Yağmur suyunun üzerine (70) defa Fâtiha, (70) defa Âyetü'l-kürsî, (70) defa İhlas, (70'er) defa da Mu'avvizeteyn'i (Felâk ve Nâs sûrelerini) okunup; arka arkaya yedi (7) gün, sabahları içerse hastalıklardan şifa bulunabilir.
YAĞMUR DUASI 1:
Allahümme eskına'l-ğayse ve la tec'alna mine'l-kanitin. Allahümme inne bi'l-biladi vel'ibadi ve'l-halkı mine'l-levai ve'd-danki ma la neşku illa ileyke.
Yağmur yağarken 100 defa Kadir suresini okuyan kişilerin istekleri kabul edilmektedir. Yağmur yağarken okunan dualardan birisi ise Tekvir suresidir. Tekvir suresi yağmur yağdığı zaman okunursa tüm dilekler kabul olur. Yağmur yağarken okunan Tekvir suresi ile Allah o kişinin ne muradı varsa onun için nasip etmektedir.
Nisan yağmuru biriktirme geleneği azalsa da, özellikle kırsal bölgelerde çeşitli şekillerde yaşatılıyor. Nisan yağmurunun şifasına inananlar yağmur yağarken leğen ve geniş ağızlı kapları açık alana bırakarak içine yağmur suyu dolmasını sağlıyorlar.
Inna nestağfirüke inneke künte ğaffaren fe erseles-semae aleyna midraran." YAĞMUR YAĞARKEN OKUNACAK DUA NE? Alimler, Kevser Suresinin yağmur yağarken 3 sefer okunmasın halinde, dileklerin kabul olacağını belirtirler. Kadir Suresi; Yağmur yağarken 100 defa Kadir Suresi okuyanın bütün dilekleri kabul olur."
İlgili 30 soru bulundu
Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- yağmuru sever, onu ashâbına müjdeler ve Allah Teâlâ'nın nimetinin bereketleri değsin diye mübârek vücûdundan bazı yerleri açardı. "Bizler, Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- ile birlikte iken, üzerimize yağmur yağdı.
Surenin çok fazla sırrı ihtiva ettiği, alimlerce belirtilmiştir. Alimler, Kevser Suresinin yağmur yağarken 3 sefer okunmasın halinde, dileklerin kabul olacağını belirtirler.
Rumi takvime göre Nisan ayında yağan yağmurlara verilen isimdir. Şifa ve bereket kaynağı olarak belirtilen Nisan yağmurları, Mayıs ayına kadar toplanır. Nisan yağmuru , 13 Nisan'da başlayıp 12 Mayıs'a kadar devam eder.
Yağmur suyu arıtıldıktan, kaynatıldıktan veya belli bir süre bekletildikten sonra içilebilir.
Nisan yağmuru, İslam Peygamberi Hz. Muhammed tarafından bereket ve ölüm hariç her derde deva olduğu bildirilmiş ve içerisine okunacak dualar ile beraber 7 gün aç karnına içilmesi tavsiye edilmiştir.
📌 Allah Resulü'nün bu duasının ardından gökte hiçbir yağmur belirtisi yokken birden bulutlar göründü. Sonrasında yağmur yağmaya başladı. Peygamber Efendimiz bu sefer, "Allah'ım! Bu yağmuru bardaktan boşanırcasına yağdır ve hakkımızda hayırlı kıl." (Buharî, 1:179) diye duâ etti.
Duanın zamanı için yapılan tavsiyelerden biri yağmurun yağdığı zamandır. Ayet ve rivayetler bunun genel nedeninin, yağmurun Allah'ın rahmetinin göstergesi olduğunu söylemekteler. Allah'ın rahmeti şu anda açıldığına göre duanın isticabetine daha fazla ümit bağlanılabilir.
Şimşek çakarken okunacak dua
İbn Ömer (r.a.) anlatıyor: Resûlullâh (s.a.v.) gök gürleyip, şimşek çakınca şu duâyı okurdu: Allâhümme lâ-taktülnâ bi-gadabike velâ-tühlikünâ bi-azâbike ve'âfinâ kable zâlik.
Yağmur duası sünnettir. Hem Peygamberimiz hem de onun Raşid halîfeleri yağmur duasında bulunmuşlardır. Yağmur duasının peşi peşine üç gün ve yerleşim bölgesi dışında olması müstehaptır.
Yağmur duasında, ezân okunmaz, kâmet getirilmez, zevâid tekbirleri alınmaz. Namazdan sonra hutbe okunur. Hutbe bitince imam insanlara arkasını döner, hep beraber kıbleye yönelerek dua ve istiğfar ederek yağmur talep ederler (Kâsânî, Bedâi', 1/282-284).
Sorumuzun cevabı: Yağmura "Rahmet" denmesinin bir çok nedeni vardır. Gelin beraber inceleyelim :) Yağmur berekettir, toprağa can verir ve bu yüzden ona rahmet denir.
Yağmur suyunda B12 vitaminin olduğunu biliyor.
Çalışma, dünyanın hiçbir yerinde yağmur suyunun içmek için güvenli olmadığı sonucuna ulaştı. Kimyasal içeren, perflorlu ve poliflorlu alkil maddelerden (PFAS) 4 bin 700'ünü listeleyen araştırmacılar, insan yapımı kimyasallardan oluşan bu maddelerin insan vücudunda ve çevrede zamanla biriktiğini ifade etti.
Yağmur suyu, parazitler, bakteriler, virüsler içerebilir ve hastalık salgınlarına neden olabilir. Özellikle çok kirli alanlara düşen, hayvan dışkısı veya ağır metallerle temas eden yağmur suyu, insan sağlığı için sakıncalıdır.
Bereket, bolluk, sıhhat hep nisan yağmurlarını çağrıştırmakta.
Yağmur bir doğa olayıdır. Mevsiminde dengeli yağan yağmur, doğayı bereketlendirir ve bu bereket, insanları mutlu kılar.
Nisan yağmuru sularını biriktirip ılıdıp banyo yapılırsa hasta olma riski olmaz.
Halk inanışları arasında bir kimsenin sevgisini kazanmak için yiyeceği bir yemeğe 71 kere Kevser suresi okumak ve üflemenin faydalı olduğu inancı vardır.
Kalpteki kin, haset gibi kötü duygular silinir. Yerini, Allah'ın izniyle iyi ve sahih duygular alır. Kevser suresini her gün okumak hasımların kinini engeller. Çünkü bu sure, Peygamber Efendimize haset eden, oğlu Kasım'ın vefatından sonra Peygamberimize "soyu kesik" demeleri üzerine bu sure nazil olmuştur.
Kevser Suresi Fazileti
Sabah namaz saatine kalkmak isteyen, yatmadan önce 3 defa okursa maksadı yerini bulur. Çok uyuyan bir kişi erken kalkmak isterse bu sureyi okumalıdır. Kevser suresi 100 defa okuyan, salavat getirerek ve inanarak okuyan bir kimse, Hz. Muhammed'i rüyasında görür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri