Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dolgu yapılan diş tekrar çürür mü?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dolgu yapılan diş tekrar çürür mü?

Dişlere uygulanan dolgu tedavisi ile amaçlanan dişin ağızda kalması ve görevini yerine getirmeye devam etmesidir.Dolgunun yapılmış olması bir dişin tekrar çürümeyeceği anlamına gelmez. Gerekli ağız hijyeni sağlanmaz ise dişler tekrar çürüyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: estdent.com.tr

Dolgu yapılan diş Çürürse ne olur?

Dolgulu diş çürürse ne olur sorusunda cevap ise eğer dolgulu diş çürür ise diş çekilmesi meydana gelir bunun sonucunda da kanal tedavisi uygulanması gerekir. Mevcut dişlere zarar gösteren ve bozulmaya sebep olan bir problem olmadığı taktirde dolgunun yenilenmesi gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drozlemozcan.com

Eski dolgulu diş çürür mü?

Diş çürümesi: Dolgulu dişler de çürüyebilir. Çürük, dişin sinirlerine zarar verir ve ağrıya neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uniqdent.com

Dolgu yapılan diş kaç yıl dayanır?

Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Dolgu altından diş çürür mü?

Ayrıca amalgam diye adlandırılan gümüş dolgular hala en sağlam dolgu olmasına rağmen dişe mekanik olarak tutundukları için dolgu ile diş arasından bakteri sızıntısı olabilir, dolgunun altında kolayca yeni çürük oluşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: doktortakvimi.com

Dolgu yapılan diş tekrar çürür mü?

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dolgunun altında çürük kalırsa ne olur?

Bazı durumlarda dolguda oluşan çatlaklar ve kırıklar sızıntıya neden olarak dolgunun altında çürük oluşmasına sebep olur. Dolguların altında oluşan çürükler çoğu zaman belirti vermeden ilerler ve dişte büyük madde kayıplarına ve komplike tedaviler gerektiren durumlara neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaannejat.com

Dolgu sökülüp tekrar yapılır mı?

Hatalı dolgu işlemlerinde diş hekimleri farklı müdahaleler gerçekleştirebilir. Bunlardan ilki dolgunun sökülerek tekrar yapılmasıdır. Dolguyu yapan diş hekimine tekrar başvurulduğunda hatalı dolgunun yerine yenisi yapılabilir. Problem daha da büyürse ve diş kaybı söz konusu olursa kanal tedavisi de yapmak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbuldentalcenter.com

Eski dolgulu diş neden ağrır?

Genel itibari ile eski dolgulu dişin ağrıması artık dolgunun vaktinin dolmasından kaynaklanır. Özellikle dolgunun erimesi, kırılması ve dişin hava almasından dolayı gerçekleşir. Çürük iyi temizlenmediyse yine içeride çürüğün ilerlemesinden dolayı da ağrı meydana gelebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetekerdisklinigi.com

Dolgu yenileme acıtır mı?

Steril ve klinik bir ortamda hazırlanıp hastaya uygulanan diş dolgusu tedavisinde hastalar herhangi bir ağrı veya sızı hissetmezler. Özellikle diş çürüklerine uygulanan diş dolguları sayesinde dişler eski güzel beyaz haline geri dönerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esdent.com.tr

En sağlıklı diş dolgusu hangisi?

Hem estetik hem de sağlık olarak seramik ve kompozit dolgular daha üstündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Eski dolgu ağrı yapar mı?

Eskiden dolgu yapılan diş neden ağrır? Bu durum çeşitli nedenlerden dolayı kaynaklanmaktadır. Çoğu zaman yapılan dolgunun vaktinin dolmasından kaynaklı bu ağrılar meydana gelebilir. Yani dolgunun kırılması, erimesi ve dişin hava alması sebeplerinden ötürü ağrı gelişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sevilborbay.com

Dolgu hangi durumlarda yenilenir?

Diş Dolgularının Değiştirilme Koşulları

Bu cevaptan yola çıkarak, eğer diş dolgusu ile dişin arasında boşluk ya da boşluklar var ise, diş dolgusunun alt kısmında başka bir çürük bulunmakta ise ya da diş ile dolgunun net bir şekilde uyuşmadığı durumlarda, diş dolguları değiştirilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haliluyardisklinigi.com

Dolgu çürümeyi durdurur mu?

Dolgu dişlerin çürümesine engel olmayan, durduran bir tedavidir. Yeni çürüklerin oluşmasının önüne geçmek için, dişlere düzenli bakım yapmak önem taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rustudaglaroglu.com

Diş dolgusunun içi çürür mü?

Dişe uygulanmış dolgu maddesinin eskimesinin birçok nedeni olabilmektedir. Bu sebeplerden bazıları diş minesi altında oluşan diş içi çürüme, uygulanan dolguda kırık ve çatlakların oluşması olarak belirlenebilir. Bu durumlara ek olarak dolgu maddesi kullanım süresi olan bir tıbbi üründür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elacabuk.com

Dolgulu diş fırçalanır mı?

Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dtseydakizilirmak.com

Dolgunun altı neden çürür?

Çatlakların arasına mikro sızıntı olacağı için dişin alttan çürümesine sebep olabilir. Dişte kırık var ise bu durumda hasta rahatsız olduğu için dolgu değiştirilebilir. Ayrıca amalgam dolgu varlığında kişinin hiçbir şikayeti bulunmuyor ve hekim de gerek görmüyorsa dolgunun yenilenmesine gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Hangi çürüklere dolgu yapılmaz?

Hangi çürüklere dolgu yapılmaz? Teorik olarak bakarsak hemen her diş çürüğüne dolgu yapılabilir. Dolgu tipinin seçiminde ise çürüğün büyüklüğü belirleyici özelliğe sahiptir. Şayet çürük derinlere ulaşmış ve sinirlerde tahribat yapmış ise köklere kadar gelmiş ise önce çürük temizlenip kanal tedavisi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haliluyardisklinigi.com

Dolgu ücreti ne kadar?

Gümüş amalgam diş dolgu fiyatları 400 TL ile 450 TL, Kompozit reçine diş dolgu fiyatları 500 TL ile 600 TL arasında iken, porselen diş dolgusu fiyatları ise 1000 TL ile 1200 TL arasındadır. Fiyatlar bilgilendirme niteliğinde olup, kişiye ve tedaviye göre değişebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: periodent.net

Dolgu yaptığım dişim ağrıyor ne yapmalıyım?

Dolgu sebebiyle ağrı oluştuğu zaman en kısa sürede bir diş hekimine gidilmelidir. Çünkü ağrının sebebi dişte daha büyük problemlere yol açabilir. Aynı zamanda dolguda oluşan boşluk veya hijyen kaynaklı bir problem o bölgede şiddetli ağrılara yol açabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Dolgulu dişin sızlaması normal mi?

Dolgu sonrasında soğuk sıcak hassasiyeti ilk bir kaç hafta çok doğaldır. Çürük ve yapılan dolgu ne kadar derinse hassasiyet süresi de o kadar uzun olur. Hassasiyet dolgu altına yerleştirilen ilaçlar sayesinde her geçen gün kendi kendine azalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentvista.com

Dolgu yapılan diş 3 ay sonra neden ağrır?

Dolgu sonrası diş ağrısı genel olarak hassasiyet nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Tedavi yapılan diş; tatlı yiyeceklere, havaya, basınca, sıcağa ve soğuğa karşı duyarlıysa bu tetikleyicilerin diş ağrınızı tetiklemesinden kaçınmak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: periodent.net

Beyaz dolgu mu iyi siyah dolgu mu?

Beyaz dolgular iyi yapıldığında en az siyah dolgular kadar uzun ömürlü ve sağlamdır. Ancak beyaz dolguların uygulaması çok daha özen ve dikkat ister. Yeterli özen gösterilmediğinde kısa sürede olumsuz sonuçlar doğurabilir. Fakat doğru uygulanmış bir beyaz dolgu uzun yıllar ağız içerisinde kalabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nisbetiyedent.com

Dişin içten çürümesi nasıl anlaşılır?

Dişe bakıldığında kahverengi veya siyah renklenmeler bulunuyorsa çürük varlığından şüphe edilir. Ardından hekim dişi muayene eder. Dişte siyah veya kahverengi renklenme olmasa bile diş içten çürümüş olabilir. Bu durumun varlığını belirlemek için ağzın genel bir röntgeni çekilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicinehospital.com.tr

Dolgu tamamen ne zaman erir?

Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin kalıcılığı ortalama 8-12 ay kadardır. Bu süre enjeksiyon yapılan bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drmustafakaratas.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT