Yağmur suyunda B12 vitaminin olduğunu biliyor.
Dr. Cemal Saydam, bugünlerde gündüz yağan yağmurların çöl fırtınalarıyla taşınan demir açısından zengin tozlar içerdiğini, insan, hayvan ve bitkiler için yararlı olan bu tozlardan maksimum düzeyde yararlanılması gerektiğini bildirdi.
B12 eksikliğinde yeterli kırmızı kan hücresi üretilemeyeceği için vücut yeterince oksijen alamaz. B12 vitamini eksikliğinin en net belirtisi anemi olup, aneminin neden olduğu nefes darlığı ve kalp çarpıntısı, kaslarda zayıflama, yorgunluk, uzuvlarda uyuşma, cildin solgunlaşması, kilo kaybı belirtileri de görülebilir.
Süt, peynir, yoğurt ve kefir B12 vitamininin bol miktarda bulunduğu besinlerdir. Protein bakımından da zengin olan bu besinler, günlük B12 vitamin alımında büyük destektir.
İlgili 37 soru bulundu
Yağmur suyu, parazitler, bakteriler, virüsler içerebilir ve hastalık salgınlarına neden olabilir. Özellikle çok kirli alanlara düşen, hayvan dışkısı veya ağır metallerle temas eden yağmur suyu, insan sağlığı için sakıncalıdır.
Yağmur suyu içilebilir, ancak içmeden önce arıtılması gerekmektedir.
Yağmur suyu ne zaman içilir? Yağmur suyu arıtıldıktan, kaynatıldıktan veya belli bir süre bekletildikten sonra içilebilir.
Yağmur suyu içerisinde bulunan minerallerden dolayı cilde ve saça inanılmaz faydalı. Yağmur suyu, içerisinde bulunan zengin mineral sayesinde saçları besleyerek yumuşacık olmasını sağlar. Aynı zamanda saçlara parlaklık vererek canlı görünmesine de yardımcı olur.
Nisan yağmuru, Rûmî takvime göre Nisan ayında yağan yağmurlara verilen isimdir. Şifa ve bereket kaynağı Nisan yağmurları Nisan ortalarından mayıs ortasına kadar toplanır. Buna göre Nisan yağmuru, 13 Nisan'da başlayıp 12 Mayıs'a kadar devam eder.
Temiz bir yağmur suyu içmek susuzluğu gidermek için sağlıklı bir yol olmaktadır. Fakat sağlık için diğer kaynaklardan su içmekten daha sağlıklı değildir. Bu nedenle temiz yağmur suyu içmek ile diğer kaynaklardan su tüketmenin arasında fark bulunmamaktadır.
Yağmur sularının pH değerleri 4.8-8.5 arasında değişmektedir ve hacim ağırlıklı ortalama pH 6.1'dir.
YAĞMUR SUYU VE ATMOSFERİK PARÇACIKLARDAKİ İYONLARIN, İZ ELEMENTLERİN, ESCHERICHIA COLI VE ENTEROCOCCUS BAKTERİ TÜRLERİNİN İNCELENMESİ Escherichia coli ve Enterococcus bakterilerinin ana kaynağının evsel atıklar olmasıyla birlikte yaptığımız ön araştırmalar, bu bakterilerin yağmur suyunda dikkate değer oranda yüksek ...
Yağmur suyu saf değildir. İçerisinde doğadan aldığı mineraller ve mikro organizmalar vardır.
Yağmur suyunun saçlara katacağı canlılık, saçlarınızdan memnun olabilmenizi sağlar. Yağmur suyu aynı zamanda saçlarınızın daha sağlıklı şekilde uzamasını da sağlar. Yağmur suyuna maruz kalan saçlarınızın her zamankinden daha hızlı ve sağlıklı uzamaya başlar. Çünkü yağmur suyu saçınızı besler.
Sertlik değeri çok düşük olan sular, (örneğin yağmur suyu) bir tür saf su sayılır. İçinde mineral bulunmadığı için tadı yavandır.
Yağmur suları kireç taşlarını aşındırır.
Atmosferdeki karbondioksit suda çözündüğünde karbonik asit oluşur ve bu sebeple yağmur suyu hafif asidik özellik gösterir.
Yağmur suyunun saça zararları
Saç çok fazla nem emdiğinde, dokusunun kötüleşmesi veya kabarması gibi bazı etkileri fark edebiliriz. Hiçbir durumda yağmur saç dökülmesine neden olmaz ne de herhangi bir gelişme için herhangi bir ağırlaştırma anlamına gelmez.
Saf suyun pH değeri ise 7, yani nötr şeklindedir. Gün içerisinde tüketilmesi gereken ve insan vücudu için daha sağlıklı olduğu kanıtlanan su pH değeri, 7,2 ile 8,5 arasında olmalıdır.
Yapılan araştırmalardaki güncel verilere göre; 7.2 ve 8.5 pH aralığındaki su normal değeridir ve Türk standartlarına göre sağlıklı kabul edilir. Düşük pH içeren su ve çok yüksek ölçülen su tüketime uygun değildir. Eğer mide probleminiz varsa; düşük pH değerine sahip suyu içmeniz hastalığı tetiklemektedir.
PH'ı 7'den düşük olan su asidik sudur. Saf suyun pH değeri 7'dir. 7 pH değeri (0-14 değerinin tam ortası); ne asidik ne bazik yani “nötr” olarak adlandırılır. PH'ı 8 ve üzerinde olan su alkali sudur. En alkali maddelere örnek olan kül suyunun pH'ı 14'tür.
Esasen temiz yağmur suları da asidiktir. Çünkü havadaki su buharı (H2O) ve karbondioksit (CO2) tepkimeye girerek bir zayıf asit olan karbonik asidi (H2CO3) oluşturur. Temiz yağmur sularının pH'ı 5,7 ile 7,0 arasındayken asit yağmurlarının pH'ıysa 5,7'den daha düşüktür.
Yağmur suyu içerisinde bulunan kirletici konsantrasyonları yüksek seviyelerde (kalsiyum, magnezyum, sodyum ve potasyum iyonları, klorür, sülfat ve nitrat gibi), birçoğunun da (özellikle eser elementler) çok düşük konsantrasyon seviyelerinde olması hassas analitik cihazlar gerektirmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri