El Kebir esması her gün 100 adet Ya Kebir celle celaluhu şeklinde okunduğunda okuyan kişinin saygı, şeref ve değerinin artmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda okuyan kişinin insanlar tarafından sevilmesine vesile olmaktadır.
El Kebir esması Ya Kebiyru Celle Celaluhu şeklinde her gün 100 kere okunduğunda kişinin şeref ve haysiyetinin artmasına vesile olmaktadır. El Kebir esmasının ebced değeri 232 olarak bilinmektedir. El Kebir esması haksızlıklara karşı kurtulmaya vesile olmaktadır.
- “Ya Kebir Celle Celalühü” ismi şerifini okuyan eşler arasındaki muhabbet ve sevgi bağı güçlenir. - Namaz sonrasında okunan “Ya Kebir Celle Celalühü” ile kişi işinde başarılı olur ve çevresi tarafından daha çok sevilir. - Oruçlu olunan vakitlerde okunduğunda, kişinin makam ve rütbesinin artmasına vesile olur.
Kebîr, esmâ-i hüsnâdan biri olarak “zâtının ve sıfatlarının mahiyeti bilinemeyecek kadar ulu” şeklinde tanımlanır. Kur'ân-ı Kerîm'de kiber kavramı on dokuz âyette Allah'ın zâtına veya sıfatlarına nisbet edilmektedir.
Allah'ın en güzel isimleri arasında yer alan el-Kebîr, "Kibriyâ sahibi" demektir. Allahu Teâlâ'nın yüceliğini zâtî ve sübûtî sıfatlarından anladığımız kadarıyla fiilî sıfatlarından da anlarız.
İlgili 29 soru bulundu
KEBİR NE DEMEK, NE ANLAMA GELİR? Türk Dil Kurumu'na göre; Arapça kökenli bir kelime olduğu bilinen "kebir" kelimesi, büyük, ulu, yaşlı, yaşça büyük anlamlarını taşımaktadır. Ayasofya ile birleştiği zaman Büyük Ayasofya Camii anlamına gelir.
El-Kebir ismi şerifi ise; "zatının ve sıfatlarının mahiyeti bilinmeyecek kadar ulu olan" anlamına gelmektedir. Kur'anı Kerim'de kiber kavramı 19 ayette geçer ve Allah'ın zat ve sıfatlarına nispet eder.
Ya Kebir celle celaluhu şeklinde her gün 232 kere zikredildiğinde okuyan kişi haksızlıklara karşı korunmaktadır. Her gün 232 kere Ya Kebir celle celaluhu okuyan eşler arasında sevgi ve saygı bağları kuvvetlenir. Her gün El-Kebir ismini zikreden kişilerin Allah katında maneviyat ve imanı artar.
İnsanlara verilen tüm nimetlerin sahibi Allah'tır ve insanların çabasıyla Allah tarafından verilmektedir. Her gün 90 kere okunan El-Melik esması kötülüklerden korumaktadır. 40 gün süreyle okunan “Ya Melik” ismi şerifi Allah'ın rızasıyla dertlerden kurtulmayı, iyi günler görmeyi sağlamaktadır.
Allah Celle Celaluhu (CC) Türkçe olarak “Onun şanı ne yücedir” anlamına gelir. Allah'ın şanı yücedir ve bizlere sonsuz nimetler sunmuştur. Bu övgüye Allah Teala'nın ihtiyacı yoktur. Ancak Allah Celle Celaluhu demek, her şeyin sahibi olan Rabbimize saygımızı göstermemize yardımcı olur.
Cevşen-i Kebir duâsı 100 bölümden (bâb) oluşur. Her bâbda Allah'ın Esma-ül Hüsna ve sıfatlarıyla tavsif edildiği 10 parça bulunur. Her bâbın sonunda Allah'ın aczden ve şerikten münezzeh olduğunu ifade eden ve cehennem ateşinden Allah'a sığınılan duâ yer alır;”Sen bütün kusurlardan, aczden ve şerikten mukaddessin.
El-Kebir Camii (Arapça: الجامع الكبير, romanize: El-Camiü'l-Kebir; "Ulu Camii"), Cezayir'in başkenti Cezayir'de bulunan bir camidir.
En Nur, doğru yolu gösteren, ışıklandıran ve insana bilmediğini gösteren anlamına gelir. Ya Nur esmasını 99 kere zikretmek, işte başarı ve ticarette helal kazanç getirir.
Günlük namazlardan sonra okunan El Evvel esması, ilim yolunda başarılı olmasını sağlar. Uyumadan önce okunduğu takdirde müminin kalbi şeytanın vesveselerinden uzaklaşıp Allah aşkıyla dolar.
Sözlükte “cömert olmak, iyi, ahlâklı, asil ve değerli olmak” anlamındaki kerem (kerâmet) kökünden sıfat olan kerîm “yaratılıştan cömert olan, insanın şerefiyle bağdaşmayan her türlü şeyden arınmış bulunan” demektir.
“Yaymak, genişletmek, uzatmak” anlamındaki bast kökünden sıfat kuruluşunda bir isim olup Allah'a nisbet edildiğinde “rızkı genişleten, lutuf ve keremini esirgemeyen; ruhları bedenlerine yayan” mânalarına gelir.
El Fettah esması Türkçe anlamı fetheden, açan dilediği her kapıyı açan yaratıcı olan Allah anlamına gelmektedir.
Allah'a şükretmek ve yalnızca Ona sığınmak için sık sık El-Mukaddim ismi zikredilmelidir. Hayrın da şerrin de Allah'tan geldiğini bilen kullar, sabredip her şeye razı olup El Mukaddim zikri, mümin kulların imanını tazeler ve onları kazalardan, belalardan korur.
El-Cebbar Esmasının Anlamı Nedir? Azamet ve kudret sahibi anlamına gelen El-Cebbar, dileğini yapan ve yaptıran demektir. Kırılanları onaran, noksanlıkları tamamlayan, dilediklerini yaptırmak için muktedir olan Allah'tır anlamını taşır. İstediğini zorla yaptırma gücüne sahip olandır.
Maddi ve manevi olarak tüm kötülüklerden korunmak için “Ya Hafız” esması 998 kere okunmaya devam edilmektedir. Haftanın ilk gününden itibaren “Ya Hafız Ya Allah” zikri her gün 998 kere yapılmaktadır. İnsanların ve cinlerin şerrinden korunmak için “Ya-Hafız” esması her gün 10 defa tekrarlanmalıdır.
Dünya ve âhirette ceza veya mükâfat konusu olan her türlü iş ve davranışı ifade eden bir terim. İlâhî emirlere itaatten ayrılıp âsi olan mümin veya kâfir anlamında kelâm ve fıkıh terimi. Kâfir veya günahkâr mümin anlamında bir terim.
1993 yılında Karadeniz Kardeşler A.Ş.'nin kurulmasıyla Kebir, artık tüm Türkiye'nin markası olur. Her geçen gün artan talepler doğrultusunda Kebir, 2000'li yıllarda daha kaliteli ve daha lezzetli ürünler sunabilmek ve Türkiye'nin kahvaltılık ihtiyacını karşılayabilmek için yatırımlarına hız verir.
Sözlükte "büyük ve cüsseli, ulu ve yüce olmak" mânasındaki kiber masdarından türemiş bir sıfat olup "büyük ve gövdeli, ulu ve yüce" demektir.
Allah(c.c)'ın 99 isminden birisi olan El-Hakim esmasının kelime anlamı hikmetin ve hükmün sahibi olandır. El-Hakim ismi şerifi yüce Allah'ın her şeyi bildiğini, her şeyi eksiksiz ve kusursuz yaptığını, hikmetinin sonsuz olduğunu belirten bir esmadır.
Kebir TDK sözlük anlamı şu şekildedir: sıfat,eskimiş Büyük, ulu. Yaşça büyük, yaşlı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri