Yumuşak ve yavaş olmak, ahlak güzelliği kazanmak için seher vakitlerinde 88 defa “Ya Halim” zikri yapılmaktadır. Ümidini kaybedip karamsarlığa bürünen kişiler 88 defa “El-Halim” zikretmektedir. Öfkesine yenik düşen kişiler 88 defa “Ya Halim” zikri yaparak sakinleşmektedir.
El Halim esmasını zikretmek kişideki yumuşak huylu olmayı ve şefkat duygusunun açığa çıkmasına vesile olmaktadır. El Halim esması özellikle gergin, öfkeli ve agresif kişilerin okumasında fayda olarak çabuk sinirlenmemeye faydalı olmaktadır. El Halim esmasının ebced değeri 88 olmaktadır.
El-Halim esmasının zikir sayısı ve ebced değeri 88 olarak bilinir. Zikir günü de Cumartesi günü olarak belirlenmiştir. Zikir saati olarak da Zuhal verilir. Sabahları gün daha yeni başlarken, ikindi namazının arkasından fazla vakit geçmeden gece okumalarında da zikir saati kabul edilir.
Ya halim esmasının fazileti, yumuşak olmak ve yavaş olmak, ahlaki güzelliği kazanmak için seher vakitlerinde 88 kere "Ya Halim" zikri gerçekleştirilmelidir. Öfkesini kontrol edemeyen kullar 88 kez "Ya Halim" zikri gerçekleştirirlerse, sakinleşecek ve huzura yaklaşacaklardır.
Suya yada gülsuyuna okunup eve,işyerine,yada araziye serpilirse bereket hasıl olur.herhangi bir araca okunursa,kazadan beladan korunur.Eve serpmekle,her türlü şer ve beladan korunur. Mahkemede hakimin zulüm ve haksızlık yapmasından korkan,mahkemeye giderken (88) defa okursa hakimin haksızlık yapmasından korunur.
İlgili 40 soru bulundu
“Sabırlı ve temkinli, akıllı ve ağır başlı olmak” mânasındaki hilm masdarından sıfat olup “sabırlı ve temkinli olan, acele ve kızgınlıkla muamele etmeyip ileride meydana gelecek gelişmelere fırsat tanıyan” demektir.
Yüce Allah'ın güzel isimlerinden biri. "İnsanın kendisini veya yaratılışında mevcud olan öfke ve kızgınlığı kontrol altına alması ve öfke anında, nefse hâkim olup aşırı gitmemesi" manalarına gelen "hilim" kelimesinden türemiştir.
Evet, Halim ismi Kuran-I Kerim'de geçiyor.
Bunların yanı sıra Allah'ın isimleri arasında olarak zikredilen halim, tek başına kullanılmayıp altı ayette "Bütün günahları bağışlayan" anlamındaki gafur, üç ayette "Hakkıyla bilen" manasındaki alim, bir ayette "Her şeyden müstağni olan, kendi dışındaki her şeyin O'na muhtaç olduğu varlık" anlamındaki gani, bir ayette ...
Mesela; Kerim, Halim, Kadir, gibi kelimeleri insanlara isim olarak vermek caizdir.
“Ya Allah” ism-i şerifini zikreden Allah'a yakınlık meydana getirir. Zikir ne kadar fazla yapılırsa, yakınlık o kadar artar. Zikirden ne kadar gafil olunursa o kadar Allah'tan uzaklaşılmış olur. “Ya Allah” ism-i şerifini zikreden kimsenin kalbine Allah'u Teala'nın heybet ve büyüklüğünü yerleştirir.
El- Mani, Allah'ın hem dünyada hem de ahirette kullarını koruyup gözetmesi, haksızlığa ve fitneye engel olması demektir.
El-Mü'min Esmasının Anlamı: Gönüllere iman ruhu vererek kendisine sığınan kişilere emniyet ve güvenlik veren, Mü'minleri azaplarından ve yarattıklarının hepsini zulmünden emin kılan kullarına huzur ve güven veren.
Ya Azim zikrine sabah namazı sonrasında devam eden kullar huzur ve mutluluk dolar, onlara niyet ettikleri makam ve unvanlar verilir. Eceli gelmemiş hastaya “Ya Azim” diyerek dua edildiğinde, hasta sağlığına kavuşur. Gönülden çekilen El-Azim esması ile kişi korktuğu tüm şeylerden emin olur.
Es- selam ismi şerifi Allah'a(c.c.) nispet edildiğinde ise; her türlü eksiklik, aciz ve kusurdan, yaratılmışlara özgü değişikliklerden ve yok oluştan münezzeh olan, selametin kaynağı olup esenlik veren" anlamına gelmektedir.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Sual: Çocuğa iki isim koymak sünnete muhalif midir? Cevab: Hayır. Resulullah tek isim koymuş olsa bile, Araplarda çok sayıda lakap vardır. Birden fazla isim koymak caizdir.
Her şeyin yaratıcısı olan Allah'ın 99 tane her biri birbirinden güzel olan ismi bulunur. Bu isimlere genel olarak Esma'ül Hüsna denilir.
Dilek ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? Hayır, Dilek ismi Kuran-I Kerim'de geçmiyor.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Leyla, yüzyıllardan bu yana kullanılan bir isimdir. Arapçadan gelen Leyla, "gece" anlamında kullanılmaktadır. İsim, siyah saçlı güzel kadın anlamını da taşımaktadır. Bu isim ile simsiyah gür saçlara sahip bir kadın kastedilir.
Allah (c.c)'un birbirinden güzel 99 isimlerinden biri olan 'Ya Samed' zikri; Hiçbir şeye muhtaç olmayan herkesin muhtaç olduğu anlamını taşımaktadır.
Halim isminin anlamı TDK'da yer alan bilgilere göre şu şekilde: 1. Yumuşak huylu, sert olmayan.
Bütün alemleri aydınlatan, yol gösteren, nurlandıran, açığa çıkaran, sonsuz, sınırsız ve sönmeyen nur sahibi anlamlarına gelir. Buradan da görüldüğü gibi Allah'a özel bir isimdir.
Hafiz, "koruyan, hiçbir şeyin kaybolmaması ve ihmal edilmemesi için gerekli tedbirleri alan" anlamına gelmektedir. El-Hafiz esması ise "kâinatta zerre kadar bir şey bile gözetiminden uzak olmayan ve tabiatı dengede tutan" demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri