Yanak çökmesi, deri altında bulunan hacmin kaybı ile meydana gelir. Deri altı hacmi yağ, iskelet sistemi ve kaslardan oluşur. Diyetin kişide, vücudun her bölümünde farklı etkiler göstermesi normaldir. Yani yağ yakımı her bölümde farklı olabilir.
Elmacık kemiklerinin yaşlanmaya bağlı olarak erimesi, yağ dokusunun hacminin azalması durumunda yanaklarda çökme görüntüsü ortaya çıkar. Çökük yanaklar yüzün yaşlı, üzgün ve yorgun görünmesine neden olur.
Yüzdeki yağ dokusunda giden kilolar, yüzü ne kadar hoş ve ince gösterse de kayıp yüzün yağ dokusunda gerçekleştiği için çökmeler oluşur. Bu çökmelerin en temel sebebi çok az kalorili ve yanlış beslenme sonucu ortaya çıkar.
Yüz kaslarının geliştirilmesi dolgun bir yüz görünümünü mümkün kılar. Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar.
Zayıf ve çökük yanaklar kişinin yüzünün olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olur. Yapısal ya da yaşlanmaya bağlı olarak yanaklardaki hacim kayıpları yanak dolgusu ile tedavi edilebilir. Bu sayede yanaklar olması gereken formuna cerrahi olmayan teknikler ile getirilebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Dolgu enjeksiyonları, pek çok kozmetik uygulamada veya cerrahi olmayan yüz germe işleminde de kullanılabilir. Dolgular ince çizgileri ve kırışıklıkları düzeltebilir, yanaklara ve dudaklara hacim kazandırabilir. Bu uygulama ile başarılı bir şekilde dolgun yanaklara ve daha güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Yanak dolgusu nasıl yapılır? Yanak dolgusu operasyonu öncesi hastanın yüz analizinin yapılması gereklidir. Yanak dolgusu hazır dolgu maddesi kullanılarak yapılan dolgulardır ve hastaya enjeksiyon yardımıyla takviye edilir. Yanaklarda oluşan çökükler kaybolmakta ve bozulan elastik yapı geri kazandırılmaktadır.
Cildinin elastikiyetini artırmak için aloe vera jeli kullan.
Veya jeli yüzüne uygula ve yaklaşık 30 dakika sonra ılık suyla durula. Yanaklarını yumuşatmak ve dolgunlaştırmak için bu işlemi günlük olarak tekrarla. Alternatif olarak, her sabah 250 ml'lik bir bardak gıda sınıfı aloe vera suyu içebilirsin.
Yanakların dolgun görünmesi yağ toplanması anlamına gelmemektedir. Aksine cildin daha genç ve sağlıklı olması demektir. Düzenli olarak elma tüketmeye başlayın veya bakım maskesi uygulayın. Elma içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde cildin dolgun ve sağlıklı kalmasını koruyan elastin ve kolajen içermektedirler.
Günlük beslenmenizde mutlaka yeterli miktarda protein almalısınız. Protein, kas kütlesini korumak için gereklidir. Proteinler elastin ve kolajen üretimi üzerinde direkt olarak etkilidir. Protein yönünden zengin gıdalar arasında peynir, süt, baklagiller, fasulye ve fındığı sayabiliriz.
Hastalığı durduracak yada yüzdeki kaybı geri getirecek bir tedavi yoktur. Yapılan tek tedavi yüzdeki hacim kaybını telafi etmektir. Bu amaçla yağ dokusu enjeksiyon şeklinde bu alana verilebilir yada kanlanan bir doku ile yüze yağ doku transferi yapılabilir.
Bu nedenle hasta diyet yaparak zayıfladığında dahi yanakları erimez. Bu nedenle tedavisi cerrahidir. Ancak işlem için genellikle 25 yaş beklenmektedir. Çünkü yanak yağı yastıkçıkları 25 yaşına kadar küçülmektedir.
Dengesiz ve hızlı kilo kaybının bedeli yüzün çökmesidir. Deri altı hacmini yağ, kas ve kemiklerimiz oluşturur. Yanlış ve hızlı yapılan diyetlerle yüzünüzün destek yastıkçıkları olan yağ tabakası da incelir ve deri tok durmaz, yüzde yaşlanma hızlanır.
Yaş ve ani kilo kayıpları gibi sebeplerden cilt altında bulunan ve yüzümüzün şeklinin oluşmasında rol oynayan yağ yastıklarında erime olur. Bu erimeden dolayı yüz de asimetri, sarkıklık ve çökme efektleri görülebilir.
Sadece kilo alan kişilerde değil bazen zayıf olan kişilerde de dolgun yanaklar ya da yüzde şişkinlik görülebilmektedir. Kişinin zayıf olmasına rağmen yüz bölgesinin daha dolgun olmasının nedenleri genetik yapı, anemi, sağlıksız beslenme, sigara ve alkol kullanımı veya bazı alerjik reaksiyonlar olabilmektedir.
Yanak kasları için egzersizler
Yanakta özellikle masseter ve buccinator kaslarının fonksiyonu ile üfleme, çiğneme ve gülme sırasında çok kullanıldığında etkilidir. 'U' ve 'X' harflerini çok fazlaca tekrar etmek ve elmayı ısırarak yemek yanak kaslarını kuvvetlendirecektir. Eller ile geriye doğru gererek 10sn tutulur.
Stresi azaltır: Yüz yogası egzersizleri derin nefes almanızı ve yüz kaslarınızı rahatlatmanızı sağlayarak stresi azaltır. Daha sağlıklı bir görünüm kazandırır: Yüz yogası egzersizleri yüz kaslarınızı ve cildinizi güçlendirerek daha sağlıklı bir görünüm kazanmanıza katkı verir.
Genel olarak, yüz dolgusu için ortalama bir fiyat aralığı, yüzdeki belirli bölgeler için yapılan uygulamalarda 3.000 TL ile 15.000 TL arasında değişebilir.
Kremlerle yapılan hafif bir anestezi sonrası yaklaşık 15-30 dakika gibi kısa sürede uygulanır. Enjektör içerisindeki dolgu maddesi cilt altına enjekte edilir. Etkisi Ne Kadar Sürer? Kullanılan dolgunun niteliği ve kişinin cilt yapısına göre etki ortalama 12-16 ay devam eder.
Etkinin devamlılığı için düzenli olarak yaptırmanız gerekiyor. Daha kalıcı bir çözüm istiyorsanız yağ enjeksiyonu yaptırmayı düşünebilirsiniz. Tabii bu küçük de olsa bir ameliyattır ve her işlemde olduğu gibi estetik cerrahınızı da ince eleyip sık dokuyarak seçmelisiniz.
Sarkma: Cilt sarkması 30 lu yaşlardan itibaren başlayabilir. Özellikle 35 yaş sonrası iyice belirgenleşebilen cilt sarkmaları yüzü yorgun, mutsuz ve yaşlı gösterir. Erken yaşlarda riski olmayan ve günlük yaşamdan uzaklaştırmayan yöntemler sarkmanın giderilmesinde özellikle tercih edilmektedir.
Eğer daha çabuk sonuç alabileceğiniz ameliyatsız bir çözüm arıyorsanız, iple yüz germe işlemini öneriyorum. Bu tedavide yüzdeki sarkma cilt altına yerleştirilen organik iplerle yukarı doğru çekilerek lift etkisi yaratılır. Kalıcılığı 12-18 ay devam eder.
Vücut yağ kaybettiğinde, yüzünüzden de yağ kaybedersiniz. Düzenli egzersiz ile birlikte, kilo vermek için besinsel olarak dengeli bir diyet takip ederek, yüzünüzde bulunan fazla yağı azaltabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri