Yağcı eğitimi 29 gün teori , 3 gün uygulama olmak üzere toplam 32 ders günü sürmektedir. Teori eğitimi sonrası kursiyerler Köyceğiz gölü kıyısında kurulan, Yangın eğitim ve can kurtarma araçları tesislerine götürülmektedir.
GEMİCİ Eğitimlerimizin süresi toplam 40 gün olup, kurslar sabah ve akşam olmak üzere hafta içi düzenlenmektedir.
Yağcılık eğitimi kurstan kursa bağlı olarak yaklaşık 35–40 gün sürmektedir ve muhakkak devam zorunluluğu vardır. Kurstan sonra yine güvenlik sertifikaları için 3 günlük bir kurs gerekmektedir. Kurstan sonra gerçekleştirilecek sınavdan başarıyla ayrılanlar yağcı olmaya hak kazanırlar.
eleman.net verilerine göre, Gemi Yağcısı 2023 yılında ortalama 25.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gemi Yağcısı , Temmuz 2023 yılında ortalama 25.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 20.460 TL maaş alıyordu.
STCW-Denizde Güvenlik Yenileme Eğitimleri Teorik eğitimi 2 gün ve Uygulama eğitimi 3 gün olmak üzere toplamda 5 gün sürede verilecektir. Kursa kayıt için başvuru evraklı ile birlikte 08/11/2023 tarihi mesai bitimine kadar okul müdürlüğüne şahsen başvuru/kayıt yapmaları gerekmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Gemi Adamı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Gemi Adamı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 28.800 TL civarındadır.
Gemi kaptanı/kaptan olmak için 4 yıl üniversite eğitimi almak gerekir. Üniversite eğitiminin ardından staj yapılmalı ve Gemi Adamları Yeterlilik Sınavı'na girilmelidir. Tüm bunlar ortalama 1-2 yıl sürmektedir.
Programlarını İçerir. Meslek Liselerinin Motor, Makine, Torna-Tesviye, Elektrik, Elektronik Vb. Bölümleri mezunu olanlar, 32 günlük yağcı kursu yerine 15 günlük bu kursa katılarak gemiadamı cüzdanlarını yağcı olarak çıkarabilirler.
Çırak Ne Kadar Maaş Alır? Çırak olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Çırak maaşı 2023 verilerine göre ortalama 12.700 TL civarındadır.
2023 Yılı için işverenlerin çırak (9.Sınıf, 10. Sınıf ve 11. Sınıf) öğrencilerine ödeyecekleri en az tutar 2.552,04 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. İş verenlerimizin 2023 Ocak ayından itibaren Çırak öğrencilerimize en az 2.552,04 TL yatırması gerekmektedir. (9-10-11. Sınıfların alacakları ücrettir.)
Usta Gemici Olmak için Aranan Şartlar :
18 yaşını tamamlamış olup, en az ilköğretim okulu mezunu olan ve aşağıda ki şartlardan birini tamamlayan herkes USTA GEMİCİ olabilir. GEMİCİ Belgesi ile 18 ay deniz hizmetine sahip olmak.
GEMİCİ EĞİTİMİ (TEORİK) - SADECE HAFTAİÇİ - TAM GÜN - Tayfa Kursu Bilgileri. Aşağıdadır. Kurs Ücreti : 1.500, TL.´dir.
Lisans eğitimini tamamlamadan hemen sonra, lise diploması ile de gemilerde de kaptan olabilirsiniz. Bunun için de getirilen bazı sınırlamalar bulunur.
Aynı işveren emrinde veya aynı gemide bir takvim yılı içinde bir veya birkaç iş sözleşmesine dayanarak en az 6 ay çalışmış olan gemiadamı, yıllık ücretli izine hak kazanır. İzin süresi, 6 aydan 1 yıla kadar hizmeti olan gemiadamları için 15 günden ve 1 yıl ve daha fazla hizmeti olanlar için yılda 1 aydan az olamaz.
EĞİTİM ÖNCESİNDE TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANEDEN SAĞLIK KURULU RAPORU ALINMALIDIR. EĞİTİM, 20 GÜN TEORİK, 5 GÜN UYGULAMALI OLACAK ŞEKİLDE TOPLAM 25 GÜNDÜR. EĞİTİM SÜRESİNCE 2 GÜN DENİZDE TEKNE ÜZERİNDE UYGULAMA EĞİTİMİ YAPILIR. EĞİTİM TAMAMLANDIKTAN SONRA 15 METRE ÜZERİ BİR TİCARİ TEKNE İLE 3 AY DENİZ STAJI ŞARTI VARDIR.
Yüzme bilmek şart değil. Özellikle ticari gemiler çok büyük. Eğitimde öğrendiğim kadarıyla bir geminin batması son teknoloji ile hayli zor. Gemi adamının can güvenliği için önlemler alınmış.
C.
Aday çırak ve çıraklar, mesleğin özelliğine göre haftada 8 saatten az olmamak üzere teorik eğitim görürler. Teorik eğitim, pazar günleri dışında haftada bir gün ve çalışma saatleri içinde yapılır.
2023-2024 Yılı Eğitim Öğretim Dönemi 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Staj Başvuruları Kurumumuza Mesleki Eğitim Staj (haftada 3 gün) müracaatları 1 Temmuz-15 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Mesleki Eğitim başvuru sonuçları Eylül ayının ilk haftası www.mta.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır.
Temmuz 2023 ayı itibariyle 9., 10., 11. sınıflar ile 12. sınıf öğrencilerimize işverenleri tarafından yatırılacak maaşları şu şekildedir: 9., 10., 11. sınıf öğrencilerimiz için 3420 TL, 12. sınıf öğrencilerimiz için 5710 TL her ay işverenleri tarafından yatırılacak olan tutarlardır.
Akıl ve ruh sağlığı bozuklukları, sinir sistemi bozuklukları, kan hastalıkları (AIDS), iskelet sistemi bozuklukları, eksik uzuvlar, uzun süreli bulaşıcı hastalıklar, duyu organlardan denizde çalışmaya engel olabilecek sorunlar gemi adamı sağlık raporu almaya engel olan durumlar arasında yer alır.
Yağcılık, gemilerde Makine Dairesinde makine vardiya zabitiyle beraber vardiya tutan makinanın işletim, bakım ve tutumunda vardiya süresince ona yardımcı olan makine sınıfı tayfa yeterliğidir. Kursa kimler Katılabilir?
YAĞCI: Çalışılan geminin özelliğine göre değişse de, Yağcının genel olarak makine dairesinde bulunan sistemlerin bakımını, tutumunu, onarımını yapmak ve makine dairesinde vardiya tutmak gibi görevleri vardır.
Kaptan Ne Kadar Maaş Alır? Kaptan olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Kaptan maaşı 2023 verilerine göre ortalama 65.300 TL civarındadır.
Denizcilik sınavına 30 yaş sınırı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri