Böyle durumlarda bir dermatoloğa ya da genel cerrahi uzmanını görmek gerekir. Aynı zamanda bu iki bölüm uzman herhangi bir probleme karşı, karşılıklı bir yönlendirme gerçekleştirir. Yapılan yönlendirme ile beraber teşhis ve tanı üzerinden gerekli tedavi yöntemleri ele alınır.
Yağ bezelerinde farklı tedavi metodları vardır. Bu nedenle yağ bezesi sorunu için en uygun tedavi seçeneği doğrudan dermatoloji uzmanınız tarafından belirlenir. Yağ bezeleri her bir hastada farklı düzeyde oluştuğundan tedavi seçenekleri de farklı düzeyde sunulur.
Yağ bezeleri, çoğunlukla zararsız ve iyi huylu tümör sınıfına girdiğinden, tedaviye gerek duyulmayan bir durumdur. Ancak, estetik anlamda kişinin yağ bezesinden rahatsız olması veya bezenin endişe verici boyuta ulaşması gibi durumlarda cerrahi müdahale söz konusu olabilir.
Yağ bezesi tanısı nasıl konulur? Gözle görülebilen yağ bezeleri, hekimler tarafından yalnızca fiziksel muayene ile tespit edilebilir. Yağ kistleri genellikle yuvarlak bir yapıya sahip, ortasında bir nokta bulunan ve etrafı hafif kızarık görünümdedir.
Yağ bezeleri bir kanser türü değildir ve genellikle vücuda herhangi bir zararı da yoktur. Ancak büyüdükçe artan ağır seviyesi nedeniyle cerrahi ile alınması gerekebilir. Yağ bezesi aldırmanın herhangi bir riski yoktur. Yağ bezelerinin nedeni tam olarak bilinmemektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Lipom ameliyatları tarafımızdan lokal anestezi altında yaklaşık 10 dakikalık bir operasyonla alınmaktadır. Hastalar aynı gün işinin başına dönebilir. Estetik olarak onu rahatsız eden kitleden kurtulmuş olur.
İçi yağ dolu olan, küçük çaplara sahip ve tümör benzeri bir görünüm sergileyen yağ bezeleri ağrıya neden olmazlar ancak görünümü açısından rahatsız edebilirler. Özellikle yüz bölgesi gibi vücut alanlarında ortaya çıkması durumunda hastaların yağ bezesi aldırma işlemi yapması gerekiyor.
Yağ bezesi, derinin altında gelişen yağ dokularına ve onların deri üzerinde yarattığı şişkinliğe denir. Yuvarlak veya oval şekilli olurlar. Yağdan oluşan bu bezeler çoğunlukla zararsız oluşumlardır. Yavaş yavaş büyüdükleri için belli bir büyüklüğe gelene kadar fark edilmezler.
Bir liposuction yöntemi olarak uygulanan ameliyatsız yağ bezesi tedavisi, açılan minik bir kesiden yağların emilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Bu kesi işlem sonunda gözle görülmeyecek şekilde kapatılır ve kişiye rahatsızlık vermez. Böylece cilt altında biriken yağlar hızlı ve kolay şekilde vücut dışına alınmış olur.
Yağ bezeleri genellikle kendiliğinden kaybolur, ancak bazen bu süreç uzun olabilir ya da uzman bir hekim müdahalesine ihtiyaç olabilir. Tedavi seçenekleri arasında sıcak kompresler, masaj, ilaçlar veya cerrahi müdahale yer alabilir.
Yağ Bezelerine Hangi Bölüm Bakar? Yağ bezeleri sık yaşanan sağlık sorunlarından biridir. Bu soruna karşı ilgili iki farklı bölüm ve poliklinik ön plana çıkıyor. Bunlardan biri dermatoloji bölümü olması ile beraber Diğeri ise genel cerrahi bölümüdür.
Buradan parça alınır ya da ameliyat sonrası lipomlar patolojiye gönderilir. Buradan elde edilen sonuçlardan da lipomun iyi mi yoksa kötü huylu mu olduğu anlaşılır. Sürece ise bunun cevabından sonra karar verilir. En yaygın yağ bezesi tedavisi yağ bezesi ameliyatıdır.
Yağ ve kan damarlarından oluşan bu yağ bezesi türü genellikle oldukça ağrılıdır. En sık yağ bezesi türü olan bu yapılar beyaz renkli enerji deposu yağ hücrelerini içerir. Yağ ve fibröz bağ dokudan oluşan yağ bezesi türleri fibrolipoma olarak isimlendirilir.
Yağ Bezesi Alındıktan Sonra Tekrar Çıkar mı? Deri altında yağ bezesi cerrahi olarak alındıktan sonra nadiren de olsa yeniden lipoma oluşabilir. Dolayısıyla ikinci bir ameliyat gerekebilir. Bazı durumlarda yağ bezesi kendiliğinden kayboldu şeklinde dönütler alınsa da tekrarlama olasılığı vardır.
Tıp dilinde lipom olarak da adlandırılan yağ bezeleri, vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir. Çoğu zaman küçük yapıda olup iyi huylu tümör olarak da bilinirler.
Bezenin etrafından küçük bir kesi atılır. Atılan bu kesiden deri içine girilir ve yağ hücreleri çıkartılır. Kesi boyutu çok küçük olduğu için kalan yara izi herhangi bir sorun oluşturmaz. Hastanede yatış gerektirmez.
Varis,hemoroid,yağ bezesi,kıl dönmesi,ben…
Yağ bezesi ağrı yapar mı? Genellikle yapmaz fakat bulunduğu yer eklem yerlerine ve sinir uçlarına yakınsa temas edilmesi durumunda ağrıya neden olabilir.
Sirke içerdiği bileşenler sayesinde yağ bezesinin enfeksiyon kapmasını önler. Ayrıca yağ bezesini küçülterek zamanla yok olmasını sağlar. Sirke ile pansuman yöntemini yağ bezesi tamamen yok olana kadar her gün düzenli bir şekilde uygulamanızı tavsiye ederiz.
Yüzdeki yağ bezeleri genelde kendi kendine geçse de büyük ve iltihaplı olması durumunda doktora gitmek gerekir. Evde yağ bezelerine merhem sürerek küçülmesini ve sonrasında da geçmesini sağlayabilirsiniz. Sirke, çay ağacı yağı ya da Hint yağı da bezelerin küçülmesini sağlar.
40-60 yaş arası sık rastlanıyor
Vücudun her yerinde görülebilirlerse de daha çok ense, sırt, kollar, bacaklar ve gövde de ortaya çıkarlar. Yağ bezeleri cilt dışında kas içi, karın içi gibi vücudun çok farklı ve kişinin kendisinin fark edemeyeceği yerlerde de ortaya çıkabilir.
Büyümeleri çok yavaştır. Yağ bezeleri erkeklerde daha sıklıkla görülür. Vücudun her yerinde görülebilirlerse de daha çok ense, sırt, kollar, bacaklar ve gövde de ortaya çıkarlar. Cilt dışında kas içi, karın içi gibi kişinin kendisinin fark edemeyeceği yerlerde de ortaya çıkabilir.
Eğer aşağıda ki şikayetlerden bir ya da birkaçını sık sık yaşıyorsanız Dermatoloji (Cildiye – Deri Hastalıkları) uzmanlarına başvurmalısınız.
Cilt altında biriken yağ bezesi ağrı, sızı gibi şikayetleri yaratmaz. Bu yağ dokusu sadece 5 dakika süren cerrahi müdahale ile çıkarılmaktadır.
Kitle dışında çok önemli şikâyetlere neden olmadığından hastalar tarafından önemsenmez. Bunun sonucu çok büyük boyutlara ulaşabilirler. Bazen bu yağ bezeleri kişilerin bunları sıkması ile veya çeşitli yollarla enfekte olur. Bunun sonucu çok ağrılı ve sert kitlelere dönerler.
Aleo vera jeli kanallardaki tıkaçların açılmasında, kist sebase içindeki sebumun yumuşamasına yardımcı olur. Bu jel düzenli olarak bezenin üzerine sürülür. Ayrıca aleo veranın antibakteriyel özelliğide vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri