Bulutlardan sıvı olarak düşen çapı 0.5 mm den büyük su damlacıklarına yağmur denir.
Maddenin Sıvı Hali
- Bulundukları kabın şekillerine alırlar. - Zeytinyağı, su, süt ve benzin gibi maddeler sıvıdır.
Yağış, hava kütlelerinin soğuk bir hava tabakası ile karşılaşarak, soğuk bir yerden geçerek ya da yükselerek soğuması sonucunda içerisindeki su buharının yoğuşarak sıvı veya katı halde yeryüzüne inmesi olayıdır.
Akışkan değillerdir. 》 Tanecikleri sadece titreşim hareketi yapar.
Yağmur oluşumu, suyun buharlaşarak gökyüzüne doğru yoğunlaşması ile meydana gelmektedir. Gökyüzünde yoğuşan su buharı bir araya gelerek su damlacıklarını oluşturmaktadır. Su damlacıkları yoğuşmanın etkisi ile bir araya gelir ve yağmuru oluşturur.
İlgili 38 soru bulundu
Yağmur suyu yeryüzünden yükselen buharın bulutlarda toplanarak su damlacıkları halinde yeryüzüne inmesidir. Yağmur suları içmek güvenlimi çokça sorulan sorulardandır. Yağmur suyu damlacıkların oluştuğu bölgenin yeryüzü ve hava kirliliğine göre değişmektedir.
Güneş plazma, yağmur damlaları ise sıvıdır. Ancak gökkuşağını oluşturan ışık yansımaları hiçbir "madde" tanımlamasına girmez. Bundan doalyı madde değillerdir.
Öncelikle sıvı madde nedir bunların öğrenirim. Sıvı madde: Kolonya, süt, benzin, zeytinyağı, mazot ve meyve suyu gibi maddelere sıvı madde denir.
Akışkanlar, gazlar ve sıvılar içerisinde de sınıflandırılmışlardır. Sıvılar serbest yüzey formundadır (yani, yüzey bulunduğu kap tarafından şekillendirilmemiştir), gazlar ise değildir, tüm hacmi kaplar. Katılar ve akışkanlar arasındaki fark, bazen çok açık değildir.
Bulutlar, içlerindeki gaz hâlindeki su moleküllerinin hava soğudukça havada asılı hâlde bulunan küçük katı parçacıkların üzerinde yoğunlaşmasıyla oluşur.
Benzer şekilde şeker, yağmur suyu, külçe altın, termometrelerde kullanılan sıvılardan biri olan cıva saf maddedir.
Yağmur, suyun sıvı hâline örnektir.
➪Evet Yağmur Bir Madde'dir. ➪ Madde uzayda yer kaplayan ve belli bir hacmi olan, duyu organlarımız ile algılayabildiğimiz tenecikli yapılardır. ... Bu verdiklerin arasında kar, tuz, silgi, rüzgar, yağmur, bulut bunlar maddedir. Rüzgarı bir hava olarak düşünürsek, kapalı kapta hacmi olduğunu hatırlarız bu yüzden madde.
Hava; Dünya'yı çevreleyen, çoğunluğu azot ve oksijenden oluşmuş, renksiz ve kokusuz gaz kütlesi.
- Sıvı maddeler katı maddelere göre daha düzensizdir. - Sıvıların tanecikleri yer değiştirebilir. - Sıvıların tanecikleri birbirine temas halindedir. - Su, süt, zeytinyağı vb. gibi maddeler sıvı maddelere örnektir.
Esasen temiz yağmur suları da asidiktir. Çünkü havadaki su buharı (H2O) ve karbondioksit (CO2) tepkimeye girerek bir zayıf asit olan karbonik asidi (H2CO3) oluşturur. Temiz yağmur sularının pH'ı 5,7 ile 7,0 arasındayken asit yağmurlarının pH'ıysa 5,7'den daha düşüktür.
Cam bir amorf katıdır. Bu haliyle de yer yer davranış olarak sıvı halde bir maddeye benzer. Sıvı maddelerin genel özelliklerinden olan viskozite, camda da bulunan bir niteliktir. Diğer bir deyişle cam akışkan bir maddedir ancak akış süresi o kadar uzundur ki bu akışı bir insan gözleyemez, yaşam süresi yetmez.
Ancak ketçap viskoz bir sıvı olduğu için aşağı doğru aktığı sırada duvarlara sürtünüyor ve bu sürtünme kuvveti de yayın itiş gücüne karşı bir direnç oluşturuyor. Normalde şişenin dolu olması, bu iki kuvvetin hassas biçimde dengelenmesini sağlıyor.
Gazlar aynı şekilde sıvı maddeler gibi akışkan bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda en az sıvılar kadar akışkan olarak ön plana çıkar. Yani hem sıvılar hem de gazlar akışkan madde olarak aynı yönde hareketine devam eder.
Su, çay, yağ maddeleri sıvı halde bulunur. Sıvı Maddelerin Özelliklerini Şu şekilde sıralayabiliriz: * Akışkan halde bulunurlar.
Parfüm sıvıdır. Şişede de sıvı çıkıncada da sıvıdır.Parfümü elinize sıkın kolonya gibi olduğunu görürsünüz ve kokusu yayılır.Deodorant ise şişede sıvı ama çıkınca gazdır.
Buz suyun katı hâlidir. Çeşmeden akan su, dereler, göller ve denizler suyun sıvı hâline örnektir. Kaynamakta olan çaydanlıktaki sudan çıkan su buharı ise suyun gaz hâlidir.
İsveç'teki Stokholm Üniversitesi'nden araştırmacılar Antarktika da dahil, yeryüzünün hemen her yerindeki yağmur sularında kimyasal maddelere rastlandığını ortaya çıkardı. Çalışma, dünyanın hiçbir yerinde yağmur suyunun içmek için güvenli olmadığı sonucuna ulaştı.
Gökkuşağı Şeklinin Oluşumu: Işık, su damlacıklarından yansıyarak ve kırılarak belirli bir açıyla gözümüze ulaşır. Bu nedenle, gökkuşağı, su damlacıklarının yoğun olduğu bir bölgede yay şeklinde belirir.
Atmosferdeki su buharı toz parçacıkları üzerine yoğunlaşarak yağmur damlalarını oluşturur. Atmosferdeki su buharı toz parçacıkları üzerine yoğunlaşarak yağmur damlalarını oluşturur. Damlalar büyüdükçe suyun yüzey gerilimi nedeniyle küresel bir şekil almaya başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri