- Er-Raûf ismi insanların kalbindeki şefkat, merhamet, sevgi duygularının yerleşmesi için “Ya Rauf Celle Celalühü” diyerek toplamda 286 kere okunur. - Er Rauf ismi kişinin sinirlendiği ve öfkelendiği an 10 kere “Ya Rauf Celle Celalühü” ve 10 kere de salavat okuyan kişilerin öfkeleri sakinleşir.
Bu bağlamda maddi ve manevi nimetler elde etmek için, kalbinin sevgi, merhamet, şefkat ile dolması için Rauf ismi zikredilir. Her gün 287 defa "Ya Raûf" ism-i şerifini okuyan kimseyi her gören sever, kalbi ona meyleder. Bütün insanlardan şefkat ve merhamet görür.
Ya Rauf Esmasının Fazileti
Bu bağlamda maddi ve manevi nimetler elde etmek için, kalbinin sevgi, merhamet, şefkat ile dolması için Rauf ismi zikredilir. Her gün 287 defa "Ya Raûf" ism-i şerifini okuyan kimseyi her gören sever, kalbi ona meyleder. Bütün insanlardan şefkat ve merhamet görür.
Sözlükte “şefkat ve merhamet etmek” mânasındaki re'fet kökünden türeyen raûf kelimesi “kalbi dayanamayacak derecede merhametli” demektir. Dil âlimleri re'fetin rahmetten daha güçlü bir şefkat duygusunu ifade ettiğini belirtir.
Er Rauf esması Allahu Teala'nın merhametinin tüm yarattıklarını kuşattığı anlamına gelmektedir. Allahu Teala günahları örterek affetmeyi sever. Allah'ın ilminden hiçbir şey saklanamayacağı gibi kullarının günahlarını bilen ama onları affederek günahlarını yok sayan günahlarını herkesten gizleyen bir yaratıcıdır.
İlgili 25 soru bulundu
- 5 vakit namaz kılındıktan sonra 287 kere “Ya Rauf Celle Celalühü” zikrine devam edilen kişinin kalbi şefkat ile dolar, hareketleri düzelir ve herkes tarafından sevilir. - El Rauf ismi kalbinde şevkat, merhamet içinde insanı olan duyguların yerleşmesi için “Ya Rauf Celle Celalühü” diyerek 286 kere okunur.
Kulları tarafından en fazla sevilmeye layık olan tek varlık Yüce Allah'tır. El-Vedud esması Allah'ın 99 isimlerinden olup güzel sıfatlarındandır. El-Vedud, Allah kendisine itaat eden, kendisini çok seven kullarını da çok seven ve sevilmeye tek layık olandır manasını içerir.
Ya Latif "Ey (kullarına karşı lütufkar olan) Latîf! " anlamına gelmektedir. Türkçe meali "kullarına karşı lütufkar olan, ihsan sahibi, çok merhametli, yaratıklara karşı yumuşak vb." anlamlarına gelmektedir. Latif kelimesi lugatta "nazik ve yumuşak davranan, yumuşaklıkla muamele eden" anlamına gelmektedir.
Esmaü'ş Şifa - Allah'ın İsimleri ile Şifa
Mesela, göz rahatsızlıkları için "Basîr" ve "Nûr", kulak rahatsızlıkları için "Semi", mide, kalp ve akciğerler için de "Rezzâk" ismi ile duâ ederek Allahû Teâlâ'dan şifa istemeliyiz.
1. Esirgeyen, acıyan, çok merhametli. 2. Tanrı adlarından.
El-Hayy esmasının zikrine devam edenin ömrü uzun ve sıhhatli olur. Hasta bir kimseye " El-Hayy" esması 18 defa yahut 324 defa okunursa Allah'ın izniyle hasta şifa bulacaktır. Ya Hayyu Ya Kayyum isimleri birlikte 184 defa zikredildiğinde kişi her muradına Allah'ın izniyle erişir.
Yüzdeyse ya-cemil,ya-cemal esmalerı 7 kere birlikte okunur tekrar salavat, Eyüp as duası 7 kere okunup bitirilir.
(Estağfirullah el azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etûbu ileyh) Ardından 7 defa her birinin başında Euzü besmele çekilerek Fatiha okunabilir. (Şifa niyetine) 422 kere gözler kapalı huşulu bir şekilde YA ŞAFİİ tesbihi çekilinir.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
*Şifa Duası: ”Bismillahi yübrike min külli yesfike ve min şerri hasidin, ve min şerri külli zi ayn.” Duanın Anlamı: Allah'ın adıyla. Allah sana bütün hastalıklardan şifa versin. Hasettiği zaman hasetçilerin ve bütün nazarı değen kimselerin şerrinden korusun.”
Zor bir durumdan kurtulmak isteyenler de 129 defa “Ya Latif” esmasını namazlardan sonra zikir yapmaktadır. Hastalıklara ve güçlüklere karşı dayanıklı olmak için 129 defa zikretmelidir.
Allah'ın kendini mahlukata sevdirmesi ancak lütuf ve ikramda bulunması ile olur. Bu bakımdan Latif ismi, Vedud ismi hesabına hareket ediyor, demektir. "Kerîm" ismi, "İkramı, ihsanı ve bağışı bol olan" “Cömertliği daimî olan.” “Bir karşılık gözetmeden inayetiyle ihsan eden” demektir.
Ya Muin esması anlamı : Kullarına yardım eden, nimet veren. Yardıma muhtaçlara yardım eden.
* Eşler bir yemek üzerine 1001 kere ” Ya Vedûd celle. celâlühû ” okuyup yerlerse aralarındaki sevgi ve aşk. artar. * Pazartesi günü sabah namazından sonra 400 kere ”
İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. Bu ayeti kerime hayırlı bir talip çıkana kadar günde 66 kere okunmalıdır. *Bu duayı her gün sabah namazının ardından 70 defa okuyan kişiler, Cenab-ı Hakk'ın izni keremiyle hayırlı bir eşle evleneceklerdir.
Kalbinin nurlanmasını, iç huzura kavuşmayı amaçlayan kişiler El-Vedud esmasının zikrini her vakit namazından 20 defa çekmelidir. Her gün 270 defa "Ya Vedud Celle Celalühü" tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından, yoksulsa da bu yoksulluktan kurtulur. Ya Vedüd Duası, dilek ve isteklerin gerçekleşmesi için okunur.
Ya Hafız ismini zikreden; korku, telaş, kötülük ve fenalıklardan emin olur ve korunur.
Kişinin bedensel ve ruhsal rahatsızlıklardan ya da manevî sıkıntılardan kurtulması için tıbbi tedavi yöntemlerine başvurması esastır. Bunun yanında kişinin şifa niyetiyle Allah Teâlâ'ya dua etmesi de uygun olur. Bir âyet-i kerîmede Kur'ân'ın müminler için şifa ve rahmet olduğu ifade edilmektedir (el-İsrâ, 17/82).
Sağlık ve Şifa Duası Okunuşu:
Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri