İnsanlara verilen tüm nimetlerin sahibi Allah'tır ve insanların çabasıyla Allah tarafından verilmektedir. Her gün 90 kere okunan El-Melik esması kötülüklerden korumaktadır. 40 gün süreyle okunan “Ya Melik” ismi şerifi Allah'ın rızasıyla dertlerden kurtulmayı, iyi günler görmeyi sağlamaktadır.
El-Melik maddi ve manevi olarak karşılan tüm zorluklara karşı okunabilecek bir Esma'dır. Her yönden güçlü olmak için okunan bu zikir her şeyin mutlak sahibi Allah (c.c) olduğunu dil ile tasdik etmektir.
“Yâ Melik” ism-i şerifini ile güç ve iktidar sahibi sözü dinlenir olmak için bu ismin zikrine devam etmelidirler. Özellikle Çarşamba günü sabah güneş doğarken, İkindi namazı sonrası ve gece yarısı saatinde 90 kere “Ya Melik celle celalühü” zikrine devam etmelidirler.
Melik, melik "görünen ve görünmeyen alemlerin sahibi" anlamına gelmektedir. Alimler el-melik isminde "görünen ve görünmeyen alemlere, dünya ve ahiret hayatındaki her şeye gerçek anlamda ve hiçbir şartla mukayyet olmayarak hakim ve kadir olup dilediği gibi tasarrufta bulunma" anlamında yoğunlaşmışlardır.
El Fettah esması kapalı işlerin açılmasına vesile olan bir esmadır. El Fettah Allahu Tealanın her kapıyı açan olduğu açamayacağı hiçbir kapı aşamayacağı hiç bir engel olmadığı anlamına gelmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
El-Melik esmasının ebced değeri ve zikir sayısı doksan olarak bilinmektedir. Bu esmanın zikir günü Çarşamba günüdür. Zikir saati ise ikindi namazı sonrası ve yahut sabah güneş doğduğu sıradadır. El- Melik esmasının gece yarısı okunması da zikrin kabulüdür.
Canlı olan, canlılık anlamına gelen El Muhyi esması Allah'ın can veren, dirilten kimse olduğunu ifade etmektedir. Allah kullarına ve dünyada tüm yarattığı canlılara bir yaşam sunan ve sağlık verendir. O ihya edendir.
Malikül Mülk esması Allahın her şeyin sahibi gerçek maliki olduğu anlamına gelmektedir. Malikül Mülk Allahu Tealanın mülkün ebedi ve tek sahibi olduğunu dilediğini var eden dilediğini yok eden dilediğini zengin dilediğini yoksul eden varlığın tek sahibi olduğu anlamına gelmektedir.
Melik ismi Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette geçmektedir ve Melik ismini koymak caizdir. MELİK İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Melik ismini kullanan 6.571 kişi bulunmaktadır.
El-Mukaddim Anlamı Nedir? El-Mukaddim İsmi şerifinin anlamı; Allahu Teala, dilediği şeyi öne alan, herhangi bir kimseyi veya şeyi önde bulundurandır. Allah'ın daveti her daim ve kesintisiz olarak geneldir.
Allah'ın isimlerinden biri olması ile beraber Melik isminin Kur'an'da geçtiğini söylemek mümkün. Aynı şekilde yukarıda verilen anlamları ile doğrudan Kur'an-ı Kerim'de yer alan bir isimdir. Bu doğrultuda tercih edilecek ve kullanılabilecek en anlamlı ve en özel isimler içerisinde gelmektedir.
Sözlükte “mâlik ve sahip olmak, elinin altında bulundurup tek başına tasarruf etmek” mânasındaki mülk (melk, milk) kökünden türemiş bir sıfat olan melik “görünen ve görünmeyen âlemlerin sahibi” demektir.
Melik, melik "görünen ve görünmeyen alemlerin sahibi" anlamına gelmektedir. Alimler el-melik isminde "görünen ve görünmeyen alemlere, dünya ve ahiret hayatındaki her şeye gerçek anlamda ve hiçbir şartla mukayyet olmayarak hakim ve kadir olup dilediği gibi tasarrufta bulunma" anlamında yoğunlaşmışlardır.
Melik; görülen ve görülmeyen bütün âlemlerin, bütün kâinatın tek sahibi ve mutlak surette tek hükümdârı demektir. Kendisine ibâdet edilmeye yegâne lâyık olan O'dur.
1- El-Melik, Allah'ın isimlerinden biridir ve evrendeki her şeyin gerçek sahibi manasına gelir. 2- Melik kelimesi, Azerbaycan, Tacikistan ve Özbekistan gibi Türk devletlerinde de isim olarak kullanılır.
El Alim esması Allahu Tealanın ilminin sınırsız olması anlamına gelmektedir. O Allah ki görünen görünmeyen bilinen bilinmeyen her ilimden haberdardır. Gerçek ilim sahibi Allahtır.
Değerli kardeşimiz, Sünnet olan isim koymaktır. Tek isim de çift isim de sünnettir.
Değerli kardeşimiz, "Muhammed" ismi çocuklara verilebilir. İsmin çocuğa ağır gelmesi diye bir durum yoktur. Ayrıca çocuğa "Muhammed!.." diye seslenildiğinde, salavat getirmek de şart değildir.
Değerli kardeşimiz, Umay, Orhun Yazıtları'nda geçen, çocukları ve hayvan yavrularını koruduğuna inanılan kadın Tanrıça'ya verilen isimdir. Bu açıdan, Umay isminin çocuklara verilmesi uygun değildir.
5 vakit namazdan sonra 212 kere "Mâlikel-Mülk, Ya Zü'l-Celâl-i Ve'l-İkrâm" celle celâlühû ism-i şeriflerini zikreden kimsenin her muradı olur. İstekleri kabul olur. "Mâlikel-Mülk" esmasının zikrine devam eden kimse, maddi derecesine göre fevkalade imtiyazlara nail olur. İşinde ve ticaretinde derecesi artar, yükselir.
El-Melik: Hükümranlık anlamında olup, hükmünü yürütmek, istediği şekilde tasarruf etmek demektir. Hükümdar demektir. El-Malik: Gücü, kuvveti ve bağımsız bir hükümranlık ifade eder. Yeryüzünde olan her şeye sahip olan demektir ve Allah'ın zatına ait bir isimdir.
Yâ Mâlikel mülk Yâ zül celali vel ikram olarak 1100 defa okunması halinde her muradına ve tüm maksadına nail olur.Allahü Tealanın Lûtf-u keremine kavuşur.hiç olmazsa hergün 100 defa okunmaya devam edilmelidir. Malikül Mülk Allah Teâlâ mülkün sâhibi ve hükümdârıdır. Dilediği gibi tasarruf eder.
Aynı şekilde İsim denince bir çok isim kelimesi vardır ancak en güzel isimler olan Allah ın isimlerini kullanırken artık kastedilen belli olduğu için "El Esma-ul Husna" dendiği gibi her isminin de başına elif lam getirilir El(r) Rahman, el(r) Rahim, el Melik, el(s) Samed gibi....
Musa'nın Firavunun yanına giderken korktuğu için “El-Halim” esmasını zikrettiği bilinmektedir. Günlük olarak 88 defa “Ya Halim” zikrine devam eden anne ve babalar evlatlarının halim ve selim olmasını dilemektedirler. Asabiyetin ve sinirli halin son bulması için 88 defa “Ya Halim” zikredilmelidir.
Her gün 256 kez "Ya Nur" ism-i şerifini okumaya devam eden kimse, anlamsız üzüntü ve sıkıntılardan ve kederlerden kurtulur, mutlu ve huzurlu olur. Hasta olan kişi her gün şifa ayetleri ve 256 kere "Ya Nûr celle celâlühû" ism-i şerifi okunursa o hasta Allah'ın izniyle şifa bulup iyileşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri