İsmin Rengi: Yeşil renkle parasal şansı ve güveni sembolize eder. Bu rengin enerjisine sahip insanlar başkalarını önemseyen ve kalıcı arkadaşlar edinen kişilerdir.
Gökten damlalar şeklinde düşen su olarak bilinen bu isim çok beğenilir. Yeryüzüne düşen yağışlar da Yağmur olarak adlandırılmaktadır. Diğer bir anlamı ile yağmur, bereket ve bolluk olarak da bilinir. Yağmur genellikle gerçek anlamında ve ya yan anlamında da kullanılabilir.
Yağmur kelimesi köken itibariyle Türkçe bir kelimedir.
Coğrafya biliminde havadaki su buharının yoğunlaştıktan sonra gerek sıvı, gerek katı olarak yeryüzüne düşmesi olayına yağış adı verilmektedir. 1 Çiy, kırağı, kırç, kar, dolu ve yağmur başlıca yağış türlerine Türkçede verilen isimlerdir.
Türkiyede kaç tane yağmur var? Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 142.184 tane Yağmur ismini kullanan insan bulunuyor.
İlgili 24 soru bulundu
Buna göre çocuklara Yağmur, Toprak, Doğa, Nehir, Irmak vs. gibi isimleri koymakta herhangi bir sakınca olmadığı anlaşılmaktadır.
Yağmur ismi İslam dinine uygun bir isimdir ve konulmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Yağmur İsminin Kökeni Nedir?
Yağmur bir doğa olayıdır. Mevsiminde dengeli yağan yağmur, doğayı bereketlendirir ve bu bereket, insanları mutlu kılar.
Yağmur ismi çok bilinen bir isim olduğu için anlamı merak edilmektedir. Genellikle kız çocuklarına verilen bu isim bazı kişiler tarafından erkek çocuklar için de tercih edilmektedir.
Eski Türkçe yaġmur “yağmur” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe yaġ- fiilinden Eski Türkçe +mUr ekiyle türetilmiştir. Daha fazla bilgi için yağ- maddesine bakınız. Fiilden etkin fiil adı yapan arkaik +mIr eki yağmur, kömür, yumur ve belki çamur sözcüklerinde görülür.
Dilimizde bulunan bazı kelimeler hem bir durumu ya da eylemi ifade eder hem de özel isim olarak kullanılır. Bu isimlerden biri ise Yağmurdur.
Araştırmalarımız sonucunda Damla isminin Kuran-ı Kerim'in ayet ve surelerinde yer almadığını öğrendik. Kuran'da geçmese de anlamının pozitif ibareler taşıması sebebiyle İslam dininde kullanımı uygun kabul edilmiştir.
Lokal yağış, bölgesel yağış olarak da isimlendirilir. Belirli bir yerle sınırlı veya en basit ifadeyle parçalı parçalı bulutların belirli ilçelere, hatta mahallelere bıraktığı yağıştır.
Günümüzde sıklıkla kullanılan Yağız ismi, esmer olan, yiğit kişi ya da doru olan kişi anlamlarına gelmektedir. Erkek ismi olarak kullanılması ile yiğit anlamı kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu isim güzel ve bakımlı olan kişi anlamına da gelmektedir.
Azra ismi Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Arapça bir kelime olmasına rağmen ise Kur'an'da geçmeyen isimler arasında yer almaktadır.
Damla Türkçe kökenli bir isim olarak öne çıkıyor. Çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmış olan bu isim, kız çocuklarına uyum sağlayan ve beğeni toplayan adlar arasında yer almaktadır. Türkçe anlamı ise 'yuvarlak içinde, çok küçük miktarda su vb. sıvı' şeklinde yer almaktadır.
Bu isimler Yaşar, Ayhan, Dursun, İsmet, Muzaffer, Ümit, Özgür, İlhan, Hikmet, Yüksel, Özcan, Fikret, Cihan, Şerif, Deniz, Servet, Yücel, Sefa, Hidayet, Sezer, Olcay, Saffet, Güngör, Durdu, Günay, Ömür, İlkay, Kamuran, Kudret, Satı, Şenel, Elvan, Seyhan, Zülfü, Muhterem ve Güner olarak sıralanıyor.
Güneş ismi Kuran'da geçmez.
Arapça bir sözcük olan Sena, genellikle kız çocuklarına isim olarak verilir. Ancak nadiren de olsa erkek çocuklarında kullanıldığı bilinmektedir. Sıklıkla kullanılan Sena isminin anlamı oldukça çeşitlidir.
Tereddütlü kişiliği temsil eder. Aynı zamanda kibrin ve alaycılığın sembolüdür.
Demek, hayvanâtı halk eden ve rızıklarını taahhüd eden bir Hâlık-ı Rahîmin hikmetiyle imdada gönderiliyor. Hattâ, yağmura “rahmet” deniliyor. Çünkü, çok âsâr-ı rahmet ve faydaları tazammun ettiğinden, güyâ yağmur şeklinde rahmet tecessüm etmiş, takattur etmiş, katre katre geliyor.
Her şeyden önce, suyun hayatın devamı için gerekliliği göz önünde bulunursa, yağmurun yağması Allah'ın yeryüzündeki canlılara rahmet ettiğinin en büyük işaretidir ve her bir damla yağmur adeta rahmetin cisimleşmiş halidir.
Tuana isminin kökeni Farsçadan gelir ve en güzel isimlerinden biridir. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında bu isim 'Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası' şeklinde geçmektedir.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
İlk önce su ve suyun kaynakları aldığı güneş ısısından ötürü buharlaşır. Oluşmuş olan su buharı, gökyüzüne yükselip yoğunlaşma durumuna gelir. Bu durumdan sonra su damlacıkları meydana gelir. Bu su damlacıklarının bir araya gelmesiyle yağmurlar meydana gelirler ve yeryüzüne düşerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri