması açısından Allah 'evvel'dir.
(ﺍﻟﺤﻖّ) zf. (Ar. harf-i târif el- ve ḥaḳḳ ile el-ḥaḳḳ) Doğrusu, gerçekten, hakîkaten: Dünyâlar fetheyleyen ecdâdımız elhak / Âdil idi hıfzeyler idi hakk-ı ibâdı (Mehter Marşı).
- Allah'ın rıza ve hoşnutluğunu sağlar. - Kalpte meydana gelecek olan üzüntü ve düşüncelerin uzaklaşmasına destek verir. - Zikir kalbin pasını silmek ile beraber kalbi tertemiz hale getirir. - Kişinin hanesine girecek olan rızkı yükseltir.
Hak isminin “varlığı zorunlu” anlamıyla Allah, varlığının başlangıcı olmaması itibariyle evvel, “varlığının sonu olmayan, ebedî hayatla diri” mânalarıyla âhir, bâkī, vâris ve hay isimleriyle münasebeti vardır (bk. ESMÂ-i HÜSNÂ).
Her namaz sonrasında 78 kez "Ya Hakim Celle Celaluhü" zikri çekilirse kişinin öğrenme kabiliyetinde artış meydana gelir. " Ya Hakim Celle Celalühü" zikrine 78 kez devam eden kişi ilimde ilerler ve başarı kaydeder.
- Temiz bir şekilde abdestli olarak kıbleye karşı ve tenha bir yerde bu isim 5115 kere zikredilir ve Allah'a dua edilir ise istekleri yerine getirilir ve kolayca çözülür. - Her gün '' Ya Hâlık celle celâlühû'' zikrine 731 kere devam edilir ise o kişi sıkıntılarından kurtularak işlerinde başarılı olur.
4444 gibi belli sayıda zikir çekme uygulamasının dinî bir dayanağı var mıdır? Duaların kabulü için samimiyet önemli olup, belirli sayılarda okunması şart değildir (Mü'min, 40/65; Tirmizî, Deʽavât, 66 [3479]).
El-Vedud esması sevmek ve sevilmek terimlerini içerdiği için, bununla yapılan dualarda aynı niteliğe sahip olmaktadır. Yani bu esma ile dua eden kul hem Allah için herkesi sevmekte hem de toplum tarafından sevilmektedir.
- El-Mücîb ismi günde 55 defa zikredilir ise Allah o kulun dualarını kabul eder. - Gece teheccüd vakti geldiğinde bu ismi ''Ya Mucîp'' diye 68 kere okuyan kişi mucizelere nail olur. - Günde 55 kere bu ismi El-Mücîb Celle Celaluhu'' diye zikreden kişinin arzu ve istekleri yerine gelir.
Ene'l-Hakk (Arapça: أنا الحق ), Arapça "Ben Hakk'ım", "Hak'tan gayrı değilim." demektir.
vuf ıstılahı olarak bedii-felsefi sembol yaratıcılığında yakından kullanımı ile seçilir. Azerbaycan-Türk şiirinde «enel-hak» kavramını en çok savunan şair de Nesimi'dir.
Kerih kelimesinin iğrenç, tiksinç, tiksindirici manalarında kullanılan bir kelime odluğunu söylemek mümkündür. Kerih kelimesinin Arapça kökenli bir kelime olduğu da bilinmektedir. Pis ve çirkin olan bir şeyi ifade etmek için kullanılmakta olan bir kelime olduğu da söylenebilir.
Genellikle El- Evvel esmasıyla birlikte zikredilen El-Ahir, kişinin düşmanlarına karşı zafer elde etmesini sağlar. Namazlardan sonra 33 kez zikredilmesi, kulun hem ilmini hem de maneviyatını arttırır.
- Ez-Zâhir ismini hergün 1106 kere zikredilir ise bütün gizli işlerin esasları ortaya çıkar ve bildirilir. - Kişiler işlerin tüm gizli taraflarını görebilmek için 5 vakit namazdan sonra 1106 kere ''Ya Zahir Celle Celâlühû'' zikrine devam edilmelidir.
“İlk”, varlığın (vücûd) ve dolayısıyla zamanın geriye doğru, “son” ise ileriye doğru uzanmasıdır. Bu kavramlar Allah'a nisbet edildiğinde evvel “varlığının başlangıcı olmayan” yani “ezelî olan”, âhir de “varlığının sonu olmayan” yani “ebedî” mânasına gelir. Esmâ-i hüsnâdan olan bâkī de âhire yakın bir anlam taşır.
Hadislerde ise doksan dokuz isim içinde sayılmakta (İbn Mâce, “Duʿâʾ”, 10; Tirmizî, “Daʿavât”, 82), ayrıca Allah için tâzim ifade eden “azze ve celle” (daima galip ve azamet sahibi olan) cümlesinde ve daha başka kelime kalıplarıyla Allah'ı niteleyen bir kavram olarak geçmektedir (bk.
Es Semi esmasının anlamı kısaca her şeyi duyan ve işiten anlamına gelmektedir. Allah'ın her kulunu duyduğu her şeyi işittiği anlamına gelen bu esma oldukça hayırlı bir esmadır. Es Semi esmasını zikreden her kimse Allah-u Teala ona hayırlı işler ve kısmetler nasip eder.
El Basir esması ile Allahın görmesinden ve bilmesinden hiçbir şeyin saklanamayacağı bildirilmektedir. El Basir esması Allahu Teala'nın tüm evrendeki saklanmış veya gizlenmiş olan her şeyi gören olduğu anlamına gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri