Yakıt göstergesinde ''R'' ''Reserve'' kısaltılmışı olarak kullanılır. Yani o noktaya geldiğinde aracın yakıt deposu tasarım özelliklerine göre depoda kalan rezerv yakıt ile gidebileceği gidebileceği (ya da belli süre motorun çalışabileceği) belli Km. vardır.
R işareti, uluslararası alanda pek çok marka tarafından kullanılan bir işarettir. Marka logolarında yer alan bu işaret marka tescil işleminin tamamlandığını belirtmektedir. Markalar, logolarında kullanmak üzere, markanın tescilli olduğunu belirten işaretler kullanabilirler. Bu işaretler; R, TM, C işaretleridir.
R harfi rezerv yakıt anlamı geliyor. Yani bu seviyenin mümkünse altına düşmeyin demek istiyor Toyota. Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Depo yedeğe düştüğünden beri kaç kilometre yol aldığınızı gösterir F trip.
Neyse ki bu harfler, İngilizcede pek çok kişinin aşina olduğu “full” (dolu) ve “empty” (boş) kelimelerinin kısaltmalarını oluşturuyor. Bu doğrultuda “F” yakıtın dolu olduğunu gösterirken, “E” ise aracınıza vakit kaybetmeden yakıt ikmali yaptırmanız gerektiği anlamına geliyor.
İlgili 35 soru bulundu
Teşekkürler hocam... O zaman menzil sifirlandiktan sonra en az 70-80 km gideri var.
Yakıt ikaz lambası yandıktan sonra ne kadar daha gidilebileceği aracın marka ve modeline göre farklılık göstermektedir. Ancak ikaz lambası yandıktan sonra ortalama 30 ile 50 km arasında yol gitmek mümkündür. Bu nedenle araç yakıt lambası yandıktan sonra panik yapmaya gerek yoktur.
Depo kapağını işaret ediyor Tüm araba modellerinde yer almayan benzin göstergesindeki küçük ok, benzin deposu kapağının arabanızın ne tarafında (sağ ya da sol) olduğunu gösterir. Araçtan inmeden öğrenebilirsiniz Benzin göstergesindeki ok işareti, aracın benzin deposunun yönünü gösterir.
P işareti parktronic olduğunu gösterir. Ekranda p işaretinin yanında ok çıktığı zaman durup geri vitese takınca ekranda araç park edilsin mi diye uyarı verir.
Yakıt seviyesinde azalma oldukça şamandıraya bağlı olan kol azalan yakıtla birlikte aşağıya doğru iner ve şamandıranın konumu değişir. Bu değişim bir direnç tarafından ölçümlenir. Ölçülen direnç gösterge paneline iletilir ve araç sürücüsüne yakıtın miktarına yönelik bilgilendirme yapar.
3-2-1 geçişi çok hızlı oluyor. yani 250 km civarında kırmızıya geçiyor. daha sonrada kırmızıda yaklaşık 100 km daha gidebiliyorum. 10lt/100 km kaba hesap daha sağlıklı. yani 350-360 km götürüyor.
gaz tankındaki seviyeyi gösteren, brc marka lpg'ler için 4 yeşil ışık bir kırmızı ışıktan oluşan ledlerdir. tek kırmızı yanarken araç benzinde çalışıyor demektir, yeşile döndü mü lpg'ye geçmiştir demektir.
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
Şimdiden teşekkürler. 1-b/g düğmesi benzin ya da gaz demek, gazı kapatıp sadece benzinde kullanmak istediğinizde basabilirsiniz, ışıklar söner ve araç sadece benzinde çalışır.
Her aracın bir araç gösterge paneli bulunmaktadır. Bu panel üzerinde sürekli olarak görülebilecek şekilde yerleştirilen hararet, devir, hız, yakıt, kilometre sayacı gibi göstergeler bulunur.
Taşıt hareket halinde iken veya motor çalıştırıldığı sırada sürücüye bilgileri ve olası arızaları bildiren şekilli ışıklar ve rakamlardan oluşan sisteme gösterge sistemi denir.
Sola dönük sarı renkte far işaretinin önünde bulunan üç yatay çizgiyi dikey kesen oval bir çizgi ön sis farının açık olduğu anlamına gelir. Aynı işaretin mavi renkli ve sağa dönük olanı ise arka sis farının açık olduğunu gösterir. Sis farı düğmesi ise araçtan araca farklılık gösterir.
Benzinden korkma ne bulaşır ne leke yapar.Benzin billur mavi,mazot sarıya kaçan yeşil ve yağ gibi akar.Kokusu mide bulandırır.10 numara yağ :) dönecekmiş.
Bu konuda şunlar söylenebilir: 1 litre benzin ile ortalama olarak 14.7 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre otogaz- LPG ile 11.36 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre mazot yani motorin ile 22.22 km yol gidilebilir.
Aynı model, aynı motor hacimdeki araçlarda yapılan tespitlere göre; -1 litre benzinle ortalama 14.7 km yol kat edilirken, - 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir. -1 litre mazot yani motorinle ise yaklaşık 22.22 km yol kat edilmektedir.
Deponun kapasitesini, katettiğin kilometreye bölüp 100 ile çarptığın zaman 100 kilometrede ortalama yakıt tüketimi verisine ulaşmış olursun. Örneğin aracının 50 litrelik deposu varsa ve depoyu tam doldurup 700 kilometre yol katettiysen aracın 100 kilometrede ortalama 7,1 litre yakıt tüketiyor demektir.
Bu hesaplamayı yaparak aracının 100 kilometre başına kaç litre yakıt harcadığını öğrenebilirsin. Eğer yakıt depon 50 litre ise ve dolu depoyla 500 kilometre mesafe kat ettiysen, aracının 100 kilometre başına 10 litre yakıt harcadığı sonucuna ulaşırsın.
Motor Yağı Değişim Etkisi
Aracın marka ve modeli de motor yağı değişimlerinin zamanlarını açıklar. Avrupa'da bakıldığında maksimum 5.000 km sonrasında motor yağı değişim uyarısı gelir. Ancak ülkemizde bu durum 20.000 kilometreye kadar çıkabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri